Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam znala da mogu da se suse. Sigurno su i tako ukusne.
Nego kad smo kod suvog voca, neki dan procitam kakvim sve hemikalijama tretiraju suvo grozdje da bi postalo svetle boje. Nikada vise necu da kupim takvo. Obicno kupim mesano.

- - - - - - - - - -

Nisi trazila recept, pa neka si prijavljena. :mrgreen:

..pa to oko svetlog suvog grozdja ne bi trebalo da je tacno jer postoji belo koje se susi...bas sam pisala ovde nekoliko puta da sam ga kupovala na pijaci odusevljena jer nema kostice,
a bilo je i crnog....moze da se zamrzne pa da se koristi tako za neke kolace...a inace mu je bas namena za susenje....i zacudila sam se sto se uopste tako sveze prodaje na pijaci, verovatno
nije iz nekog razloga izvezeno negde preko kao sto recimo moj brat ove godine nije mogao da izveze sljive za rusiju...ali su je zato svu primili nemci najnormalnije...to sa vocem postaje problem
za nase ljude sve vise..ali to je sad druga tema...

Poslednja izmena od moderatora:
mi cemo danas iskombinirat rostilj
riblju gregadu od pagra za Iku
i friganu jetru pagra za mene :mrgreen:

- - - - - - - - - -

kasnije cu strudlu s makom i s orasima
a sutra pagar na gradele

- - - - - - - - - -

Danas cu da isprobam kucnu pekaru bog nek mi je u pomoci[emoji38]Za rucak cufte i krompir pire,galete za dezert i nek mi se skinu sa grbace
samo smanji vodu za recimo 20 posto u odnosu na recepte iz knjizice koju si dobila s pekaricom
i ne pretjeruj s kvascem - manje je vise :lol:

mi cemo danas iskombinirat rostilj
riblju gregadu od pagra za Iku
i friganu jetru pagra za mene :mrgreen:

- - - - - - - - - -

kasnije cu strudlu s makom i s orasima
a sutra pagar na gradele

- - - - - - - - - -

samo smanji vodu za recimo 20 posto u odnosu na recepte iz knjizice koju si dobila s pekaricom
i ne pretjeruj s kvascem - manje je vise :lol:
Ispala je veknica znas kakva :) Ali poslusacu te za sledeci put.Sad cekam da se ohladi malko pa da jedem :D

20161119_135030-1.jpg

20161119_135037-1.jpg

20161119_135110-1.jpg

20161119_141642-1.jpg

Prvo je paprika.Baren batak i karabatak.Slanina.Na zadnjoj slici sve to se przi u masti.

Nisam ja zavrsila vec neko drugi samo dodatno posoljeno.
Mast mi smeta,ovo je za mene prejako ali drugima taman.

Poslednja izmena:
Sad znam zašto je nisam jela godinama, ne volim te kombinacije mesa i krompira.:(
Нема ту шта да се извољева и изводе бесне глисте, не знаш ти сестро слатка шта је глад!:rtfm:
Волим мусаке... с кромпиром, патлиџаном, тиквицама... и увек их пред крај печења залијем умућеним јајима с млеком, а месо пре слагања мусаке само неколико минута продинстам на црном луку, или празилуку, а уз мусаку иде нека киселија салата из туршије као краставчићи, филети, или целе паприке па и цвекла..
Е да, пре мусаке нека лака поврћна чорбица, или парадјз чорба, али обе с љутом паприком исецканом да боље отпусти љутину и крену грашке зноја с чела, и нема зиме.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back