Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:D

Samo sam vas čekala.
Pitala sam se koja će prva da se oglasi , čidi me da još noćas niste.

Sad cu i ja vama ko vi meni ...ne znam , to ja više odokativno ....pa se češkajte po glavici pametnici dok spremate , ko što se ja češkam svaki put.

Uz opasku da imate sve lepo objašnjeno u varijanti 2.
To bi čak i kulinarski duduk kao ja razumeo.

ma morala sam da iskoristim zicer,sorry Mirkice...:heart:
a znaš da ja mere nikad i ne pišem,meni je odokativno više nego dovoljno objašnjenje:super:

i ko neki, u skoro sve stavljam slatku pavlaku: ))

a118.gif

:)
:cmok2:

evo upravo sam očistila pastrmku, kad se ocedi utrljaću u nju travke pobrljavke, preliti uljem, zatvoriti Al folijom tepsiju i staviti u frižider. Pošto su deca na raspustu sutra će kad ih pozovem sa posla prebaciti u rernu, uključiti je na 180 i peći dok ne dođem.
Ako stignem ranije napraviću i krompir salatu, a ako ne šopska je zakon, mada mi se moravska više jede, ali još nema crvenih paprika

Danas sam spremala Mirodjijin krompir..:D..daaa od nase Mirodjije ...dala mi je recept ..ja sam uradila ovako a ona neka ispravi ako sam negde pogresila..iako je ispao super..

Obari se krompir..oljusti i ja sam ga presekla na pola..dok se bario pripremila sam sledece..maslinovo ulje..2 cena belog luka koje sam proterala kroz presicu..sitno seckan bosiljak i soli..u to sam uvaljala baren krompir ..poredjala u vatrostalnu posudu i ispekla da bude rumen..sa salatom od paradajza je bio sjajan....

Jaoo..biber sam zaboravila..sledeci put..

Ma nema veze, ja sam juče kuvala boraniju i zaboravila da stavim vegetu i biber!!!!!
Zamisli! Pa to je neverovatno, valjda sam bila mnogo umorna i gladna .... pa ona vrućina, pa sam i još bila i neispavana malo .....
Ipak je boranija bila izuzetno ukusna!
Čak nisam ni primetila odmah da je nisam začinila. Niko nije primetio, naprotiv!
Setila sam se tek posle ručka, tako što nisam mogla da se setim koliko sam ovih začina stavila !!!!! Stvarno neverovatno!
Ovaj krompir se lepo slaže i uz sir.

Poslednja izmena:
danas će biti riblja čorba...som,štuka i smuđ..mmmmmmmmmmmm,biće to neverovatno dobro...a dobili i nekoliko kečiga,riba iz mog detinjstva...i to ću peći uvaljano u brašno sa alevom paprikom kao što je baka pravila pre par decenija...biće ovo veličanstven ručak...

mi ćemo danas da naručimo iz obližnjeg ''restorana'' (ovo je pod navodima, jer je to mestašce gde se hrana samo priprema i nosi kući) kinesku hranu - to jest, svo moguće povrće plus pirinač. salatu će da smandrlja mm.
nemam danas vremena da kuvam.

Poslednja izmena:
Jao mici, i meni se jede riblja čorba mmmm.... mogla bih sutra
za danas mi sin naručio karfiol. e, da ste videli juče scenu, stao ispred tezge i mama, kupi kaLfiol, kupi kaLfiol, kuuupiiiii, oću da mi kuvaš kaLfiooool....... :lol:
Bože, okolo ljudi gledaju, kao vidi lude žene neće detetu da kupi karfiol, ono kao mnogi bi bili srećni da im deca jedu povrće.
al' kako objasniti da ti poveruju da imaš ceo karfiol u frižideru :confused: :lol:

U svakom slučaju, danas obarim karfiol, poređam u podmazanu tepsiju, prekrijem iseckanom pečenicom, pospem pamrezanom, prelijem bešamelom izmešanim sa peršunom i belim lukom. I odgore još malo prezle. To se malo zapeče i eto kaLfiol

ja danas imam ideju da spremam musaku od tikvica sa belim mesom( ili junetinom) u dilemi sam : S
mislila sam da iseckam tikvice na npr kolutive pa redjam red tikvica, red belog mesa malo proprzenog sa karijem i djumbirom i opet red tikvica i zalijem besamelom....moze da ispadne ok cini mi se: )

Tara, ja to pravila, sa mesom iz supe, da iskoristim. Iščupkala piletinu i začinila; i tikvice sam (posoljene) samo umakala u brašno i tako ređala. samo što sam svaki red zalila bešamelom, ne samo odgore.
bilo super :ok:
možeš ako voliš i da pospeš susamom;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back