Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
sad ce dete svaki cas da mi bane..kako joj se odmor brzo zavrsio..
ovih dana nisam, ali sam sad zbog nje bacila nesto u serpu..cisto da pojede kasikom..

ramstek na kratko sa obe strane opekla..dodala isecenu na kolutove sargarepu i neki mladi krompiric..zacinila karijem i suvim zacinom..onda ubacila jedan seckani paradajz i malo ljute papricice..da bude pikantnije..

Danas naravno posto je nedelja idemo redom...pileca supica,paradajz sos,pire krompir i meso.Htela sam da punim tikvice ali mi je crkla rerna :(
Ali zato u sredu stize novi sporet pa pocinjemo sa pecivima i kolacima :D
Napravila sam gomboce pa ce biti i za sutra.

Danas naravno posto je nedelja idemo redom...pileca supica,paradajz sos,pire krompir i meso.Htela sam da punim tikvice ali mi je crkla rerna :(
Ali zato u sredu stize novi sporet pa pocinjemo sa pecivima i kolacima :D
Napravila sam gomboce pa ce biti i za sutra.
moja rerna super radi i nudim ti je da skuvas sve sto pozelis .... kostace te samo jednu manju porciju zvanu "od svega po malo" :zper:

Unapred molim sve da mi se niko ne smeje. :lol: Ja sam devojka operisana od kuvanja .. Medjutim, obecela sam decku da cu da spremam rucak, jedan dan, odlagala, odlagala i dos'o je i taj cas. :rida: Tj sutra ..
Treba mi recept za neko lepo jelo koje se prosto sprema , a da je lagano... Nesto otprilike sa pilecim fileom, pecurke, kackavalji, pasta neka..Mozda neka salata , ne znam ni ja :rumenko:

Hvala :)

Hajde ja da probam nesto da ti predlozim:
-u plicu serpu ili dublji tiganj stavis malo ulja da se zagreje.U to ubacis pilece belo meso iseckano na trakice ili kockice (naravno koje si pre toga isekla po zelji),jednu kasikicu vegete i ostavis da se dinsta dolivanjem malo po malo vode.Dok si sekla meso iseces i povrce koje ces staviti npr. sargarepu na kolutice,karfiol ili brokoli odvojis na cvetice,glavicu crnog luka iseces na pola pa na listice i td.Kada meso pocne da mekani ubacis povrce (mozes staviti i malo smrznutog kukuruza,boranije,graska) sto vise povrca bice lepse.Naravno nalivas sve to vodom i usput stavis zacine koje volis beli luk u prahu,djumbir,biber,suvi persun,so...Kada povrce pocne da mekani u sve to stavis pola litre neutralne pavlake i kada provri sklonis sa sporeta.
Naravno tu mozes ubaciti i ananas isecen na kocke,jabuku...zavisi sta volite.
Ovo mozes sluziti uz pirinac ili uz testo,a kao dodatak moze biti soja sos.
Nadam se da sam ti pomogla...Pa prijatno :D

Poslednja izmena:
-u plicu serpu ili dublji tiganj stavis malo ulja da se zagreje.U to ubacis pilece belo meso iseckano na trakice ili kockice (naravno koje si pre toga isekla po zelji),jednu kasikicu vegete i ostavis da se dinsta dolivanjem malo po malo vode.Dok si sekla meso iseces i povrce koje ces staviti npr. sargarepu na kolutice,karfiol ili brokoli odvojis na cvetice,glavicu crnog luka iseces na pola pa na listice i td.Kada meso pocne da mekani ubacis povrce (mozes staviti i malo smrznutog kukuruza,boranije,graska) sto vise povrca bice lepse.Naravno nalivas sve to vodom i usput stavis zacine koje volis beli luk u prahu,djumbir,biber,suvi persun,so...Kada povrce pocne da mekani u sve to stavis pola litre neutralne pavlake i kada provri sklonis sa sporeta.

Divno :slika:
Obozavam kombinacije sa soja sosom koji sam jela u nekim jelima iz kineske kuhinje.. Zvuci ukusno i jednostavno.. :worth:

ima li neko neki recept za junetinu,neki gulas juneci ili tako nesto jer sam pocela da spremam sladak kupus sa junetinom tako sto sam obarila junetinu i kada sam htela da dodam kupus shvatila sam da nemam kupus : )
imam sargarepu,luk,papriku i paradajz i nemam pojma sta sa tim : |

ima li neko neki recept za junetinu,neki gulas juneci ili tako nesto jer sam pocela da spremam sladak kupus sa junetinom tako sto sam obarila junetinu i kada sam htela da dodam kupus shvatila sam da nemam kupus : )
imam sargarepu,luk,papriku i paradajz i nemam pojma sta sa tim : |

Iseci luk i izdinstaj ga na ulju.Sargarepu mozes izrendati na krupno rende i staviti sa lukom da se dinsta;gulas ce dobiti lepsi ukus.Junetinu iseci na kocke pa dodaj u to i nalij vodom.Dodaj zacine,a papriku i paradajz mozes iseci na male kockice pa ubaciti,a mozes ih ostaviti i za salatu.Posto si junetinu predhodno skuvala neces morati dugo da je kuvas.
E sad ako volis mozes napraviti corbastije (vise vode) sa hladnom zaprskom (a to ti je brasno razmuceno u vodi) pa da sluzis uz obarenu testeninu ili pire krompir,a mozes i na gusto (manje vode) isto sa hladnom zaprskom.Zavisi kako volis :D

Kasika putera se istopi i doda tri kasike pavlake i malo mleka. Zagrejati na sporetu i onda dodati rikotu (verovatno moze sremski sir umesto) i parmezan.
Za to vreme prodinstati malo luka i belog luka na maslinovom ulju i dodati svez, seckan paradajz. Sve dinstati najvise 10 min i zaciniti majcinom dusicom i origanom. Taj paradajz dodati u onaj sos od pavlake i sira.
Onda izgrilovati pilece grudi (posoljene i posute origanom) i tikvicu secenu na stapice. Belo pilece kad je peceno, iseci na deblje stapice takodje.

Skuvati spagete (ja sam nasla neke sa ukusom belog luka i ide super) i preliti sosom a odozgo staviti piletinu i tikvice. Dodati i par kasicica rikote odozgo (vaditi kasicicom, da ostanu kao loptice) i posuti parmezanom.

:) Evo .. Nismo se otrovali.. :mrgreen:
Hvala za reecpt .. Stavila sam jabuku i pomorandzu.. Super je ispalo.. :heart:

Iseci luk i izdinstaj ga na ulju.Sargarepu mozes izrendati na krupno rende i staviti sa lukom da se dinsta;gulas ce dobiti lepsi ukus.Junetinu iseci na kocke pa dodaj u to i nalij vodom.Dodaj zacine,a papriku i paradajz mozes iseci na male kockice pa ubaciti,a mozes ih ostaviti i za salatu.Posto si junetinu predhodno skuvala neces morati dugo da je kuvas.
E sad ako volis mozes napraviti corbastije (vise vode) sa hladnom zaprskom (a to ti je brasno razmuceno u vodi) pa da sluzis uz obarenu testeninu ili pire krompir,a mozes i na gusto (manje vode) isto sa hladnom zaprskom.Zavisi kako volis :D

volim gusce : )
hvala na receptu,tek sada videla i dovrsavam ga,nego ne znam koliko se brasna muti u vodi posto nikada ne stavljam zaprsku ni tolu ni hldnu: )

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back