Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ae ...ovako....ionako njš ne radim....daklen...vako ....potrebni sastojci.... 400g mesa ..joone od šola.....dva poota samleveno...na tvoje oči....i izmereno.....ulje od koštica grožđa....to u metrou košta 347 dinara....e...i beli look i začini..... staviš sitno seckan beli lookac u šerpu da se proprži na ulju..dok ne dobije staklastu boju..i dosaš meso....odmah posoliš, popiberiš..i dodaš mediteranske začine....mož origano..al ne da preteraš..ja tooram svooda kari... .na pola kad boode gotovo...dodaš oljoošteni paradajz...skineš mu kožu, koru....ša ima već paradajz i ostaviš da se koova...nad ukoova.. dodaš vrlo malo pomešane vode i brašna da boode goost sos.......kolko to..pa onako pola šolje vode i kašičica brašna..... i to je to...obariš barillia šaagete....i izrendaš tvrdi kačkavalj.... to se prstima dodaje dok je vrelo da se istopi....i parmezan ..eto....ja tako...

ae ...ovako....ionako njš ne radim....daklen...vako ....potrebni sastojci.... 400g mesa ..joone od šola.....dva poota samleveno...na tvoje oči....i izmereno.....ulje od koštica grožđa....to u metrou košta 347 dinara....e...i beli look i začini..... staviš sitno seckan beli lookac u šerpu da se proprži na ulju..dok ne dobije staklastu boju..i dosaš meso....odmah posoliš, popiberiš..i dodaš mediteranske začine....mož origano..al ne da preteraš..ja tooram svooda kari... .na pola kad boode gotovo...dodaš oljoošteni paradajz...skineš mu kožu, koru....ša ima već paradajz i ostaviš da se koova...nad ukoova.. dodaš vrlo malo pomešane vode i brašna da boode goost sos.......kolko to..pa onako pola šolje vode i kašičica brašna..... i to je to...obariš barillia šaagete....i izrendaš tvrdi kačkavalj.... to se prstima dodaje dok je vrelo da se istopi....i parmezan ..eto....ja tako...

Mmmm... ovo zvuci lepo i primamljivo! :heart:

Pošto mi niko nije dao recept za spremanje kozica, kuvala sam čorbu od karfiola (recept na str.163) i pohovane paprike.....

evo nadam se da je barem malo pomoglo, ima toga kod komšija

evo linka sa svim receptima

http://www.crochef.com/index.php?page=pretraga&string=morske&type=basic&x=33&y=16

a evo recept po mom izboru :D

Shiitake gljive s morskim kozicama

Opis:

Poznata gljiva shiitake porijeklom je iz istočne Azije i ima mnoštvo ljekovitih svojstava. Ojačava imunološki sistem, djeluje antikancerogeno i puna je vitamina D2. Osim toga, izvanredno je ukusna! Zar je stvarno potreban još koji razlog da probate ovo jelo?
Priprema:

Gljive očistimo, očetkamo i odvojimo im stapke. U tavi, rastopimo polovicu maslaca, dodamo gljive bez stapaka te ih pržimo na laganoj vatri, s obje strane, po prilici 2-3 minute. Zatim ih posolimo i premjestimo u, maslacem namašćenu, vatrostalnu posudu. Na preostalu masnoću dodamo sjeckane stapke, sjeckani luk, očišćene repove morskih kozica te pirjamo dok luk malo ne omekša. Zatim umiješamo limunov sok i maknemo sa vatre. Tost ispržimo i narežemo na sitne kockice. U zasebnu zdjelu odvojimo žutanjke od bjelanjaka, dodamo kockice tosta, začinimo solju i paprom, dodamo repove morskih kozica i izmiješamo. Dobivenu smjesu stavimo preko gljiva, prelijemo s malo bešamel umaka i posipamo ribanim sirom. Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, pod gril, na 220°C, po prilici 5 minuta.

i ja tako munjo (sve sa mlevenjem na moje oci)...ali przim crni luk da bude staklast:...a beli se dodaje na kraju, jer mu se ukus ubija kuvanjem...moze i malo crnog vina kad ima:ok:

Da, postane gorak.

A ja sam prekjuče napravila varijaciju-u mleveno i crni luk dodala još i jaja, brašno, začin i alevu (odokativno) i kašičicama oblikovala kao što se prave griz-knedlice za supu, mrzelo me da valjam ćuftice po rukama, njih propržila samo da uhvate pokoricu pa ih ubacila u paradajz sos kad je počeo da ključa i onda isključila ringlu. Jedva sam uspela da probam, koliko su se svi ostali oduševili. :D

Dobro jutro,a tebi Kockice dobar dan.Evo recept za jednu brzu pogacu.koju cesto spremam za dorucak ili veceru.Moja deca je bas vole:

1/2kg brasna,casa kiselog mleka ili jogurta(ja uvek koristim jogurt),pola case ulja,1 jaje,1 prasak za pecivo,kasicica soli.Sve sastojke izmesati varjacom,po potrebi dodati malo mlake vode,zamesiti glatko testo,dobro ga izraditi rukom,staviti u podmazan pleh da stoji 15 min.pa ga ubaciti u vec zagrejanu rernu i peci....Ovo je originalni recept,a ja kad bas zurim i ne cekam tih 15 min,nista ne fali,ispadne dobro..Moze da se pece i u plehu koji ima kalupe za projice i tada ispadnu pogacice.Odozgo stavim propzenog susama i listice margarina.Brzo,lepo i jeftino.Uz to posle moze da se jede sir,da se preseku i mazu kajmakom,pastetom,ko sta voli....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back