Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja ću danas da pržim krompiriće i da bacim šnicle na ulje, samo to :rumenko:
Ako mm kupi neku salatu u povratku sa posla, biće i salate, ako ne... :rumenko::rumenko::rumenko:
Beboni će supicu sa povrćem, ostalo od juče taman za nju, posle i krompirić i malo mesa, ako bude htela i taman fino. :):rumenko:
Još samo da se nakanim da udjem u kuhinju :rumenko::rumenko::rumenko::rumenko::rumenko: Ajmeeee, ala sam lenja danas :rumenko:

supu, bistru naravno:mrgreen:, juneću
moravska salata
bieno sirenje
vrganji
pre mesec dana, u sezoni kupila sam 10 kg vrganja, ostavila u zamrzivač i sad ih samo začas propržim na ulju, bez ičega, sa samo malo soli jer tako najbolje zadrže miris.
Istina ponekad ih pomešam sa mesom sečenim na kocke, kao za gulaš, nekad pržene plrelijem jajima, ali u princioui (i Gavrilu) najbolje ih obožavaju:mrgreen:samo pržene na ulju

..ajde neka mi neka od vas odgovori ako može, zanima me da li ste pravile
španske pite sa kukuruznim brašnom ili samo sa belim...i da li ste stavljale
u njih neko sveže povrće tipa paprika...ja bi pravila ali sa ovim, ali ne bih da
ih zeznem.....:confused:

ja špansku pitu pravim od kukuruznog brašna (3:1u odnosu na belo) i stavljam papriku uz turšije zimi, a leti pečenu

ja špansku pitu pravim od kukuruznog brašna (3:1u odnosu na belo) i stavljam papriku uz turšije zimi, a leti pečenu

...eno je gotova, pravila sam pola pola i baš je fina ukusna, sa svežom zelenom
paprikom, nešto suhomesnato i feta sir, lepo se uklopilo....jednino što sam se
zeznula i ne podmazah pleh kako valja...pa je bila muka izvaditi ih, al' rekoh već
poješće se sigurno.....:lol:

ja se na - da vas vidim danas - izvinjavam Ceciliji što na vreme nisam videla i čestitam rodjendan blizancima :rumenko::rumenko::rumenko: Ono, jes' da gazim četvrtu deceniju, ali nije me valjda već stiglo??? :eek:

Preneću kopiran deo posta ovde ( ne zamerite, eto, priznajem, luda sam i to ti je :rumenko: )
Cecilija, nisam na vreme videla, ali nećeš zameriti :rumenko:
Sredjan rodjendanko blizancima :heart::heart::heart:
A ovo za ponos... pa naravno da imamo na koga da budemo ponosne, sve od reda :D Šta mami može biti veći ponos od deteta, tj. dece... ih :heart::heart::heart:

A da ostanem on topic - ja krompiriće i šnicle "bacila" u pekač, ispalo prste da pojedeš. I naravno, nije bilo salate, ako ne računam crni luk ;)

Afro, ja bih napravila običan žuti patišpanj, breskve isekla na kockice, osladila i prokuvala ih u vodi, pa ih izvadila i poređala po patišpanju,i isti malo prelila tom vodom, a u ostatak zakuvala puding od vanile i prelila po breskvama. Odgore bih zveknula šlag, i onda niko ne bi mogao da me izvuče iz frižidera.:per:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back