Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ljudi, šta ste svi zapli za te sarme? ja sam juče ručala sarmu, ali mi je sve vreme u glavi bio onaj mačkicin recept - musaka od džigerice, ispričala sam ga mojoj boljoj polovini i dogovorili smo se da danas obavezno to ručamo! dakle, mačkice, pravim danas tvoje jelo, a sutra javljam utiske :)

hehe, znaš kako smo mi juče jeli sarmu? ja ugrejala 4. seli mi, on sipao dve a ja jednu. on pojeo svoje dve, pita di li ću ja pojesti onu preostalu, ja kažem uzmi slobodno, on pojede i tu, ja još mrljavim onu prvu, on se na kraju iznervira i pojede ta dva zadnja zalogaja što su mi ostala :lol: meni je sarma dosadno jelo, a još kad pomislim da ćemo je jesti do proleća :-?

jao moram da pohvalim starog kako je danas dobro kuvao - kokota uvijenog u narendani zacinjeni krompir,pa sve to zapeceno,evo rasturila sam se kad sam dosla kuci,poslednji put je to spremao negde mozda u februaru,martu,zima im je sezona tad su valjda najbolji :)
i jos kupio neko novo crno vino spansko,jbt bas me covek obradovao :)

Listajuci stare recepte primetila sam da imate malo recepata na temu. prokelj, brokoli , kelj.
evo kako ja spremam te corbice koje moji obozavaju.
Prokelj (izgledaju kao male glavice kelja)
ocistim prokelj (one spoljasnje listice) i uvek kada kupujete gledajte da budu iste velicine ako ne onda presecite na pola. Krompir oljustite i iseckajte na kockice i dodajte u serpu gde se kuva prokelj dodajte biozacin (bionacin), to se sve brzo skuva i kad omekani napravite zaprsku ali sa sitno iseckanim belim lukom. Vrlo ukusna corbica i lako se sprema.

Brokoli

Ocistim prvo karfiol i stavim da se kuva (on se nesto duze kuva od brokolija) onda dodam sargarepu na kolutove, i brokoli na cvetice, dodam i jednu saku pirinca, i onda napravim zaprsku i to je to.

Kelj
Isto pravim sa krompirom i zaprzim sa sitno seckanim lukom, brasno, aleva paprika.8-)

I jos jedan recept kako na brzaka da napravite grasak
Iseckate par cena belog luka (nekad i cela glavica ako stavljam 2 kesice zamr. graska)
dodate u serpu u kojoj je vec ulje i onda samo malo proprzite i sipate grasak i nalijete vodom da ogrezne. pustite da krcka i povremeno nadgledajte i promesajte,a kada voda uvri to je to. Ukusan prilog. ( I da, dodate biozacin).:wink:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back