Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Od kad se ladna prasetina lepi za prste? Ne zezam, pitam ozbiljno...
Da sam mardz prvo bih spremila kolac i sarme a meso.natempirala da bude poslednje i bude toplo

sofa queen, lepi se i kad je hladna
ne mozes da zamislis kakav je ukus mesa koje se pece na takav nacin
meso bude mekano i ukus mu je nekako puterast

ja cu danas da spremim piletinu sa graskom, belim lukom i mirodjijom

a mogla sam i da kupim u ekspres restoranu da ne trosim struju i sporet

15145076_10209084888058332_1601081514_o.jpg

Poslednja izmena:
Ако знаш ти, или муж неког ловца, сад су пред зиму убуцани, имају и по преко 5 кила, па нека вам да, или прода.
Само такав зец треба неодран да одстоји једно два дана на леду, или врло хладном месту са температуром неколико степени испод нуле, тек после се одере и обради.
Иначе кад смо код праЈсица и печења истих ко нема просту пећ од давних дана, или неку савремену пећ са плочицама, или шамотом, што не питате пекаре?
Овде се прасићи, јагањци, вееелике ћурке од 20кила и сл услужно пеку у пекарама, било као ,,отворено" печење, било да се пре тога ,,умота" у тесто па тако испече да се сачувају сви сокови... а и џукци се обрадују таквом пециву, јес да је тврдо ко камен, али не одустају!

Na putu do kuće cesta preseca putanju kojom se kreću zečevi (uvek ih vidimo na istom mestu) i pre neki dan jedan debeli leži pored puta.:( Nečiji auto je bio brži od njega.

Supa leči dušu i telo, dok sam je jela strefio me onaj osećaj naoko ničim izazvane apsolutne sreće. Pa sam brzo pojela još jednu porciju i sada mi je muka.:rotf:

A možda je za taj divan osećaj bio zaslužan D vitamin :lol:, počela sam da ga pijem, slabo podnosim mračnu zimu.:(

- - - - - - - - - -

sofa queen, lepi se i kad je hladna
ne mozes da zamislis kakav je ukus mesa koje se pece na takav nacin
meso bude mekano i ukus mu je nekako puterast

ja cu danas da spremim piletinu sa graskom, belim lukom i mirodjijom

a mogla sam i da kupim u ekspres restoranu da ne trosim struju i sporet

Pogledajte prilog 413623

Ja meso uvek prvo propržim i dinstam do pola, pa posle dodam povrće i vodu. Tako kuvam samo supu, onda ubacim sve zajedno i krčka se satima.

Supa leči dušu i telo, dok sam je jela strefio me onaj osećaj naoko ničim izazvane apsolutne sreće. Pa sam brzo pojela još jednu porciju i sada mi je muka.:rotf:

A možda je za taj divan osećaj bio zaslužan D vitamin :lol:, počela sam da ga pijem, slabo podnosim mračnu zimu.:(

- - - - - - - - - -

Ja meso uvek prvo propržim i dinstam do pola, pa posle dodam povrće i vodu. Tako kuvam samo supu, onda ubacim sve zajedno i krčka se satima.

ja za viknd uvek izmariniram belo meso u maslinovom ulju kao snicle
posto sada koristim zaledjeni grasak koji se skuva veoma brzo, onda sam meso samo brzo pecnula sa jedne strane okrenula i ubacila povrce da se ukrcka
rucak ej spremljen za 20tak minuta

a kad je grasak svez, onda spremam kao i ti

Ручак ко ручак, али вечера!
Прво сам опуцовао не баш килу, али ни много мање од киле кромпир пиреа спремљеног с машћу од кобасица уместо путера, онда сам прешао на кестење и сад таманим мушмуле!:super:

ja htedoh da kazem,malo mu se prosuo na dasku majonez i kecap :p
salim se,vidi se da je kreativan i da se bas trudi,a ono u ciniji mi se bas dopada.sta je to?

...Smoki pitala sam te tamo na Sta radis, u vezi onih krema, gledam u katalogu nema...jel sigurno to akcija u svim radnjama ili samo pojedine?

- - - - - - - - - -

...nit kuvam nit nesto narocito jedem....ubacim u letu koji zalogaj, smuckam onaj sok od svega vocnog sto imam u kuci i to je to....
...mami je jedna kranč čokolada od 200g Galeb....ali cu je poneti deci bas cu da je ignorisem....namerno su mi to kupili da me nerviraju :mrgreen:

...Smoki pitala sam te tamo na Sta radis, u vezi onih krema, gledam u katalogu nema...jel sigurno to akcija u svim radnjama ili samo pojedine?

- - - - - - - - - -

...nit kuvam nit nesto narocito jedem....ubacim u letu koji zalogaj, smuckam onaj sok od svega vocnog sto imam u kuci i to je to....
...mami je jedna kranč čokolada od 200g Galeb....ali cu je poneti deci bas cu da je ignorisem....namerno su mi to kupili da me nerviraju :mrgreen:

sad sad ti odgovotila i nije na sta radim,nego na sta ste pazarili :lol:

ja htedoh da kazem,malo mu se prosuo na dasku majonez i kecap :p
salim se,vidi se da je kreativan i da se bas trudi,a ono u ciniji mi se bas dopada.sta je to?

ja sam konstatovala da taj deo ne razumem, pa sam ćutala.:p

- - - - - - - - - -

odo slozit tople sendvice
toliko imam energije jos

Već sutra da nam se vratiš sa kuhinjskim majstorijama.:heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back