Ja sam stavila više vode, onako kako mi je Mardž rekla, ali ja nisam posebno dinstala meso. A i bojala sam se kako će se krompir skuvati, kada nema šta da pusti vodu. Eno, starije dete je došlo iz škole, i oduševljen je ručkom.
E, a evo recepata za princes krofne:
Recept I
2, 5 dl vode
malo manje od toga ulja
između prstiju soli
Staviti da provri. U vrijuće zakuvati punu šolju od 3 dl brašna. Ostaviti da se ohladi, i u hladno dodavati jedno po jedno 8 jaja i mutiti žicama za šlag. Kašičicom vaditi krofne i stavljati na pek papir, praveći razmak između. Peći oko 1/2 h na 250 C, i prvih 15 min. ne otvarati rernu.
Po ovom receptu sam ih pravila sigurno 15 godina, ali me je uvek izluđivao miris ulja koji mi se širio kućom. A onda mi je jedna forumašica sa kulinarstva dala
Recept II
2, 5 dl vode
100 g masti
150 g brašna
između prstiju soli
U hladno dodati jedno po jedno 4 jajeta.
Postupak isti kao u prethodnom receptu, samo što ja za moje društvo ovih pravim duplu meru. I ove današnje su po ovom receptu, jer su mi mnogo ukusnije i vazdušastije nego one prethodne.
Fil skuvam tako što umutim 5celih jaja, dodam 20 kašika šećera i 160 g brašna, ili gustina, ili pola -pola, u to dodam litar mleka i skuvam u mikrotalasnoj. Ili zakuvam u mleko na šporetu. To dok nisam otkrila čari mikrotalasne.
Kažem, pravila sam ih nebrojeno puta i po jednom i po drugom receptu, i uvek su bile savršene.