Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja ne dodajem jaje u toj varijanti
dodam ga ako npr zapecem boraniju u rerni,ovako samo pavlaka ide,da neki mekan ukus
edit: pavlaku dodas kad vode skoro vise nema u serpi s kuvanom boranijom,onda se pavlaka ukuva i bude malo tecno ali ne kao supa

nešto razmišljm kako bi mogla da spremim štuku i soma a da nije čorba ili paprikaš i da se ne prži (jer nemam živaca da pržim pet kila ribe). Ima li ko ideju, proverenu

ovo je provereno ali samo za soma,za štuku ne,mada po mom mišljenju i štuka se može ovako napraviti...normalno sečeš soma kao kada bi pržila,ali umesto prženja svako parče posebno staviš na alufoliju,posoliš po ukusu,staviš grančicu ruzmarina,preliješ maslinovim uljem i uviješ u foliju i to ide u rernu...na 180 stepeni pečeš oko 20 minuta,tada skineš foliju,i još jedno 5-7 minuta pečeš bez folije da obe strane dobiju malu koricu...eto...

danas sam tela da budem prava
pa da zapeknem onu pricalicinu boraniju (u koju ide i meso) sa pavlakom
al me mesar zaebo da iseckano zivo meso moz da mi stoji od petka do danas a da se ne ukvari ako ga otvorim i posolim
tako da sam 'osudjena' da napravim spagete:zper:
tutnucu sitno seckano pilece belo, malo sampinjona, malo przene slaninice
i besamel (iz kesice:rumenko:)

danas sam ispunila deci želju - pica za ručak (bez bistre supe)

a večeras ću da spremam za sutra (jerbo se radi)sitno seckan paradjz upržim sa origanom začinom C i biberom.
Tikvice narendam, usolim, ostavim da stoje, ocedim, properem, ocedim opet, umnepam sa brašnom i jajima i malo ispečem kao pljeskavice ali ne do kraja. u vatrostalnu ređam te tikvice pa paradajz pa slaninu proprženu i dimljene kobaje i tako još jednom. Na kraju narendam što više to bolje kačkavalja i zapečem. Naravno začini se sve . Jelo nema ime, zove se Ono jelo. I nije loše onako za promenu

Pasulj sas mleveno meso je bio ekstra :ok:
sa tortiljama, doduše kupovnim ;)
rek'o gospodin suprug da tortilje od sad uvek moramo da imamo u frižideru

danas ću da napravim za dva dana, što mileva kaže 'Ono jelo'. Počelo je od tzv. sremskog ćevapa, ali suviše dodataka ima da bi se i dalje zvalo tako.

U veliku tučanu šrepu se ređa (ništa prethodno nije pohovano, prženo, niti kuvano....)
ulje
crni luk na kolutove
tikvice na krugove
patlidžan na krugove (prethodno nasoljen i isceđen)
paprika (bilo koja, najbolje mešana)
komad ovčetine i dve svinjske vratne krmenadle
luk na kolutove
paradajz na kolutove

Razmuti se kocka goveđe supe u 2 dl vina i prelije se sve (ne treba sve da pliva u supi, i povrće pusti još vode). Poklopi se i u rernu na jedno sat i po do dva. Onda se otklopi na još pola sata da se zapeče.

Ja moram da podelim sa vama recept za moj jucerasnji rucak posto sam naprosto odusevljena:D
Chili con carne sam jela u restoranima, a juce sam ga spremila u domacoj radinosti i ispalo je fantasticno:D. recept sam nasla na netu i kopiram ga u celosti jer sam se svega pridrzavala, jedino mislim da sam pasulja stavila manje, posto nisam merila.

Dakle, Chili con carne:

500 g mlevenog mesa, junece ili mesano
4 kasike maslinovog ulja
2 srednje glavice crnog luka
3-4 cena belog luka
1 kasicica mlevenog kima
1 kasicica mlevenog korijandera
1 kasisica chilli zacina (Kotany npr)
1 ljuta papricica (po ukusu)
5-6 oljustenih i samlevenih
paradajza (ili konzerva
400g pelata)
2-3 kasike paradajz pirea (Tomatino)
300g skuvanog crvenog pasulja
(ili konzerva)
150g kukuruza secerca ili jedna
manja konzervica
2 kasike kakao praha
Priprema
1. Zagrejte ulje u sirokoj/velikoj serpi
2. Dodajte isitnjeni luk, przite na jakoj vatri dok ne pozuti
3. Dodajte mleveni korijander i kim, chilli zacin i isitnjenu ljutu papricicu
4. Kad lepo zamirise, dodajte meso, dinstajte
5. Dodajte paradajz, paradajz pire, promesajte opet
6. Dodajte dve kasike kakao praha, smanjite vatru, poklopite, krckajte oko pola sata uz povremeno mesanje i dolivanje vode
8. Umesajte kuvani pasulj i kukuruz, kuvajte na laganoj vatri jos jedno pola sata

Tortilje proprzite na teflonu, servirajte vruce sa otprilike dve velike kasike na svaku tortilju Ili posluzite sa kukuruznim hlebom ili palentom

jos jednom:hvala:

peceno pile i krompir
nauljila vatrostalnu posudu maslinovim uljem
preko isecen krompir posut zacinom c, mlevenom ljutom paprikom, bosiljkom, solju i malo djumbirom
ispod svakog parceta mesa po listic dva lovora i kriska crnog luka
meso zacinjeno istim zacinima kao i krompir

uz to supa sa iseckanim kuvanim mesom, sargarepom i korenom celera

salate: - rendani kupus i sargarepa, sa maslinovim uljem i sokom limuna
- krastavac i paradajz, bez zacina

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back