Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
to se zove bre kreativnost :lol:
kad je meni neki muskarac nesto skuvao??? nikad! vrhunac je da plati veceru.ovo je bre da ti dusu ogreje

Ja mom i dan danas spominjem domaću supicu koje sam bila željna nakon teže gripe, a on nije umeo da mi je skuva. Obećao je da će naučiti, prošle su godine a on se još nije javio kod mene na kurs za kuvanje supe.:ljutka:

Sada stalno imam u zamrzivaču 2 dl supe.:rotf:

U ciniji su parike, pecurke, kupus,crveni luk i roket.
Pre neki dan dosao kod mene u stan pre mene, ja ulazim a on sve nasao i kuva mi pronse jer ih volim. Jos onako lep u odelu posle posla, cak mi i kafu napravio da me ceka. Ja se mislim,gde ovo ima:mrgreen:

ostalo mi belo meso od juce i imala sam karfiol pa sam napravila
karfiol sa belim mesom.brzo je za napraviti i ukusno..ko voli karfiol

karfiol sa belim mesom.jpg

Ja obozavam karfiol.kakav ti je ovo sos?

i ja ga volim

a sos:malo majoneza, malo milerama , malo krem sira i bibera..i malo mleka ako je previse gust sos...

iseckas piletinu, bareno jaje , malo kackavalja na sitne kockice, dodas u sos i izmesas i u to dodas obaren i ocedjen karfiol
odozgo malo parmezana i cery paradajz..posolis po svom ukusu...mozes da dodas jos ensto sto volis..umem da dodam pistace
ili indijski orah ali onda ne solim

Poslednja izmena:
i ja ga volim

a sos:malo majoneza, malo milerama , malo krem sira i bibera..i malo mleka ako je previse gust sos...

iseckas piletinu, bareno jaje , malo kackavalja na sitne kockice, dodas u sos i izmesas i u to dodas obaren i ocedjen karfiol
odozgo malo parmezana i cery paradajz..posolis po svom ukusu...mozes da dodas jos ensto sto volis..umem da dodam pistace
ili indijski orah ali onda ne solim

U to ti je bas lepo :D

Zbuckacu metlinu salatu (kupus sargarepa kukuruz susam sirce soja sos) i tuna salatu sa testeninom (tuna pavlaka majonez kari zacini, zatekla se kuvana cvekla u frizideru pa cu i nju da ubacim u taj buckuris, taman ispadne fensi ciklama jelo :lol:)
Sifra zivim sa jednom ringlom, i spremanje ovoga ce da potraje :lol:

Vadim je iz rerne, a oni - nemoj na prozor da je hladis! :lol:
...meni moze parce od ove, a i od sledece isto :lol:
...super ti to izgleda...jel to slican recept kao ona sa makom sto si pravila ili je nesto durgacije...ako jeste pisi....:hvala::heart:
Drugacije je ovo testo od tog.

100gr margarina (putera), 150gr secera, 2 kasike milerama (ili kiselog mleka), 2 zumanca, na vrh noza soli, 350gr brasna (moze pola da bude ostro).
Ovo testo nema praska za pecivo! Treba da kratko odstoji na hladnom; malo vise od polovine razvuci za podlogu, pa fil, pa ostalo preko. Zatvoriti rubove da ne iscuri voce, umutiti malo od preostalih belanaca, premazati i izbockati viljuskom na nekoliko mesta. Na 200 stepeni oko 30 min.
Moze bilo koje voce. Ja sam ovaj put stavila jabuke, na kocke isecene, malo pirjane u voku sa secerom i cimetom, na malo putera. Kad su se prohladile bacila sam malo griza na njih. Odlicne budu, kao krem su.
Koliko jabuka, ne znam tacno, bilo ih je 6 najmanje. Pazila sma da mi ne prekipe dok se peku i taman je sve bilo do ivice modle.
Vidim da sam u svesci zapisala meru za sumsko voce - 500gr voca, 4 kasike griza, 150gr secera.

Uvek me nadglasaju...kisele su im visnje, blabla. :evil:

Inace, moja deca su je jos kao mali krstili "Snezanina pita", zbog crtaca. Zamalo da i ja tako napisem. :lol:

Jao slatko
E pa ima i paja patak kad je napravio pa tigar oce da ukrade :lol:

Ma nisi ti to tukla, visnje u kolacima su amin bre, divnoca
Cek cek stici ce meni sporetic, za vikend ima da se raspecem sve da mirise, pita sa visnjama ufff al cu da njupam :zaljubljena:

Vadim je iz rerne, a oni - nemoj na prozor da je hladis! :lol:

Drugacije je ovo testo od tog.

100gr margarina (putera), 150gr secera, 2 kasike milerama (ili kiselog mleka), 2 zumanca, na vrh noza soli, 350gr brasna (moze pola da bude ostro).
Ovo testo nema praska za pecivo! Treba da kratko odstoji na hladnom; malo vise od polovine razvuci za podlogu, pa fil, pa ostalo preko. Zatvoriti rubove da ne iscuri voce, umutiti malo od preostalih belanaca, premazati i izbockati viljuskom na nekoliko mesta. Na 200 stepeni oko 30 min.
Moze bilo koje voce. Ja sam ovaj put stavila jabuke, na kocke isecene, malo pirjane u voku sa secerom i cimetom, na malo putera. Kad su se prohladile bacila sam malo griza na njih. Odlicne budu, kao krem su.
Koliko jabuka, ne znam tacno, bilo ih je 6 najmanje. Pazila sma da mi ne prekipe dok se peku i taman je sve bilo do ivice modle.
Vidim da sam u svesci zapisala meru za sumsko voce - 500gr voca, 4 kasike griza, 150gr secera.

....hvala Mo, sad cu ovo da prepisem....
...ja sve kuckam u telefon, to je siguruno uvek sa mnom...:lol:

Jao slatko
E pa ima i paja patak kad je napravio pa tigar oce da ukrade :lol:

Ma nisi ti to tukla, visnje u kolacima su amin bre, divnoca
Cek cek stici ce meni sporetic, za vikend ima da se raspecem sve da mirise, pita sa visnjama ufff al cu da njupam :zaljubljena:
Ja ne volim voce u kolacima, jedino visnje mogu. A njima kisele.
Ma kad se meni hoce napravicu, pa ne mora da jedu, necemo da ih bijemo. :lol:

- - - - - - - - - -

....hvala Mo, sad cu ovo da prepisem....
...ja sve kuckam u telefon, to je siguruno uvek sa mnom...:lol:
Meni je poblesaveo komp neko vece, malocas je donesen iz servisa, vidim sve su sacuvali, na srecu. Inace, mojoj svesci navise verujem, samo sto sve cesce i ja "pamtim" po kompu, na eksternoj memoriji, u telefonu...pa me mrzi da trazim kad mi treba. :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back