Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
može u čiz kejk, a može i u klasičan patišpanj...

Afro, ja bih napravila običan žuti patišpanj, breskve isekla na kockice, osladila i prokuvala ih u vodi, pa ih izvadila i poređala po patišpanju,i isti malo prelila tom vodom, a u ostatak zakuvala puding od vanile i prelila po breskvama. Odgore bih zveknula šlag, i onda niko ne bi mogao da me izvuče iz frižidera.:per:

kome pričaš sestro slatka....

....joooj što ste slatke.....:lol:

....hvala Domaćice, super je ovaj recept...taman imam sve što treba.....:super:

...drugarice moje ima li neka nekakav recept za kolač sa breskvama....
...našlo se nekih breskvi....ja to pojesti ne mogu sigurno, a šteta da propadnu,
pa bi napravila nešto....:confused:

afro, ako nisi već napravila kolač, ali i za drugi put, ja sam ovde već postavila moj kolač (ima i slika), sličan ovom što je pisala zadovoljna domaćica. S tim što ja ne priznajem to ..."napraviš patišpanj".. to kod mene mora da piše koliko čega, šta se kad stavlja i sve redom.. verujem da je ukus isti

http://forum.krstarica.com/showthread.php?p=14298850&highlight=breskve#post14298850

ja imam još punjenih tikvica...
kupim kiselo mleko, dodam možda i salatu...
za doručak ću da im napravim poparicu, nisam odavno a vole
možda ovaj neki kolać sa voćem? a onda ću i ja da jedem...a to ne valja...a ipak...

baš će ti biti lepo...
Ja imam toliko drugih stvari na umu da mi kuvanje ne pada na pamet. Prekjuče nam komšinica donela riblju čorbu, pa smo to lepo imali dva dana, još sinoć počastili mog brata lepom večerom.
Mm ide s njenim sinom na pecanje, pa uglavnom svu ribu da njemu jer smo mi lenji da to čistimo i pravimo (znam da je za svaku kritiku, ali šta ću), i onda ona ponekad da isprženu ribu... a majstor je da je spremi. Moja nikad ne ispadne tako dobra. To sam već pisala....

evo vam jedan alzaski recept po kojem cu da kuvam danas,s tim sto cu dodati jos neke snicle za mm i ostale gladnice

na tanjiru po kojem je slozena zelena salata staviti

1.krompir sautée (iseckan na kolutove,skuvan pa onda proprziti na maslinovom ulju da uhvati rumenu koru,posle dodati zacine so,biber i po ukusu beli luk,persun i bosiljak)
2.sir manster (munster) na kriske,smrdljiv je ali meni se dopada u ovoj kombinaciji,moze i neki laksi kao caprice des dieux uglavnom da izgleda ovako
http://www.gite-les-merilles.com/documents/gastronomie_vosges/munster-vosges.JPG
3.u manju cinijicu staviti onaj sir koji je konstitucije kao kiselo mleko,koji se koristi za salate ili kolace dodati seckani luk vlasac,so,biber i neko voli seckani beli luk
uz to se sluzi zelena salata

i margarita koju cu da pijem popodne
6cl tekile
3cl triple sec(cointreau) liker od narandze
sok od jednog zelenog limuna (2cl)
sluziti sa transom limuna

afro, ako nisi već napravila kolač, ali i za drugi put, ja sam ovde već postavila moj kolač (ima i slika), sličan ovom što je pisala zadovoljna domaćica. S tim što ja ne priznajem to ..."napraviš patišpanj".. to kod mene mora da piše koliko čega, šta se kad stavlja i sve redom.. verujem da je ukus isti

http://forum.krstarica.com/showthread.php?p=14298850&highlight=breskve#post14298850

...hvala Bi....imaću na umu, to će sutra da se sprema, danas ništa...:lol:

dete mi se vraca sa letovanja..:heart:
juce joj je bio rodjendan, a nije bila tu..
ajde da budem dobra majka, pa cu danas da `kuvam`:mesi: chees cakes..
bice taman kako treba za sutra..a tada necu da kuvam..
samo grill iz `zara` i salata..iceberg, puterica,listovi spanaca, ceri paradajz, izrendana sargarepa i jedna sveza rendana cvekla, mocarela..dresing od balzamika, maslinovog ulja..malo secerca ubacenog da kompletira kolorit i ukus..i dosta od mene..
kad se setim gde sam bila pre 19.godina, sad mi je super :mrgreen:

jesam li nemajka sto ce na rucku da bude i poslovni partner sa svojom decom..jednim udarcem dve muve..i rodjendan obelezen i posao zavrsen :cool:

samo da vam kazem, kakv mi je cheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeez..i ukus i izgled..
mozda da menjam bizMis, pa da uzburkam redove onima na tortama i kolacima:mrgreen:

necu, od njih sam i maznula recepis..:cmok2: bolji ciz nisam jela u zivotu..a spremam ga tek treci put :lol:
i svaki put bude toliko dobar da ne stignem da ga fotkam..sutra hocu..jos da ukapiram kako ovde fotku da bacim, :besna:gde bi mi bio kraj..

samo da vam kazem, kakv mi je cheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeez..i ukus i izgled..
mozda da menjam bizMis, pa da uzburkam redove onima na tortama i kolacima:mrgreen:

necu, od njih sam i maznula recepis..:cmok2: bolji ciz nisam jela u zivotu..a spremam ga tek treci put :lol:
i svaki put bude toliko dobar da ne stignem da ga fotkam..sutra hocu..jos da ukapiram kako ovde fotku da bacim, :besna:gde bi mi bio kraj..

...ako Turiš recept....sliku ne moraš ni da stavljaš...:lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back