Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poverljiva, ja se ponosim tobom :):cool:

'E', a neću restoran da otvaram:P
Hoćete da čujete moju ideju? Nemo' mi neko ukrade :banovati:
Domaća kuvana hrana, dostava na adresu; i to ne kao klasične narudžbe; nego recimo pretplata za mesec dana, za četvoročlanu porodicu po mom proračunu izašlo bi oko 15 000 din. Unapred se dobije ceo jelovnik, da se zna šta bi svaki dan stizalo. Za jednu osobu bilo bi oko 5 000 din - ono, 25 radnih dana mesečno
Realno, svima bi se isplatilo, čak i sa te materijalne strane, a da ne govorimo o vremenu, i o onima koji ne vole ili ne znaju da kuvaju...
Bilo bi raznovrsno, zdravo, ukusno spremljeno i što je najvažnije gotovo.
Šta mislite? Dobro, pretpostavljam da ko dolazi na ovu temu voli da kuva; ali kako vam se čini ideja za široke narodne mase?
Iskreno, kritike, ideje, pliz ;)

Ideja je više nego dobra....toga ima svugde u svetu..samo kod nas slabo ili nikako....pozdravljam i ako kreneš u to sretno......još ako budeš uživala u
tome...onda je to pun pogodak.........:super:

Poverljiva, ja se ponosim tobom :):cool:

'E', a neću restoran da otvaram:P
Hoćete da čujete moju ideju? Nemo' mi neko ukrade :banovati:
Domaća kuvana hrana, dostava na adresu; i to ne kao klasične narudžbe; nego recimo pretplata za mesec dana, za četvoročlanu porodicu po mom proračunu izašlo bi oko 15 000 din. Unapred se dobije ceo jelovnik, da se zna šta bi svaki dan stizalo. Za jednu osobu bilo bi oko 5 000 din - ono, 25 radnih dana mesečno
Realno, svima bi se isplatilo, čak i sa te materijalne strane, a da ne govorimo o vremenu, i o onima koji ne vole ili ne znaju da kuvaju...
Bilo bi raznovrsno, zdravo, ukusno spremljeno i što je najvažnije gotovo.
Šta mislite? Dobro, pretpostavljam da ko dolazi na ovu temu voli da kuva; ali kako vam se čini ideja za široke narodne mase?
Iskreno, kritike, ideje, pliz ;)

Jel tu uracunato sve - i dorucak i rucak i vecera, ili samo rucak?
Svejedno, ideja je :super:

obećah juče recept za krampitu....;)

9 žumanaca,
7 kašika šećera,
8 kašika brašna,
1/2 l mleka....skuvati.....:ok:

izmutiti sneg od belanaca sa 7 kašika šećera....i to sastaviti....čim je
kuvano....:ok:

koru za krempitu kako ko voli....lisanto testo ili keks ili se ispeče..tanka kora
od 4 jaja u velikom plehu od rerne....;););)

pa prijatno i uživajte.....:whistling:

9 žumanaca,
7 kašika šećera,
8 kašika brašna,

koru za krempitu kako ko voli....lisanto testo ili keks ili se ispeče..tanka kora

Meni to sve bude super dok ne ubacim belanca, onda pocne da curi i rastoleze se. U cemu je trik? Inace krempita je jedini kolac koji ne volim, ali moji je obozavaju, pa moram...

9 žumanaca,
7 kašika šećera,
8 kašika brašna,

E, to! Imam predlog za koru, verujte da mi da je mnogo lakse nego je vaditi iz pleha: okrenete pleh naopako, pa lisnato testo razvucete po tom izvrnutom dnu - kad se ispece, samo sklizne :)

Ovo sam pravila danas..:D

Zapecene tikvice

2 kasike ulja ,1 glavica crnog luka ,malo seckane mesnate slanine ( moze i bez nje)100 gr.praske sunke,1 solja rendanog kackavalja ..ja sam malo vise..odokativno narendala...pola solje brasna..,4 jaja,mirodjija..So nije potrebna ..sve je dovoljno slano..ili probajte pa ako treba posolite malo.. Isprziti na dve kasike ulja sitno seckanu glavicu luka.i slaninicu .Narendati tikvice i ocediti ih..Umutiti jaja u posebnoj posudi pa u njih dodati sve redom, pržen luk i slaninu,rendane tikvice, seckanu sunku, sir, mirodjiju po ukusu, i brasno.
Namazati vatrostalnu posudu i sipati smesu.Peci na 200 stepeni...

Klopati sa kiselim mlekom..Dobro je i hladno..i po malo..:lol:

Ovo sam pravila danas..:D

Zapecene tikvice

2 kasike ulja ,1 glavica crnog luka ,malo seckane mesnate slanine ( moze i bez nje)100 gr.praske sunke,1 solja rendanog kackavalja ..ja sam malo vise..odokativno narendala...pola solje brasna..,4 jaja,mirodjija..So nije potrebna ..sve je dovoljno slano..ili probajte pa ako treba posolite malo.. Isprziti na dve kasike ulja sitno seckanu glavicu luka.i slaninicu .Narendati tikvice i ocediti ih..Umutiti jaja u posebnoj posudi pa u njih dodati sve redom, pržen luk i slaninu,rendane tikvice, seckanu sunku, sir, mirodjiju po ukusu, i brasno.
Namazati vatrostalnu posudu i sipati smesu.Peci na 200 stepeni...

