Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
mmm, moze recept za piletinu sa medom?
a ako ti nije tesko i za snicle sa senfom i corbicu od graska?: )

čorbica od graška
opereš grašak,šargarepu,peršun,celer,i jedan manji krompir...krompir sečeš na kockice,šargarepu,peršun i celer na kolutove,sve ubaciš u posudu,naliješ malo maslinovog ulja,i na par trenutaka propržiš,čisto da ulje vri,i malo povrće dobije boju,tada doliješ 2dl vode,i kuvaš dok se svo povrće ne smekša,dolivajući vodu tek pomalo koliko je potrebno,kada je povrće meko doliješ još vode koliko čorbice misliš da praviš,začiniš sa soli i malo bibera...dok ne provri supica,nalupaš viljuškom jedno jaje,dodaš brašna koliko da ne bude tvrdo kao za testo za kiflice recimo,nego onako da bude lagano,super je ako se još malo lepi za prste...i kada čorbica provri cepkaš ovo testo i ubacuješ...home made tarane...kada su već i tarane kuvane sve pospeš sitno seckanim peršunovim i celerovim listom...

piletina sa medom
ja sam pravila samo sa batacima...poređaš ih u vatrostalnu,i obe strane mesa preliješ sa jednom velikom kašikom meda,onda po ukusu začiniš Vegetom,i sa malo šafrana...ide 1dl ulja na sve to,i toliko vode da pokrije meso,poklopiš i pečeš u rerni na 2ooC dok ne bude mekano iznutra a korica hrskava...naravno treba okretati meso...otprilike je gotovo kada već sva voda ispari...ali zavisi koliko je mlada piletina...možda treba doliti još vode...

krmenadle sa senfom
krmenadle posoliš,pobiberiš,dobro utrljaš u meso te začine,i ostaviš da odstoji 2o min...onda namažeš obe strane senfom,doliješ ulja,staviš na jaku vatru,da se obe strane na brzaka zapeku i dobije koricu,onda doliješ vode,i dok voda ispari i meso omekša...

piletina sa medom
ja sam pravila samo sa batacima...poređaš ih u vatrostalnu,i obe strane mesa preliješ sa jednom velikom kašikom meda,onda po ukusu začiniš Vegetom,i sa malo šafrana...ide 1dl ulja na sve to,i toliko vode da pokrije meso,poklopiš i pečeš u rerni na 2ooC dok ne bude mekano iznutra a korica hrskava...naravno treba okretati meso...otprilike je gotovo kada već sva voda ispari...ali zavisi koliko je mlada piletina...možda treba doliti još vode......

ovo ću da pravim u nedelju! mLogo mi se sviDŽa :D

Danas za rucak krem corba od gljiva(iz kesice da se ne kuvam i ja s njom) mladi vrganji i pire krompir.Vrganji przeni na ulju bez luka.Samo posoljeni.Tako da su zadrzali miris i okus.Svi zadovoljni ruckom,a ja najvise jer je bilo brzo gotovo.

znam da se vrganji relativno tesko mesaju sa drugim, otrovnim pecurkama, nije ih frka brati :)
uzivaj, kad vec imas sveze, meni su bukvalno najukusnije pecurke, cak ni corba sa tartufima na mene nije ostavila takav utisak
moguce je da mi nepce nije dovoljno prefinjenog ukusa :lol:

znam da se vrganji relativno tesko mesaju sa drugim, otrovnim pecurkama, nije ih frka brati :)
uzivaj, kad vec imas sveze, meni su bukvalno najukusnije pecurke, cak ni corba sa tartufima na mene nije ostavila takav utisak
moguce je da mi nepce nije dovoljno prefinjenog ukusa :lol:

recimo da imam jako puno literature o pečurkama i da se svuda tvrdi da je vrganje najlakše brati jer nemaju smtno otrovnu paralelu.
tako da uživaj u vrganjima

i ja ih spremam na isti način - samo pržene na ulju da bi zadržali svoje mirise i ukuse

(a ne jedem ih:zper::zper: , alergična sam na pečurke)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back