cecilija64
Iskusan
- Poruka
- 5.057
cecili, dal u stavku dva ide pirinac il se to samo 'nako zove rizoto?![]()
Joj izvinte, naravno da ide i prinač, kji se stavlja zajedno sa pečurkama (biće da još spavam).
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
cecili, dal u stavku dva ide pirinac il se to samo 'nako zove rizoto?![]()
Joj izvinte, naravno da ide i prinač, kji se stavlja zajedno sa pečurkama (biće da još spavam).

..svi kupovni prelivi za shpagete su, bar meni, uuuuzzasno jaki..
..pa zato na malo maslaca bacim kashichicu brashna, pola litra tomatina i teglicu preliva..
..onda bude..taman..![]()
Probaj ovaj Barillin..mozda ti se svidi.. inace ja kuvam preliv kada me ne mrzi ..

Skuvati spagete al dente..otvoriti teglicu Barilla preliv Napoletana..sipati preko spageta..posuti parmezanom...ko voli moze da doda par maslina odozgo...casa belog vina obavezna..![]()

...ponestalo mi ideja...
hoću da napravim pekmez od kajsija i sve je u redu...nije prvi put...nego, basam netom i naiđem na ovaj savet za zatvaranje tegli:
mali savet:
KAKO DA HERMETIČKI ZATVORITE TEGLE
Tegle se pripremaju tako što se operu, dobro osuše i stave u rernu na najslabiju temperaturu, da se zagreju kako ne bi pukle kada u njih sipate vrucu masu. Kada napunite tegle dobro ih zatvorite poklopcima sa navojem. Pre zatvaranja poklopce i obod tegli dobro je premazati alkoholom, kako bi se tegla i poklopac dezinfikovali i zimnica duže trajala. Odmah po zatvaranju tegle okrenite poklopcem na dole, čime se postiže da se tegla hermetički zatvori i sadržaj ostane svež i godinu dana, do otvaranja. Ostavite ih tako 5-10 minuta, okrenite i pustite da se ohlade.
ovo poslednje nisam znala![]()
...danas boranija, ali puterica....na 2 glavice crnog luka izdinstam 3 (na kockice seckane) šargarepe i jednu tikvicu (to mi je zgodno, jer ona nekako sve ukaši, pa nije potrebna zaprška) i kilo boranije. kad se udinsta, dodam češu soka od paradajza, pola kašičice belog mlevenog bibera, začina c i malo (pola kašičice) majorana. pri kraju dodam kašiku sojinog mleka u prahu, jer nigde ne mogu da nađem neutralnu pavlaku koji ovde mnogi koriste.dezert - dve hladne ananas dinje.
)
koga da roknem? (ja nisam u razmatranju)
upravo gledam u svoju rernicu
a u njoj tepsijica sa izgnjecenim krompirom
preko toga proprzeni praziluk s bukovacom (sve uredno, iseckala ja bukovacu na trakice, ma u fulu)
i sve to preliveno
CIME?!
pa razume se-slatkom biljnom pavlakom
('de je onaj smajli sto se roka cekicem u glavu)
vidla poverljiva 'hole' biljnu pavlaku u radnji
skviknula od srece i odma pazarila 3 komada (95 dindzi komad, al nek ide zivot-pronadjena je biljna pavlaka)
a sto je najgrdji crnjak
-preko celog yebenog tetrapaka yos yebenija torta![]()

Danas će moje ćere da kuvaju beli pasulj, možda i bude govot kad dođem sa posla, pošto malopre čuh od sina da su njih troje tek doručkovali oko 12.00![]()

opusteno bre Cecilija,raspust je!!!![]()