Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
danas boranija, ali puterica....na 2 glavice crnog luka izdinstam 3 (na kockice seckane) šargarepe i jednu tikvicu (to mi je zgodno, jer ona nekako sve ukaši, pa nije potrebna zaprška) i kilo boranije. kad se udinsta, dodam češu soka od paradajza, pola kašičice belog mlevenog bibera, začina c i malo (pola kašičice) majorana. pri kraju dodam kašiku sojinog mleka u prahu, jer nigde ne mogu da nađem neutralnu pavlaku koji ovde mnogi koriste.
dezert - dve hladne ananas dinje.

Skuvati spagete al dente..otvoriti teglicu Barilla preliv Napoletana..sipati preko spageta..posuti parmezanom...ko voli moze da doda par maslina odozgo...casa belog vina obavezna..:D

Кад Минђушица није ту не претржем се баш од кувања
Данас сам драгом купила готов пребранац (лепо изгледао па зато) и кобасице у Идеи (и оне су изгледале лепо), баш ме занима да ли су ок или не, пробаћемо па ћемо видети

hoću da napravim pekmez od kajsija i sve je u redu...nije prvi put...nego, basam netom i naiđem na ovaj savet za zatvaranje tegli:

mali savet:
KAKO DA HERMETIČKI ZATVORITE TEGLE
Tegle se pripremaju tako što se operu, dobro osuše i stave u rernu na najslabiju temperaturu, da se zagreju kako ne bi pukle kada u njih sipate vrucu masu. Kada napunite tegle dobro ih zatvorite poklopcima sa navojem. Pre zatvaranja poklopce i obod tegli dobro je premazati alkoholom, kako bi se tegla i poklopac dezinfikovali i zimnica duže trajala. Odmah po zatvaranju tegle okrenite poklopcem na dole, čime se postiže da se tegla hermetički zatvori i sadržaj ostane svež i godinu dana, do otvaranja. Ostavite ih tako 5-10 minuta, okrenite i pustite da se ohlade.

ovo poslednje nisam znala :confused:

hoću da napravim pekmez od kajsija i sve je u redu...nije prvi put...nego, basam netom i naiđem na ovaj savet za zatvaranje tegli:

mali savet:
KAKO DA HERMETIČKI ZATVORITE TEGLE
Tegle se pripremaju tako što se operu, dobro osuše i stave u rernu na najslabiju temperaturu, da se zagreju kako ne bi pukle kada u njih sipate vrucu masu. Kada napunite tegle dobro ih zatvorite poklopcima sa navojem. Pre zatvaranja poklopce i obod tegli dobro je premazati alkoholom, kako bi se tegla i poklopac dezinfikovali i zimnica duže trajala. Odmah po zatvaranju tegle okrenite poklopcem na dole, čime se postiže da se tegla hermetički zatvori i sadržaj ostane svež i godinu dana, do otvaranja. Ostavite ih tako 5-10 minuta, okrenite i pustite da se ohlade.

ovo poslednje nisam znala :confused:

Kada se vreo dzem sipa u tople tegle,vakumiraju se,ja cu morati ovih dana da kuvam taj dzem:dash:...
Danas za rucak,punjene paprike...

danas boranija, ali puterica....na 2 glavice crnog luka izdinstam 3 (na kockice seckane) šargarepe i jednu tikvicu (to mi je zgodno, jer ona nekako sve ukaši, pa nije potrebna zaprška) i kilo boranije. kad se udinsta, dodam češu soka od paradajza, pola kašičice belog mlevenog bibera, začina c i malo (pola kašičice) majorana. pri kraju dodam kašiku sojinog mleka u prahu, jer nigde ne mogu da nađem neutralnu pavlaku koji ovde mnogi koriste.dezert - dve hladne ananas dinje.

welcome to the club:D

p.s.mackice prosvetli nas (slikom ako moze:rumenko:)

=)
neutralna pavlaka je ono sto se normalno zove slatka pavlaka
ali je problem u tome sto kad su se pojavile zasladjene pavlake dolazi do zabuna.
najlakse vam je da nadjete nesto sto se zove pavlaka za kuvanje, sa tim ne mozete pogresiti, na omotu bude. pa tako cin stavljanja pavlake u neko jelo =)

koga da roknem? (ja nisam u razmatranju)

upravo gledam u svoju rernicu
a u njoj tepsijica sa izgnjecenim krompirom
preko toga proprzeni praziluk s bukovacom (sve uredno, iseckala ja bukovacu na trakice, ma u fulu)
i sve to preliveno
CIME?!
pa razume se-slatkom biljnom pavlakom
:per: ('de je onaj smajli sto se roka cekicem u glavu)

vidla poverljiva 'hole' biljnu pavlaku u radnji
skviknula od srece i odma pazarila 3 komada (95 dindzi komad, al nek ide zivot-pronadjena je biljna pavlaka:lol:)
a sto je najgrdji crnjak
-preko celog yebenog tetrapaka yos yebenija torta:D

ne pratis fabulu parka:)

meni je sasvim dobra zamena za tu neutralnu biljnu pavlaku (koju i ovako ne mogu da kupim jer je nigde nema kod nas, u blokovima na novom beogradu) - obično sojino mleko u prahu....
što se tiče džema od kajsija, ja volim da ga pvim, smo nisam znala da tegle treba da se okrenu naopako....svašta, bre.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back