Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
пази, тај млади пасуљ, што га бабе зову рујан пасуљ, мора се држати на леду, дубоко замрзнут. ја сам га ставио у фрижидер и покварио се после недељу дана. после ми било жао.

Ma, Mile dragi, znam i ja šta je RUJAN pasulj (veruj- iskusna sam i po tom pitanju! :lol:), al nisam mislila na taj, nego na pasulj koji je zreo a nije "lanjski"...:D

P.S. Da me ko čita sa strane, rekao bi - ona još i dobra domaćica...:mrgreen:

blago vama vi bar znate šta ćete kuvati........:(ja još ništa smislila nisam
nešto mi se ne da ni da priđem šporetu od jutros, jedva kafu skuvah.....:(

moram neki brzinski ručkić da smislim, ne duže od 30 minuta, valjda
toliko danas uspem da podnesem tu važnu stvar u kući zvanu šporet.....:think:

ili da ides nekom u gostte :);)

predlazem testeninu, u blenderu ocas pesto sos, moze sa bosiljkom, spanacem ili rukolom
malo belog luka, maslinovog ulja, mogu i pistaci....ma moze sve sta hoces, po ukusu :)
prelijes spagete i eto :)

ili da ides nekom u gostte :);)

predlazem testeninu, u blenderu ocas pesto sos, moze sa bosiljkom, spanacem ili rukolom
malo belog luka, maslinovog ulja, mogu i pistaci....ma moze sve sta hoces, po ukusu :)
prelijes spagete i eto :)
Ja juče pravila makarone. Pa ispržila malo slaninicu, umutila jaja, pavlaku i rendani sir i ubacila još dva minuta sa makaronima i slaninicom :ok:

Pogledaj u sveščicu :)
Samo ako je brzo ;)

Pogledah i brzo se sprema..:D

Mera je..Uzmes casu sipas belanca u nju i koliko ima belanaca ( na primer pola case ili puna casa to je mera za sve ) pa ide dalje:koliko belanaca u casi toliko secera,brasna,seckanih oraha,suvog grozdja,malo strugane kore od limuna i ulja jedna kafena soljica ..belanca se umute u cvrst sneg pa se doda secer i umuti pa onda svi sastojci redom..Podmazati pleh ili modlu u kojoj se pece..moze i onaj pleh od 12 udubljenja za proju..eto..ja dodam i seckane suve sljive ili kajsije ..mozes da kombinujes to seckano voce po svojoj zelji..:D Prijatno..

Pogledah i brzo se sprema..:D

Mera je..Uzmes casu sipas belanca u nju i koliko ima belanaca ( na primer pola case ili puna casa to je mera za sve ) pa ide dalje:koliko belanaca u casi toliko secera,brasna,seckanih oraha,suvog grozdja,malo strugane kore od limuna i ulja jedna kafena soljica ..belanca se umute u cvrst sneg pa se doda secer i umuti pa onda svi sastojci redom..Podmazati pleh ili modlu u kojoj se pece..moze i onaj pleh od 12 udubljenja za proju..eto..ja dodam i seckane suve sljive ili kajsije ..mozes da kombinujes to seckano voce po svojoj zelji..:D Prijatno..

Ja stavljam samo suvo grozdje, seckane orase i seckanu crnu cokoladu. Inace, zove se biskupski kolac.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back