Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jao poverljiva, ti si baš supertalenat :lol:
Jesi izmislila recept sama?

Mi odosmo sutra na Zlatibor, u apartman :)
Znači, smišljam meni, da bude brz, zdrav, sa Zlatiborskim namirnicama :cool: :)

...:D

negooo...kako to mislis 'mi odosmo sutra na zlatibor..'
mis'im jes' ti to nekog pitala
il' ti to tek tako sama odlucujes
bez svih nas?! mis'im bahato, vrlo bahato..:D

vidi mackice..kol'ko dana nisi tu-tol'ko recepata na forum
pa ce'' nekako da se dogovorimo :p

Hvala isecret :)
Kockice, ne izvlačim ja kandže, ja se šalim sa poverljivom, onaje baš SUPERTALENAT, kako u kuhinji, tako i u ostalim sferama :P

Evo recepat:
paprike (bilo kakve imate) očistiti, izdubiti i napuniti mešavinom - sira, jaja, belog luka u prahu, peršunovog lišća i iseckane pršute. Ali da ne budu skroz pune. Poređati ih uspravno jednu uz drugu na nauljen pleh, posuti odgore malo uljem i gurnuti u rernu :)

Ili, sačuvati 'poklopac' od paprika; pa kad se napune zaklopiti ih i pržiti u ulju

Eto, to mi se jede baš već nekoliko dana

Evo recepat:
paprike (bilo kakve imate) očistiti, izdubiti i napuniti mešavinom - sira, jaja, belog luka u prahu, peršunovog lišća i iseckane pršute. Ali da ne budu skroz pune. Poređati ih uspravno jednu uz drugu na nauljen pleh, posuti odgore malo uljem i gurnuti u rernu :)

Ili, sačuvati 'poklopac' od paprika; pa kad se napune zaklopiti ih i pržiti u ulju

i ti to zoves recepatom?? :)
pa 'de je:
sta znaci ocistiti (oguliti kozicu :mrgreen: il' sta?)
kol'ko sira?
kol'ko jaja?
sta je to beli luk u prahu (sifra za nesto il'..?:))
kol'ko persuna, kol'ko prsute?
sto da ne budu pune?
rerna zagrejana il' ne?
ako da, na kol'ko stepeni?
koliko dugo?
:D

Očistiti peteljku, i semenke. Znači - izdubiti; a ako te neko pita - kožica ne može da se očisti na presnoj paprici :p
Ne znam količine, zavisi koliko paprike, pa recimo na 250 g sira idu dva jaja. Može i belance posebno da se umuti pa umeša. Beli luk u prahu, ili granulama ima da se kupi u svakoj prodavnici, među začinima; jednostavniji je za upotrebu kod takvih jela, lakše se 'rasporedi'.
Peršuna, otkud znam, kokliko ga voliš; može i bez peršuna .confused:
Ne napuniti do kraja da ne bi curilo napolje, jer nadev malo 'naraste'
Pršute - isto, koliko voliš, oko 150 g recimo

Što se tiče rerne, to sam već rekla - ne pitajte me za dužinu vremena, i celzijusove stepene :rumenko:

Al' treba i doručak i ručak i večera :(
i to za min. nedelju dana

Biće tu i makarona sa nečim od toga, i gibanČice, ne verujem pogačice sa čvarcima, toliko luda baš nisam :lol:.... I nešto obavezno sa jagnjetinom... Mada je ja ne volim, ali ima ko voli :cool:

Probaj da je izdinstaš sa mladim lukom (ili prazilukom pošto je ovom prvom prošla sezona) i kajmakom, zavolećeš je i ti.

Očistiti peteljku, i semenke. Znači - izdubiti; a ako te neko pita - kožica ne može da se očisti na presnoj paprici :p
Ne znam količine, zavisi koliko paprike, pa recimo na 250 g sira idu dva jaja. Može i belance posebno da se umuti pa umeša. Beli luk u prahu, ili granulama ima da se kupi u svakoj prodavnici, među začinima; jednostavniji je za upotrebu kod takvih jela, lakše se 'rasporedi'.
Peršuna, otkud znam, kokliko ga voliš; može i bez peršuna .confused:
Ne napuniti do kraja da ne bi curilo napolje, jer nadev malo 'naraste'
Pršute - isto, koliko voliš, oko 150 g recimo

Što se tiče rerne, to sam već rekla - ne pitajte me za dužinu vremena, i celzijusove stepene :rumenko:

Ovo je mnogo dobro samo sto ja ne stavljam beli luk u prahu..a dodam jednu kasiku griza..mackice..probaj to sve samo dodaj jednu kasiku griza..bude savrseno..

Ovo je mnogo dobro samo sto ja ne stavljam beli luk u prahu..a dodam jednu kasiku griza..mackice..probaj to sve samo dodaj jednu kasiku griza..bude savrseno..
5.gif

Kockice, ne izvlačim ja kandže, ja se šalim sa poverljivom, onaje baš SUPERTALENAT, kako u kuhinji, tako i u ostalim sferama :P

Evo recepat:

e ovo sam ja spremala pre neki dan :)

(ali nisam koristila beli luk, a svuda ga inace koristim... bas mi bezveze bilo nesto da ga stavim u sir, a verovatno je extra... nisam ni persun )

Uuuu, svaka čast za ovo :) Baš fali nešto tako
Svašta čovek ovde može da nauči :ok:

Poverljiva, angažovala si me. Samo dok prođe odmor ;)
Evo, hoćeš u međuveremenu recept za pitu sa šampinjonima:)

Šampinjone iseći na listove i izdinstati na luku; dok ne ispari voda iz njih (ne mora skroz). Začiniti - vegeta, malo bibera, može bosiljak.
Posebno obariti pirinač; ako se ne posti može u vodu u kojoj se bari ubaciti jednu kocku za goveđu supu:ok:.
Izmešati pirinač i šampinjone, uzimati po tri kore, između ih namazati mešavinom ulja i kisele vode; na treću stavljati nadev, umotati i staviti da se peče u toplu rernu (ne znam na koliko vremena :p)

Poverljiva, angažovala si me. Samo dok prođe odmor ;)
Evo, hoćeš u međuveremenu recept za pitu sa šampinjonima:)

Šampinjone iseći na listove i izdinstati na luku; dok ne ispari voda iz njih (ne mora skroz). Začiniti - vegeta, malo bibera, može bosiljak.
Posebno obariti pirinač; ako se ne posti može u vodu u kojoj se bari ubaciti jednu kocku za goveđu supu:ok:.
Izmešati pirinač i šampinjone, uzimati po tri kore, između ih namazati mešavinom ulja i kisele vode; na treću stavljati nadev, umotati i staviti da se peče u toplu rernu (ne znam na koliko vremena :p)

skoro sam isto ovako i ja pravila
ali mi nije uspelo
grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (nematakopopizdelogsmajlija:))

Ali, mico ŠTA ti nije uspelo?
Jesi ukapirala na kraju šta nije bilo dobro?
Nije bilo dovoljno pečeno, nije bilo dovoljno začinjeno, ili je bilo prezačinjeno; ili ...???

kore sam ne isprskala, nego temeljno namazala mesavinom ulja i k.vode
a ispala je mnogo suva
prevegetirala sam izdinstane pecurke
pa smo popili po litar vode uz po 2 parceta
ostalo je bilo sve okej :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back