Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odvaljujem se od ovoga, ko ne voli boranuju ovako ce sigurno da je jede.
Boranija (zelena, kao stapici) se prokuva 5 min u kljucaloj vodi i ocedi. Ako se kuva duze, onda dobije onaj odvratni ukus koji svi znamo. :D
Na maslinovom ulju se prodinsta velika glavica luka, pa se doda seckana sunka i dva cena belog luka. Sve se to prodinsta i u to se doda ona prokuvana boranija i jos malo dinsta zajedno. So, biber i majcina dusica po ukusu.
(Moze i svezi paradajz seckan na kockice a umesto sunke moze sta hocete - slanina, kobasice...itd.)
Ja sam imala u ledu jagnjecu prsutu i dodala malo i toga.

Uz ovo - fileti soma peceni na maslinovom ulju a kad su gotovi preliveni seckanim belim lukom, liscem od korijandera (umesto persuna), maslinovim uljem, biberom i limunom.

jesam falila nekom?
vidim niko me nije spominj'o :think:

ja vam došla sa 'odmora', na kom sam bila sama sa detetom, pa ko zna neka nazove to pravim imenom :mrgreen:
dobro, lepo smo se proveli :heart:
a kod kuće me sačeka takav haos, da ne verujete... cela kuća u novinama, najlonima, ma, izbijeni prozori, renovira se kupatilo, posle naravno krečenje........ a kao trebalo je da bude gotovo dok se mi ne vratimo... i na sve to, u sred radova - isti prekinuti, da bismo (da ne kažem JA:dash:) spremili slavu
u stvari, preselila sam se u maminu kuhinju na jedno 18 sati... pošto je kod kuće bilo nemoguće spremati...
LM, videćete sličice, biće i recpata, sad sam svratila samo da se iskukam :besna:

mogu mladi, a mogu i "obicni"
orginalni recept obuhvata i praziluk, ja nemam u frizideru
na puteru se izdinsta praziluk isecen na kolutove, dodaju se krompirici,normalno iseceni, jedna slatka pavlaka na oko pola kila, i dinsta, dodajes mleko po potrebi
doda se vegeta, ruzmarin i malo bibera ako volis
zapece se kratko, da uhvati "koricu"
odlicno ide uz bilo koje meso, ja prvi put probala uz mladu, mladu prasetinu-fenomenalno
mislim da se zove "krompir iz Provanse"...

Pravila ovo juce, odvalili smo se i posle nam je bilo muka
Odlicno je samo malo jace....

Evo recepta za manchmelou:
-odvojis 4 belanca od zumanaca,pa u zumanca stavis pola solje secera,pola solje brasna,pola solje ulja,pola solje mleka,pola kesice praska za pecivo i dve kasike kakaa.Prespes u pleh,na papir za pecenje i stavis da se pece.Za to vreme umutis belanca pa kad je kora gotova prespes ih preko kore i vratis u rernu koju si ugasila da se susi jedno 15-20 min
-rastopis 200g cokolade sa 3-4 kasike ulja pa kad se belanca osuse prelijes preko i stavis u frizider da se kolac ohladi.
Uvek pravim duplu meru jer je ona taman za veliki pleh iz rerne...a i brzo nestane ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back