Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja nikada ne stavljam mleko..mnogo su laganije samo sa vodom..I jedan trik:na tiganj pre nego kutlacom sipate testo,stavite nekoliko zrna secera..I tako za svaku palacinku..
I maple syrup preko kad su gotove a filujem sa svim i svacim.A najbolje obozavam cokoladu i visnje.

Srneci paprikas sa njokama (valjuscima)...

Da nema neko neki zanimljiv recept za srnetinu?!

Ako je u pitanju veci komad mesa but, ledja ...
onda moze ovako..
Meso pokvasiti limunovim sokom i maslinovim uljem ..da odstoji 24 sata..
Sutradan posoliti i staviti da se pece u rernu sa shargarepom , manjim celerom, pashkanatom ,,glavica crnog luka ..struk praziluka, beli luk ... poklopiti i peci u zavisnosti od velicine komada mesa...casa crnog vina ..i malo vode..da se vishe dinsta...od zacina Korijander..biber..beli..ruzmarin..Kad je gotovo izrezati na komade..
Pred kraj ostaviti meso malo da se zapece a povrce i sos blenderom ispasirati..
Staviti pecurke na maslacu i malo ulja i proprziti...pred kraj posoliti brasnom ..josh malo proprziti i sipati sos od pecenja ...pustiti da se zgusne...To je PRELIV za pecenje
Uz ovo ide i :kiseli krastavcici., pavlaka i majonez sa malo seckaog persuna

Jojj ala ste vredne ..ja sam danas .skuvala supu iz kesice..i slatu..

zelena kristal slata,crveni pasulj iz konzerve opran,kukuruz secerac, sitno iseckana sveza crvena paprika,paradajz na kriske,konzerva tunjevine u komadima ocedjena,malo ulja i balzamika..sve izmesati..kolicine..sami odredite ..

Ti si me i prosli put podsetila za pecene jabuke, toliko lepa i jednostavna poslastica =)
Ja ih mnogo volim i imas varijanti sa njima koliko hoces..ovog puta samo sa malo meda i ..ruma..:rumenko: pa ih zapekla..jos se hlade..:) i mogu ti reci da su i za posluzenje lepa poslastica..sa slagom na primer..ili cokoladom..tecnom..ili krupno seckanim lesnicima..

Ja ih prepolovim i ocistim, stavim komadic margarina i posecerim i stavim da se peku. Kad budu gotove stavim preko malo marmelade od sipka i seckane orahe =D

Joj, moram da probam tu varijantu sa cokoladom i lesnicima =)

Ja sinoc spremila strudlu sa makom,ali ne onu sa kvascem,vec brzu sa korama za pitu.A spremih i pizza pitu,tako da je jutros dorucak obezbedjen,samo jos jogurt da kupimo.Danas cu za rucak da spremam supu sa knedlama,pire i snicle od mlevenog mesa.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back