Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
koja salata ide uz cufte u paradajzu? :think:

po mom misljenju (a i ukusu) uvek ide klasicna salata, iseckan luk, krastavci, a i paradajz, malo soli i ulja. Kupila sam neko novo maslinovo super je ukusno (monini pise na flasici).

Inace i ja pre podne kuvam, a ovog jutra nesto bas extra rano pocela vec u 9 ujutru...nemam pojma sta me je spopalo

Poslednja izmena:
jutros sam stavila ulje u šerpu....i seckala 2 crna luka....i mislila šta dalje...pogledala u frižider i videla - šargarepu, papriku, smrznuti grašak i krompir....dodala sam u uprženi luk, 3 na tanke kolutove isečene šargarepe, mislim 3 isečene babure i ostavila da se dobro izdinsta. onda sam dodala 2 krompira na kockice i pola kese smrznutog graška. na kraju i šolja pirinča sa začinima - začin c, đumbir, biber, malo aleve, beli luk u granulama i seckani peršun. nalila vodom da ogrezne i ostavila da se ukrčka.
mislim da je ispalo ok.

sinoć sam stavila očišćne pastrmke u belo vino, pa u frižider. tako da ću danas samo da ih poređam u vatrostalnu posudu, uvaljam u brašno, prelijem maslinovim uljem i ispečem u rerni. obariću brokoli, blitvu i krompir, pa ko šta voli....napraviću i čorbu od kelerabe sa sojinim mlekom.

Ja ću danas ovo:
Belo meso se isece na manje komade, posoli se, pospe vegetom i biberom. Ostavi se da odstoji.
Na ulju se proprži crni i beli luk, pa se dode ljuta aleva paprika, doda se ova piletina, pa se sve zajedno isprži.
Uz ovo krompir pire i paradajz salata.
Kolebala sam se između pire krompira i pirea od spanaća........ Ako se ipak odlučim za pire od spanaća, onda umesto salate ide kiselo mleko.... mada i salata može, zašto da ne ......:mace:

Torta sa malinama

600gr.mlevenog keksa i 600gr.malina izgnjeciti u 1/2kg.putera ili margarina(moze slobodno,ne kvari ukus) umesanog sa 1/2kg.secera u prahu.
To je fil koji se stavi izmedju dve velike "tako" kore.
Sve se premaze slagom i stavi se u frizider na par sati.
Torta je odlicna,a gotova je za bukvalno 10 min.
Prijatno...:)

Torta sa malinama

600gr.mlevenog keksa i 600gr.malina izgnjeciti u 1/2kg.putera ili margarina(moze slobodno,ne kvari ukus) umesanog sa 1/2kg.secera u prahu.
To je fil koji se stavi izmedju dve velike "tako" kore.
Sve se premaze slagom i stavi se u frizider na par sati.
Torta je odlicna,a gotova je za bukvalno 10 min.
Prijatno...:)

Ukrala sam ti ovaj recept i danas sam napravila ovu tortu. Super mi je ispala:ok:
A za rucak sam ispekla prase ( jer sutra putujem pa je ovo bio kao ispracaj :lol:), bili mi svekar i svekrva na rucak. Dobro je ispalo. Uz to sam spremila corbu od povrca i krompir salatu.

Evo još jedan posni ručak:

1. Čorbica od karfiola sa kukuruzom: Na malo ulja propržiti kašiku-dve brašna pa naliti vode, posoliti i u tome kuvati jedan karfiol iskidan na cvetove, dok se ne raspadnu. ispasirati karfiol i dodati kukuruz šećerac iz konzerve ili zamrznut i kuvati dok isti ne omekša potpuno. Po ukusu dodati još malo začina C.

2. Rižoto sa pečurkama i orasima: Na malo ulja propžiti jednu vezu zeleni i manju glavicu crnog luka. Dodati na listove isečene pečurke i dve-tri šake seckanih orasa.
Dinstati dok ne uvri sok koji su pustile pečurke, dodati začine i so po ukusu.

3. Fileti oslića pečeni u rerni sa paradajzom: filete oslića posoliti i ređati u pleh, preliti sa malo ulja i odozgo ređati pradajz isečen na osmine. Sve to gurnuti u rernu i ispeći.
Prijatno!

Poslednja izmena:
Evo još jedan posni ručak:

1. Čorbica od karfiola sa kukuruzom: Na malo ulja propržiti kašiku-dve brašna pa naliti vode, posoliti i u tome kuvati jedan karfiol iskidan na cvetove, dok se ne raspadnu. ispasirati karfiol i dodati kukuruz šećerac iz konzerve ili zamrznut i kuvati dok isti ne omekša potpuno. Po ukusu dodati još malo začina C.

2. Rižoto sa pečurkama i orasima: Na malo ulja propžiti jednu vezu zeleni i manju glavicu crnog luka. Dodati na listove isečene pečurke i dve-tri šake seckanih orasa.
Dinstati dok ne uvri sok koji su pustile pečurke, dodati začine i so po ukusu.

3. Fileti oslića pečeni u rerni sa paradajzom: filete oslića posoliti i ređati u pleh, preliti sa malo ulja i odozgo ređati pradajz isečen na osmine. Sve to gurnuti u rernu i ispeći.
Prijatno!

cecili, dal u stavku dva ide pirinac il se to samo 'nako zove rizoto?:zper::zper:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back