Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Naseckaš sitno crnog luka, odokativno, onoliko koliko i pasulja staviš, dodaš šargarepu, čen belog luka i, ako volite, list-dva lorbera i koje crno bibera. Kad se skuva zapržiš, ako volite. U zapršku dodaš i alevu papriku.

Neko dodaje i slatki kupus. Probala, nije loše kao što zvuči.

u pasulj ubacim i blitvu, ako nema zelja...samo očistim od one glavne žile....stavim pri kraju, jer to bude brzo gotovo. večeras ću da stavim pasulj.
danas je bio sataraš - 2 glavice crnog luka isečene na rebarca, izdinstano na ulju, dodata sečena parika (oko 700g), sečena na kolutove šargarepa (4 komada) i jedan veći patližan....kad sve sve dobro izdinstalo, dodala sam 3 paradajza, začinila začinom c, biberom i belim lukom....deca su ubacila ovčiji sir u tanjire, a ja čili sos (nešto mi se jede ljuto)....

zelje obozavam
ali ovu kombinaciju tesko mogu da zamislim
bas bih mogla da probam..hvala

A jesi li probala dinstani mladi luk sa zeljem?

Uzmeš nekoliko veza mladog crnog luka i dva puta više veza zelja. Mladi luk očistiš, opereš i iseckaš na kolutove. Zelje opereš, izvadiš one jače žile po sredini i drške, pa isečeš na trake ca. 3 cm širine i kratko obariš u slanoj vodi.
A onda sve zajedno dinstaš na malo ulja, dolivajući po malo vode i na kraju dodaš začin C po ukušu.
Služi se npr uz ribu i baren krompir umesto spanaća.
Mi to volimo nekad i uz jaje na oko i sl.

Posan pasulj:

500 gr sarenog pasulja
3 vece glavice crnog luka (smanjivati po potrebi ako se dodaju i mladi luk i praziluk)
1 veci koren celera
3-4 sargarepe
3 paradajza
1 tikvica
1 zelena paprika
1 zuta paprika
1 crvena paprika
veza mladog luka
praziluk
list lorbera

Prekriti pasulj vodom, da ogrezne. Pustiti da prokuva - ja ne bacam tu prvu vodu, dodavati prvo seckan crni luk, pa jedno po jedno svo ostalo povrce. Dodati so i vegetu (po ukusu). Kad je pasulj kuvan, skinuti ga sa ringle i pustiti da se malo prohladi (10-ak minuta). U drugoj posudi zagrejati ulje, dodati malo brasna (najvise 2 kk), proprziti, dva - tri cena belog luka, aleve paprike ko voli. Sipati zaprsku u pasulj, vratiti na ringlu, i na tihoj vatri ostaviti da prokuva.

evo jedan sjajn i ekonomican recept za dobar dorucak:)

Ustipci sa virslama i sirom

napraviti smesu za palacinke od 2 jaja, samo malo guscu. u smesu dodati sitno seckane 2 virsle i izdrobljenog feta sira po zelji. vaditi kasikom i prziti na vrucem ulju. vaditi na salvete da upije viska masnocu.

mozda veceras palacinke sa sirupom od sumskog voca, lako se prave a mnoogo su dobre...
ispeku se deblje palacinke,daklem deblje od obicnih... u serpicu se izruci susmko voce mix(ja kupujem ono frikomovo) i doda secer, ja stavim oko 6-7 kasika i krcka se na tihoj vatri uz mesanje....kada bude gotovo palacinku filovati ovim sirupom, uviti, staviti u tanjir, odozgo dve kugle sladoleda(vanila, jagoda, sta god) i sladoled preliti toplim sirupom....
mnoogo je dobro i jede mi se danima....

Ovo cu danas da spremim za veceru... Hvala na receptu :hvala::lol:

Danas je na meniju piletina sa pecurkama... Iseckala sam piletinu i isprzila na maslacu. Zatim izvadila piletinu i u istom maslacu przila iseckani praziluk i pecurke. Kada to omeksa, dodamo vec przenu piletinu i pavlaku. Sve se to zajedno krcka jos 5-10 min i gotovo.
Spremila sam i salatu od krompira koju verovatno svi znate... Znaci skuvala sam krompir, iseckala na kockice, kad se malo ohladio dodala sam kasiku ulja, 2 ili 3 kasike sirceta, 1 glavicu iseckanog crnog luka, soli i bibera. To je to za danas :D Brzo i jednostavno...:whistling:

godi mi: )
nego kako da spremim pirinac a da ne bude ko pilav, daklem neki rizoto? sa cim?
piletinu cu svakako,ali nju cu na grilu,pa uz to neki kul pirinac,al ne znam koji: S

možeš sa gljivama,a super ide uz piletinu na grilu..isečkaš pečurke i praziluk...prvo praziluk malo propržiš na puteru,onda dodaš pečurke,pustiće sok i neka se krčka u svom soku,dok taj sok skoro skroz ne ispari,dodaš začine po želji...skuvaš pirinač,i onda ubaciš ove pečurke...naseckaš sitno peršunov list i time ukrašavaš...

Mi već pojeli prvu turu krastavaca sa sunca:ok:... sad čekamo ponovo sunce :lol:
a za ručak svekrva napravila mlince sa ćurkom, i ćureću supicu za dva dana, jerBo u petak putujemo :cao::zaljubljena:
umesila sam testo za pogačice sa sirom i za mini pizze, pa čeka u zamrzivaču, za put...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back