Šta kuvamo danas six

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kupicu neko organik pile, valjda je to bolje. I kpd poljaka sigirno ima rezanaca.
Pa cu da dodjem ovde za pomoc:lol:

У свако доба...

Ја резанце не месим никад, нешто нисам имала жељу да пробам, а и ко ће да се бакће са тим, најискреније.

j auglavnom pravim knedle
ili kad je gotova, umesto knedli ubacim saku zaledjenog secerca i graska

Ааа, супу од кнедлица правим кад нађем добру телећу коску...

Правим их са свињском машћу, тако сам научила и укусније су ми.

i ja volim knedel. ali, pravim obicne-jaja i griz i budu odlicne. prvo umutim belance onako penasto, dodam malo griza, pa zumance i ostatak griza da bude onako gusta, ali ipak tecna smesa.
obozavam domacu supu, obavezno je imamo uz rucak bar 3 dana nedeljno, odnosno imam serpu za toliko

i ja volim knedel. ali, pravim obicne-jaja i griz i budu odlicne. prvo umutim belance onako penasto, dodam malo griza, pa zumance i ostatak griza da bude onako gusta, ali ipak tecna smesa.
obozavam domacu supu, obavezno je imamo uz rucak bar 3 dana nedeljno, odnosno imam serpu za toliko

Фора је код ових са машћу што не можеш да оманеш, увек буде фине, мекане, а не растурају се.

То је за ове "искусне и добре" домаћице као ја :lol:

А и укус је другачији и пунији.

Ja mislim da moj decko nije nikad pojeo supu:lol: Kad je bio bolestan napravila sam mu iz kesice i pitao se sta je to i da li je dobro skuvano. Ja se iznervirala

- - - - - - - - - -

Uopste nisam probirac, jedem sve zivo. Samo te stvari mi izazivaju refleks povra... Znate vec:lol:

Ма, разумем те ја, само констатујем да би на нашем кућном менију тешко могла да нађеш нешто за себе :zcepanje:

daj recept, mere, kako pravis tacno?

Кашика масти, једно јаје, мало бибера, соли или вегете шта већ користиш, и гриза довољно да маса буде тврђа.

Не можеш да погрешиш, јер и ако буде превише тврдо, маст неће дозволити да буде нејестиво, само ће се дуже кувати.

Ако је премекано, чим ставиш у супу, распашће се.

Не знам тачне мере, извини, али кад једном направиш схватићеш и сама, чак и мени не испадну увек исто.

И, да, правиш их најмање што можеш, на врх кашичице одвајаш, јер много нарасту.

Нема мућења посебно, све збрчкаш заједно виљушком.

za vikend sam pravila neku novu pogacu. uvrnuta lisnata pogaca sa sirom. pravila po receptu, ispalo mnogo, morala dve da pravim. onda sam gostima spakovala da ponesu, odnela mami, i nekako smo ih pojeli :lol:

20180318_155104.jpg
20180318_152912.jpg

http://www.maminajela.com/2016/01/uvrnuta-lisnata-pogaca-sa-sirom.html

ja sam pravila po receptu, mada sam morala 1kg brasna da upotrebim jer bude retko sa 900g. mozda zato sto jogurt i ulje nisam na kasike, nego po 50ml. to je znaci jedino odstupanje koje sam napravila.
slobodno moze upola svega jer meni su ispale 2 pogace

Е, ово изгледа супер, само ми није јасно како су ти испале 2, тепсија ти је била иста као у рецепту, а опет две погаче, или ти је тепсија била мала?

Морам ово да пробам, сви волимо погаче...

Ja danas supu, pohovano pileće belo i spanać.
Rezance ne pravim, kupujem mađarske na pijaci. Umem, ali mi je isuviše velika gnjavaža, pa su dobri i kupovni.
Knedle pravim isto kao mina68.

Poslepodne idem na babinje. Nosim kinder tortu, i jedva čekam da pojedem parče.

Кашика масти, једно јаје, мало бибера, соли или вегете шта већ користиш, и гриза довољно да маса буде тврђа.

Не можеш да погрешиш, јер и ако буде превише тврдо, маст неће дозволити да буде нејестиво, само ће се дуже кувати.

Ако је премекано, чим ставиш у супу, распашће се.

Не знам тачне мере, извини, али кад једном направиш схватићеш и сама, чак и мени не испадну увек исто.

И, да, правиш их најмање што можеш, на врх кашичице одвајаш, јер много нарасту.

Нема мућења посебно, све збрчкаш заједно виљушком.

isto
nema greske

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back