Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
meni moze neki chajic
preladjen sam

Daj mi majko nekog lijeka
Jako sam ti prehladjen
Da zagrijam kosti hladne
Da budem iznenadjen

U vrijeme influence
Kad radosti nista nema
Da zazivim zivot bolji
Meni majka caj taj sprema

Caj od maka bas je djaba
Zasijala stara baba
Caj od maka baba sije
Nema murije

Ja ne :P hehehehe... jel ti volis da ides u restoran?! Sta narucis?! :think:

Pa zar i ti sine Brute?! :eek: ja bila do nedavno :sad2:

volim da idem ali mi obicno bude odvratna hrana
zadnji put sam pobjegao i dushu povratio
narucim 5-6 vrsta mesa a svako ima isti ukus:confused:
ja sam ljubitelj nekih chorbica i lakshe hrane
povrca dosta i to....
rostilj izbjegavam ali pojedem nekad nesto
jutros sam prvo pojeo bananu, izmiksao 2 jabuke i iscjedio sok i popio
pa sad jedem neki kukuruzni hljeb i jogurt
za rucak nemam pojma sta cu
ja jedem na momente pomalo
izbjegavam da se prejedam
bijeli secer izbjegavam isto
zdravlje se cuva dok si mlad
jedino sedmicno puknem butelju dvije bijelog vina
i par piva
to su mi poroci i tako ostanem skoro normalan i malo se resetujem:)

prvi moj recept ovde ste kolektivno iskulirali
bi to recept za reznjeve od cokolade...

nadam se da ste od tad do sad stekli malo poverenja u poverljivine kulinarske sposobnosti :)
te vam pisem recept za meni najmiliju krem corbu od tikvica
pa kaaze
- 3-4 mlade tikvice
- 1 veza mirodjije ilivam persuna
- 1 kasika putera
- 1 kasika brasna
- 1 kis. pavlaka
- 1 zumance
- 1 kasika limunsoka
- vegeta, so

Tikvice oljustiti, iseckati krupno (zbog brzeg skuvavanja, digresiram:bilo bi lepo da i vi kad pisete recepte napisete ovakve mozda za vas podrazumevane momente:)),
preliti hladnom vodom i kuvati dok ne omeksaju,
izblendovati/izmiksovati,
vratiti u vodu u kojoj su se kuvale,
dodati puter,
kasiku brasna izmesanu u malo vode,
posuti sitno iseckanu mirodjiju/persun,
promesati i kuvati nekoliko minuta;
smuljati zumance i pavlaku, dodati malkice vode da ne bude pregusto (zbog da se ne prave grudvice) i postepeno sipati i istovremeno mesati;
na kraju dodati limun i zacinove :)

Ja ovo zovem gurmanska boranija.
Proprzi se zajedno sitno iseckan crni luk, sargarepa i malcice belog luka na tihoj vatri, ubaci svinjsko meso od vrata bez kostiju i masnoce seceno na krupnije komade da se proprzi, posoli, pobiberi, pa onda ubaci ociscena i prepolovljena mlada zuta boranija da se proprzi takodje. Naliva se pomalo vodom i dinsta na tihoj vatri dak meso ne omeksa. Pred kraj se na vrh stavi 2-3 tanka reznja dimljene slanine (da dobije miris i promeni ukus boranije), zacinise po ukusu vegetom i doda 1/4 veze sitno seckanog persunovog lista.
Ostavi se poklopljeno da se ukrcka, ja ne zaprzavam jer je ovako laganije jelo (vec mu je slanina dala tezinu), ali moze da se zaprzi sa malo brasna (vrlo malo) da se zgusne ako je retko.
Kao da ne jedete boraniju:)

Ja ovo zovem gurmanska boranija.
Proprzi se zajedno sitno iseckan crni luk, sargarepa i malcice belog luka na tihoj vatri, ubaci svinjsko meso od vrata bez kostiju i masnoce seceno na krupnije komade da se proprzi, posoli, pobiberi, pa onda ubaci ociscena i prepolovljena mlada zuta boranija da se proprzi takodje. Naliva se pomalo vodom i dinsta na tihoj vatri dak meso ne omeksa. Pred kraj se na vrh stavi 2-3 tanka reznja dimljene slanine (da dobije miris i promeni ukus boranije), zacinise po ukusu vegetom i doda 1/4 veze sitno seckanog persunovog lista.
Ostavi se poklopljeno da se ukrcka, ja ne zaprzavam jer je ovako laganije jelo (vec mu je slanina dala tezinu), ali moze da se zaprzi sa malo brasna (vrlo malo) da se zgusne ako je retko.

Wooooow super zvuci! :ok:
Ja jela ipak prebranac i srpsku salatu :heart:

Ja prebranac pre nisam volela :mrgreen: sad u trudnoci voli sve jako, a ljuto mrziiim... :whistling: tvoje lepo zvuci! :super: samo sto ne znam sta je bukovaca :rumenko:

To je vrsta pecuraka..veoma su ukusne ..imas ih na Kalenic pijaci i u Veru..pre pohovanja se samo malo obare u slanoj vodi ocede i pohuju kao snicle..
bukbukbuk.jpg

]Ja ovo zovem gurmanska boranija.[/B]

jao pa gdje boranija moze biti gurmanska?:confused:
i naravno da ne jedemo...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back