Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nego šta...;)

Šta god imaš od povrća, meni ostalo malo, recimo 1/3 kese povrća za rusku salatu... ima šargarepice, graška... još bolje ako imaš domaće...(imam ja, ali mi bilo mrsko čistit, bolesna sam danas)...
Ubaciš to zaleđeno u šerpicu, naliješ vodom i na šporet...
Kad prokuva, dodaš kuvani paradajz(varijacije:paradajz pire, koncentrat paradajza-ja imam neki, pasirani paradajz...)... začiniš: so, biber, vegeta, bosiljak, mirođija... ostaviš još da kuva...
U šoljicu od kafe, umutiš 2 kašike brašna i malo vode, pa dodaš mešajući, da se zgusne...
Nakon toga, dok baca ključ lupaš i izlivaš jaje po jaje... što više veruj mi... ja izlijem 6 komada za nas dvoje...;)
Mi volimo malo jače kuvana, pa ostavim 5-10 minuta da ključa...

Prosto ko pasulj...;)

Krejzi, nikad mi ne bi palo na pamet, moram da probam, fala =D

skuvas boraniju normalno, ono obicno kako se kuva, ali u bas malo vode. znaci, idu svi zacini koji se inace stavljaju, sargarepa, luk... jedino ne stavljam zaprsku. kada se skuvala dospes mleko (u zavisnosti koliko volis da bude gusto/retko). dok jos vri, polako sipas jaje, tj. posiras ga - polako se spusta da se ne bi razlilo a da bi zadrzalo oblik. u ovakvu boraniju stavljam bas dosta bibera, nekako mi ide.
meni se ovakva boranija vise svidja nego klasicna. izgleda verovatno bljakavo na prvi pogled kad zamislis mleko, boraniju i jaje :p, ali nije, bas je super.

neeeee, to je jedino sto ne sme da se desi :lol:
kucnes jaje, polako ga otvaras i pustas da "sklizne" u vodu. ostavis da se jos malo tako krcka dok se ne skuva. znaci, treba da ostane celo. kolicina: za 1 tanjir - 1 jaje.

Danas bila integralna testenina sa nekim mojim umakom.A on izgleda ovako...
U vok stavim dve pavlake za kuvanje,neutralne a u malo mleka razmutim Knorovu Juhu od sampinjona( ona je izrazito dobrog ukusa,nekako zasicena i jako se lepo razmucuje!)Pomesam sve to i grejem na vatri da pocne da klokoce...

Skuvanu testeninu, danas behu rigatoni ubaciti u sos,izmesati i jos malko da se zajedno ukuva.
Na kraju pospem parmezanom obilno i posolim mesavinom chili papricice i belog luka..
Mljac.

Ovako izgleda, kao malo dublji tiganj
stock-photo-chef-cooking-vegetables-in-wok-pan-11729059.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back