Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Juče bilo druženje uz riblji kotlić; to su muški radili. Ja ispržila girice, krpmpiriće i fišfingerse i fišburgere... I jedva čekam da dođem kući da jedem čorbe, pošto juče nisam stigla:)

Nisam praviol ahanine patlidžane, bilo je nešto od prethodnog dana, a išli uveče na slavu na prasetinu i jagnjetinu (:bye: Džordži).
Moje dete pojelo činiju kupus salate, a meso ni da proba:confused:

Juče bilo druženje uz riblji kotlić; to su muški radili. Ja ispržila girice, krpmpiriće i fišfingerse i fišburgere... I jedva čekam da dođem kući da jedem čorbe, pošto juče nisam stigla:)

Nisam praviol ahanine patlidžane, bilo je nešto od prethodnog dana, a išli uveče na slavu na prasetinu i jagnjetinu (:bye: Džordži).
Moje dete pojelo činiju kupus salate, a meso ni da proba:confused:

Ja kao i tvoje dete od svega gore navedenog volim samo kupus salatu :eek: :mrgreen: :heart:

Dobro jutro,a tebi Kockice dobar dan.Evo recept za jednu brzu pogacu.koju cesto spremam za dorucak ili veceru.Moja deca je bas vole:

1/2kg brasna,casa kiselog mleka ili jogurta(ja uvek koristim jogurt),pola case ulja,1 jaje,1 prasak za pecivo,kasicica soli.Sve sastojke izmesati varjacom,po potrebi dodati malo mlake vode,zamesiti glatko testo,dobro ga izraditi rukom,staviti u podmazan pleh da stoji 15 min.pa ga ubaciti u vec zagrejanu rernu i peci....Ovo je originalni recept,a ja kad bas zurim i ne cekam tih 15 min,nista ne fali,ispadne dobro..Moze da se pece i u plehu koji ima kalupe za projice i tada ispadnu pogacice.Odozgo stavim propzenog susama i listice margarina.Brzo,lepo i jeftino.Uz to posle moze da se jede sir,da se preseku i mazu kajmakom,pastetom,ko sta voli....

Mmmmm... mljac... :heart:

Od silne priče o piletini, danas se mora jesti pečeno pile.. uz to ćemo grašak kuvan na pari sa tartar sosom, krompir pire i šopsku salatu... Ako se bude moglo, nakon svega sladoled ili lubenica.

Ok znaci sad je dosta... ja ili moram da bezim sa ove teme ili da odnesem kompjuter na popravku za par dana jer ce mi crci sve od silnog balavljenja ne samo po tastaturi vec i po celom kompu... :eek: :rotf:

jednu tikvicu iseci na kriske uzduzno,isto i jedan plavi patlidzan,dve paprike,marinirati sa maslinovim uljem so svez biber,staviti to u suv tiganj ili el. rostilj,peci dok ne omeksaju onako po zelji.
u drugi tiganj sasuti istrugani parmezan i na blagoj vatri peci dok se ne napravi kao palacinak:)
u trecu posudu spremiti sos od senfa majoneza i malo vinskog sirceta,
kad povrece bude dovoljno peceno staviti na palacinak od parmezana preliti sosom i umotati
prijatno
:)

jednu tikvicu iseci na kriske uzduzno,isto i jedan plavi patlidzan,dve paprike,marinirati sa maslinovim uljem so svez biber,staviti to u suv tiganj ili el. rostilj,peci dok ne omeksaju onako po zelji.
u drugi tiganj sasuti istrugani parmezan i na blagoj vatri peci dok se ne napravi kao palacinak:)
kad povrece bude dovoljno peceno staviti na palacinak od parmezana preliti sosom i umotati
prijatno

Wow si ovo sam smislio ili...?! :eek:

prijatno

Radoje,majstore,svaka cast:super:

Jel zna neko recept za dagnje(ja kupujem osicene,bez skoljke)?
Obicno ih spremam sa crnim lukom,malo maslinovo ulje,da luk postane staklast. Posle dodam osicene dagnje i dodam belog vina,pa se kuva dok vino ne ispari.Dodam persun i to je to.
Jel imate neki drugi predlog?

Jel zna neko recept za dagnje(ja kupujem osicene,bez skoljke)?
Obicno ih spremam sa crnim lukom,malo maslinovo ulje,da luk postane staklast. Posle dodam osicene dagnje i dodam belog vina,pa se kuva dok vino ne ispari.Dodam persun i to je to.
Jel imate neki drugi predlog?
:D
samo na pocetku kada proprzis luk ,dodas malo umrvvljenog belog sira jedno 50 gr,
i na kraju po zelji ako volis dodas malo vocestera,i bude mljac,mmljac
:D:ok:

Za dagnje sačekaj da dođe Čizmica, njemu ti morski specijaliteti idu od ruke, valjda zbog geografije. Nego, nadam se da ne koristiš extra devičansko maslinovo ullje za termičku obradu? :confused: Ono je samo za salatu, za kuvanje i prženje se koristi ono od komine.

Što sam sinoć za večeru napravila gibančice :)
Umuti se sir, jaja može malo putera ili kajmaka, ili nešto tako. Sipa se malo kisele vode i malo praška za pecivo. Isecka se u to na kockice neko suvo meso.
Kore za pitu se prazne i suve uviju u rolat i seku na trake širine oko 1 cm.
Rastresu se malo da se ne lepe i umešaju u smesu od sira.
Ti,e se pune kalupi za mafine, pa u rernu:)
Ja sam mere odokativno, zato što sam pravila baš malo.

Umuti se sir, jaja može malo putera ili kajmaka, ili nešto tako. Sipa se malo kisele vode i malo praška za pecivo. Isecka se u to na kockice neko suvo meso.

Ja jedino mogu da kazem mljac... :heart:
A mi cemo danas jesti opet spagete... :roll:

Ovo ti bas lepo zvuci ,moram probati da spremim

Не бих да те разочарам, ал ово није гибаница. :otkacio:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back