tara
Buduća legenda
- Poruka
- 35.576
Može recept, naravno. Ali sam recept je vrlo prost, fora je u " modlama" na koje testo treba da se namotava. A za to bi trebalo da imaš stabljike kukuruza.
Dakle, recept je sledeći:
U 2,5 dl mlakog mleka potopiti 1/2 parčeta kvasca. Mleko osladiti sa 2 supene kašike šećera. Kada se kvasac podigne, izručiti u činiju u kojoj će se mesiti testo. Dodati i 2,5 dl mlake vode, 1 jaje i 2 - 3 kašike ulja. Zamesiti sa oko kg brašna. Nikada nisam merila količinu, ali treba testo da prestane da se lepi za ruke. Umešeno, podeliti na 2 dela, oklagijom razvući jufke da budu veličine plitkog tanjira, i ostaviti pokriveno čaršavom oko 1/2 sata. Penasto umutiti 2 kašike masti. U nedostatku iste, mogu da posluže 2 kašike ulja. Posle pola sata, eventualno 40 minuta, jednu jufku premestiti na sto na kome je raširen čaršav. Namazati jufku mašću ili uljem, i polako testo rukama razvlačiti ka ivicama stola. Uz pomoć čaršava urolati testo po dužini. Tada na scenu stupaju " modle". To su vrhovi stabljika kukuruza, dužine 15 - ak cm. Urolano testo obmotavati oko toga. Svaki namotan kolač uvaljati u kristal šećer, i ređati u tepsiju. U rernu ugrejanu na 220 C staviti da se peče, i peći oko pola sata. Iz pečenog testa izvaditi "modle", i ostaviti ih za sledeći put.
Nije teško ni komplikovano, pod uslovom da imate modle.Sledeći put kada budem pravila, slikaću postupak.
a ima li šansi da se pravi nekako bez modli, da bude drugačiji oblik ili šta god?
mnogo mi se svidja al nema šanse tako da ga napravim : (

zaboravila sam juče da izvadim pasulj iz zamrzivača za danas