Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas na meniju:
1. Brza posna supica: na malo ulja propržiti sitno izrendanu šargarepu, naliti mlake vode i staviti Knorr povrtne kocke prema uputstvu i količini vode, kad provri dodati posnu testeninu (rezance, taranu ili sl.). Kad testenina bude kuvana gotova je i supica.
2. Posan grašak: Sitno isecani crni luk 2-3 glavice, propržiti na malo ulja, dodati svež mlad grašak (ili zamrznuti), dodati so i začin C, doliti nešto vode, tek da ogrezne i sitno seckanu mirođiju (kad nema sveža ja stavim sušenu) - krčkati dok ne omekša.
Uz to riblji štapici i zelena salata začinjena limunom.

a posle zalogajcica od lososa ..ide ova salata kao jelo uz hladno belo vino

Napravite dresing od ..kecapa,limunovog soka,pavlake i soli..po svom ukusu...Zelenu salatu operite i isecite na rezance,preko salate staviti kukuruz secerac pa prelite sve to sa dresingom i odozgo staviti obarene racice...
Prijatno..

Moj rizoto - ovo je osnova, pa onda u to moze dodatak u vidu pecuraka, mesa, morskih plodova:

Skuvati supicu od kocke - 2 kocke na 7,5 dl vode. Zagrejati ulje pa spustiti pirinac (sirov) da se proprzi 1-2 minuta. Zalivati supom malo po malo. AKo potrosite svu supu, a pirinac jos uvek nije gotov, dodati po potrebi vode. Na kraju malo belog vina safrana i dosta parmezana.

Prijatno!

sinoć sam napravila kupus sa flekicama....
glavicu kupusa od kilo i po, otprilike, izrendam na rezance (imam neko rende za to), iseckam 2 glavice crnog luka i prvo taj luk propržim, a onda dodam kupus i dinstam kao za podvrak. začinim sa svim začinima (najvažniji su začin c, biber, bosiljak, beli luk), a posebno skuvam flekice (kod nas se na pijaci kupuju u pakovanjima od po 100, 200g), promešam ih sa kockom margarina i ubacim u kupus.
deca to mnogo vole da klopaju.

a posle zalogajcica od lososa ..ide ova salata kao jelo uz hladno belo vino

Napravite dresing od ..kecapa,limunovog soka,pavlake i soli..po svom ukusu...Zelenu salatu operite i isecite na rezance,preko salate staviti kukuruz secerac pa prelite sve to sa dresingom i odozgo staviti obarene racice...
Prijatno..

a 'de je nestalo ono "izvolte" ??? ;)

kod mene danas ce biti
corba od mladog graska sa piletinom i knedlama
i nista vise :):):)
idem na strand ako ugreje jos malo :):)

pa ne mogu da zamislim,jer paradajz sos je u osnovi kiseo,a u kupus se stavlja obicno sirce,a i u krastavce
nikako mi se to ne slaze,volim kiselo ali ako je salata kisela jelo mora biti blago,i obrnuto
ja jos nisam nasla salatu za cufte

Obično ručak kuvam ujutro, danas nema ručka, pošto sam se uspavala.
Ali u našoj blizini ima restoran gde mogu da se kupe gotova jela "za poneti", a spremaju baš ekstra i imaju uvek i ponešto posno. Tako da će deca kupiti nešto tamo.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back