Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Juče ujutro smutila rođendansku tortu , sličnu onom receptu što je koto dala:

6 pudinga od vanile skuvala u 1,5l pirinčanog mleka i ohladila. U tu masu dodati 500g margarina penasto umućenog sa 500g prah šećera.

Gornju masu sam podelila u tri dela, pa u prvi dodala 300g posnog mlevenog keksa, u drugi 300g pečenih mlevenih lešnika i u treći 300g kokosovog brašna. ređala filove jedan preko drugog i na kraju lupila 3 kesice posnog šlaga i ukrasila rendanom crnom čokoladom.

Ispala je baš ukusna...:kolac:

Juče ujutro smutila rođendansku tortu , sličnu onom receptu što je koto dala:

6 pudinga od vanile skuvala u 1,5l pirinčanog mleka i ohladila. U tu masu dodati 500g margarina penasto umućenog sa 500g prah šećera.

Gornju masu sam podelila u tri dela, pa u prvi dodala 300g posnog mlevenog keksa, u drugi 300g pečenih mlevenih lešnika i u treći 300g kokosovog brašna. ređala filove jedan preko drugog i na kraju lupila 3 kesice posnog šlaga i ukrasila rendanom crnom čokoladom.

Ispala je baš ukusna...:kolac:

cecili, kome je divan dan, srećan rođendan?

Da se i ja pridruzim čestitkama za dvostruki rodjendan. :heart:
Pogledala sam da li je Cecilijin, vidim nije, ali nisam imala vremena da pišem i pitam... a žena lepo diskretno napomenula da bi mi pitali i čestitali i da se ona pohvali i bude ponosna.
Je li mame, da vas pitam: da li i vi, kao i ja svaki rodjendan svoje dece smatrate još jednim i ponovnim svojim uspehom. Ja smatram. Baš budem ponosna i volim da se pohvalim. I baš mi znači kad mi onda čestitate i stavljate vatromet i ona slova happy birthday i orkestar i sve te slavljeničke
a Ceciliju sve dvostruko
:rodjendan: :vatromet: :orkestar: :rodjendan: :vatromet: :orkestar:

nema veze što je sutradan, ne gubi na vrednosti :super:

Da se i ja pridruzim čestitkama za dvostruki rodjendan. :heart:
Pogledala sam da li je Cecilijin, vidim nije, ali nisam imala vremena da pišem i pitam... a žena lepo diskretno napomenula da bi mi pitali i čestitali i da se ona pohvali i bude ponosna.
Je li mame, da vas pitam: da li i vi, kao i ja svaki rodjendan svoje dece smatrate još jednim i ponovnim svojim uspehom. Ja smatram. Baš budem ponosna i volim da se pohvalim. I baš mi znači kad mi onda čestitate i stavljate vatromet i ona slova happy birthday i orkestar i sve te slavljeničke
a Ceciliju sve dvostruko
:rodjendan: :vatromet: :orkestar: :rodjendan: :vatromet: :orkestar:

nema veze što je sutradan, ne gubi na vrednosti :super:

...e dobro si se setila vatrometa Bi....:super:...naravno da je zaslužila duplo....:heart:

...nego šta nego se radujem iako su već velike....al mi milo nešto oko srca kad ih
vidim.......duše moje...a ja uglavnom kad znam da je nečijem detetu rođendan onda
čestitam i mami, što je tog dana postala mama....meni je to posebno bitno, postati
mama je veeeeelikaaaaaaaaa...stvar....:lol::super:

Pa da, to ti pričam, i ja se s mojim drugaricama čujem da im čestitam detetov rodjendan kao i one meni... ni ne čujem se s detetom, baš njih briga za neku tetku...

e, kad sve tetke i bake počnu Krsti i Kistni da čestitaju rodjendan.. al će tu biti slavlja

Hvala svima na čestitkama i vatrometima...

E, moram da priznam da su meni dečiji rođendan važniji od mog ili suprugovog.
I jeste da su nam deca najveći uspeh u životu i da sam najponosnija upravo na njih.
Provalili ste me iz prve
smilie_verl_057.gif

..ajde neka mi neka od vas odgovori ako može, zanima me da li ste pravile
španske pite sa kukuruznim brašnom ili samo sa belim...i da li ste stavljale
u njih neko sveže povrće tipa paprika...ja bi pravila ali sa ovim, ali ne bih da
ih zeznem.....:confused:

Ja sam pravila sa kukuruznim, tj pola - pola, ali nisam stavljala bas svezu papriku, nego pecenu (crvenu). Mozda mose i sveza, ja sam se plasila da ne pusti vodu pa da zezne stvar. Mozda i nece ako se ne stavi puno...ne mogu da nadjem tacan recept :think:

Ja sam pravila sa kukuruznim, tj pola - pola, ali nisam stavljala bas svezu papriku, nego pecenu (crvenu). Mozda mose i sveza, ja sam se plasila da ne pusti vodu pa da zezne stvar. Mozda i nece ako se ne stavi puno...ne mogu da nadjem tacan recept :think:

...ne bi trebalo neću puno da stavim, samo mi nekako sad lepše da stavim svežu
papriku nego krastavčiće....em ih ne volim, em mi se ne kupuju samo za to, a
parike imam lepe..i sitno ću ja to iseckati...znači pola pola...brašna...e hvala ti,
ček...evo recepta...:lol:

http://zloprase.wordpress.com/2010/05/06/spanske-pitice/

Hvala :lol:

Probaj u svakom slucaju, ne mozes mnogo da zeznes , samo bice rastresitije i suvlje testo nego sa obicnim brasnom. Vidi kad zamuckas sve pa onda dodaj malo vise jogurta...ali malo.... a poenta krastavcica je u kiselini a ne u samim krastavcima.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back