Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa, obariš karfiol u slanoj vodi (možeš ceo, možeš na cvetiće), pustiš da se prohladi, a za to vreme na puteru ispržiš nekoliko kašika prezli (količina zavisi od veličine karfiola). potrebna su ti i 2 tvrdo kuvana jajeta koja izrendaš i posepeš po karfiolu i onda preko toga idu propržene prezle...mi to baš volimo (slično spremam i brokoli ponekad).

skuvan i dok je još vreo staviš listiće kačkavalja da se otopi
i možeš da na maslinovom ulju zagreješ beli lk seckan na kolutiće, so i seckane bademe (ako nemaš može i orahe) pa i to preliješ.
mada meni je to više kao prilog ili laka večera koju nikada ne upražnjavam.

e,a kad smo kod corbica zna li neko kako se sprema corba od bundeve? ja jedem samu onu iz kesice, jer ne znam kako se sprema i mnogo je dobro al verujem da domaca moze da bude jos bolja
pravim kao klasičnu čorbu, ali krem čorbu....
dakle, kad bundeva bude gotova, ispasiram je i vratim nazad u šerpu...ako voliš da ostanu kockice, onda je tako i naseci.
naime, moje krem čorbe počinju na ulju proprženim brašnom, nalivanje vode (oko litar i po), dodavanje začina c i kašike šećera i onda ubacujem povrće od koje pravim čorbu. sve čorbe budu onda brzo skuvane i ukusne. ne mešam drugo povrće, jer je bundeva specifična...
što se tiče pavlake, uvek je dodajemo u tanjir, jer ovako čorba može da se ukiseli ako šerpa ostane na šporetu, jer idu topliji dani.

Danas blitva, ostalo ćufti i kiiifliiceeee :D
Ja danas jedem kiflice, umesila juče neko univerzalno testo koje raste kao ludo u frižideru :mrgreen: Sinoć sam samo otkinula komad i napravila mojima za večeru pizzu, a ja bila karakter i nisam ni probala :cool:
Oni pizzu, a ja mešanu salatu:hvala:

sad ću da vam kopiram recept sa drugog sajta:

LUDO TESTO:
u pola litre mlakog mleka staviti jednu kasicicu secera, pola kasicice soli, 1 casu jogurta, 1dl ulja, 1 kesicu praska za pecivo, 30gr kvasca. mesati dok se kvasac ne rastopi. Zamesiti sa 1kg prosejanog brasna. Ostaviti pola sata da narasta pa ponovo premesiti i ostaviti jos pola sata da narasta. Ovako spremljeno testo mozete upotrebiti i za slano i za slatko, moze za picu, za kiflice, za hleb, za strudle, sta god vam padne na pamet. Ono sto je isto caka kod ovog testa da ako vam ostane visak samo ga stavite u kesu, pa u frizider i moze da traje 7 dana a da se ne pokvari. Mozete da napravite podloge za picu pa da zamrznete. Samo ako je u frizideru zavezite kesu jer ono i dalje narasta pa moze da ispadne iz kese.
happy0144.gif

LUDO TESTO:
u pola litre mlakog mleka staviti jednu kasicicu secera, pola kasicice soli, 1 casu jogurta, 1dl ulja, 1 kesicu praska za pecivo, 30gr kvasca. mesati dok se kvasac ne rastopi. Zamesiti sa 1kg prosejanog brasna. Ostaviti pola sata da narasta pa ponovo premesiti i ostaviti jos pola sata da narasta. Ovako spremljeno testo mozete upotrebiti i za slano i za slatko, moze za picu, za kiflice, za hleb, za strudle, sta god vam padne na pamet. Ono sto je isto caka kod ovog testa da ako vam ostane visak samo ga stavite u kesu, pa u frizider i moze da traje 7 dana a da se ne pokvari. Mozete da napravite podloge za picu pa da zamrznete. Samo ako je u frizideru zavezite kesu jer ono i dalje narasta pa moze da ispadne iz kese.
happy0144.gif

ceo dan juce smisljam sta da pravim, da li slane ili slatke kiflice ili neko obicno pecivo ili picu itd,
(posto je mm na dijeti i danas je na redu testo :)), a meni se nesto mota po kuhinji,
kad evo mackice sa resenjem all in one :super:
vrlo koristan recept, hvala! :)

Ја сам правила у недељу спанаћ и пилав, а јуче извадила паприке из замрзивача, синоћ направила пројару, а и свекрва ми је послала пуну торбу хране, па смо уживали у њеним специјалитетима, тако да сам натрпала хране у замрзивач, што готове што за спремање
А и од маме сам потрпала поврћа и меса из села што сам донела
У суботу ме чека припрема једног великог пилета, има да га искористим максимално, и да посмрзавам све што се може, идем на пут, па нека само консултују фрижидфер и замрзивач, има све да средим, само да ваде и подгревају

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back