Klopati sa kiselim mlekom..Dobro je i hladno..i po malo..:lol:

E lepo....ovo mogu da spremim za večeru ili doručak....aaaa ručak......:???:

pa mogao bi jedan pasulj inače se i ne sećaju kad su ga jeli.....:super:sam se setila....:lol::lol::lol:

upravo idu na RTS-1 /kuvati srcem/ mackicine pilece grudi uvaljane u "supu" od pecuraka, pokrivene pecurkama i prelivene slatkom pavlakom, pa pod foliju pola sata i gotovo :):):)

mozda je ova sto ih sprema neka od vas ovde prisutnih forumasica????????????

Aaaa, kod mene ne ide slatka, nego kisela pavlaka :p
Što ja ne volim slatke stvari u slanim jelima :confused: k'o i one suve šljive, ko me terao :roll:

A malopre mi pade na pamet jedno davno zaboravljeno jelo iz detinjstva. To ću danas Stefi za večeru. Ne znam da li ste i vi tako zvali - Jabuke u šlafroku :D Već mi miriše vanil šećer :)

Pa to i radim. I svaki put isto, curi li curi...Kad se ohladi uvek moram dodati margarin jer toooliko cuuuri...
Jao i ja sam tako zeznula jednu tortu; htela sam da se samoubijem... Jedva je stigla na odredište, a kako je izgledala sramotim se kad se setim... Tačno od belanaca :confused:
Posle mi rekla svekrva da nije dovoljno samu u vruće staviti, kao trebala sam i njih malo da skuvam :neutral:

Danas pasulj iz kucne pripomoci.
Da mi je ko nekima da sam ceo dan kuci, smisljala bih svasta.
Ovako, samo najbrze i naprostije, a da vole da jedu
Kad radis do 6 i dodjes u 7, kuvanje rucka radnim danom dodje kao mora:(
Zato vikendom raspalim, ali uglavnom provereno

Poverljivice,
Tebi ću slati city expresom :lol:
I ne lupaj, ti ćeš biti strava kuvarica za svoju porodicu, čim se ovoliko interesuješ, ne možeš da omaneš. A kad jednog dana budeš svekrva i tvoj sin bude govorio ''moja mama kuva najbolje na svetu'', a istovremeno njegovoj ženi pišti para na uši od besa; nećeš se ni sećati kako si 'počinjala' ;) :p

A ja vikendom uglavnom eksperimentišem. Odnosno, subotom, jer nedeljom smo 'na gotovom' :cool:

Taj beli sos, tj. balzamela (it.) se pravi sa puterom, brasnom, mlekom, malo muskatnog orascica i na kraju se narenda u njega parmidjano :lol:

Pravim balzamelu za lazanje i za torteline (plus pecurke i sunka).

A meat sauce za lazanju ili sta god pravim od
mlevenog mesa (beef), crni i beli luk, celer, sargarepa, belo vino, paradajz izblendan, so, biber, mleko i muskatni orascic... naravno sve to nekim redom dodajem i kuvam oko 45 minuta

kad ne kupujem pravim na sledeci nacin
BESAMEL SOS
u serpi zagrejati solju ulja i dodati solju brasna mesajuci da izbegnes grudvice
zagrejes mleko(4 solje) i dodajes a da mesas ne prestajes :lol:,skines to s vatre pa dodas 3 prethodno umucena jaja,so,biber i 150gr parmezana
to je ogromna kolicina,za kad imam goste
a ti sve prepolovi ili cetvrtinu vidi sama

Ja bi' napravila pecurke sa besamelom al' ne znam kako :)

Ako neko zna dobar recept za besamel sos nek' postuje (ako ga/je ne mrzi)
E, moja ti poverljiva
cccccc :p

Poslaću ti nešto na pp

Sto se meni danas ne prlja kuhinja....nikako...
Htela ne htela morala sam..
Skuvala sam corbicu od pecuraka(iz kesice):rumenko: i pravim neki kupus koji mi zovemo onaj kupus:roll: jer mu ne znamo ime i prezime..
Sladak kupus se izrenda kao za salatu,na vruce ulje se stavi onako prilicno secera,i kada secer pocne da se karamelise ubaci se kupus...tako se to dinsta dok kupus ne primi boju secera tj.ne postane braon i ne omekasa..a onda se sipa sirce isto onako od prilike i sve se zajedno dinsta dok sirce ne ispari..moze da se pobiberi,da se soli:NE!

Htela ne htela morala sam..
Skuvala sam corbicu od pecuraka(iz kesice):rumenko: i pravim neki kupus koji mi zovemo onaj kupus:roll: jer mu ne znamo ime i prezime..
Sladak kupus se izrenda kao za salatu,na vruce ulje se stavi onako prilicno secera,i kada secer pocne da se karamelise ubaci se kupus...tako se to dinsta dok kupus ne primi boju secera tj.ne postane braon i ne omekasa..a onda se sipa sirce isto onako od prilike i sve se zajedno dinsta dok sirce ne ispari..moze da se pobiberi,da se soli:NE!

to se :heart:zove Bečki kupus......tek da znaš....ja ga često pravim...i uz to
neke pohovne šnicle ili piletina......:super:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back