Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pusti metlu, rodjeni hejter smorisa :)

ja bih volela da me neko tako strucan obuci da prepoznam makar 5 vrsta gljiva i da znam da kad ih vidim - to je to! smes da spremis ukusan rucak! beri!
a u fazi sam i kad vrganj vidim okrecem ga sa svih strana i pitam se jel ovo zelenkasto i zuckasto bas vrganj ili zao brat :think: i mirisem ga i mirise rajski vrganjovski, al opet sumnjam u sebe
moram na neki kurs
secam se da je moj deda brao vrganje i da kad kod njega udjem u podrum, ne znam sta lepse mirise..
da li brasno u drvenom koritu koje je dan pre toga samleo na potocari, da li suseno meso koje visi sa drvene grede, da li buket smilja koji je okacen o kovani ekser visio sa dovratka drvenih vrata..da li vrganji koji su iseceni na debele ploske osuseni stajali u situ
bas mi fali dedino selo i svi ti divni mirisi iz detinjstva

Suseni vrganji na situ ♡♡♡ .
Suseno meso koje visi sa motki gore fino sredjenih i stavljenih a dole je ognjiste ♡ pazi se koja drva idu.
Iza drvenih vrata duboka drvena posuda koja je nekada imala svrhu i podseca na to.♡
Drvena vrata ♡ nekada zmija ume da se ugnezdi gore ako su grede razmaknute,onaj otrovni guster sta vec taman sa svetlim pegama da bude unutra ♡ .

:cmok: u subpolarnoj vukoebini sto se vika Kanada...sto bi rekao Proznavalac....samo sto su nam temperature vrlo slicne, nekad bude ovde i toplije....

a coleslaw salata je i ovde jedna od omiljenih, ima je u svakoj prodavnici, pa se nadjoh prozvana da napisem...

...nece on u ovo poverovati nikad, ali koga pa briga :)

...neki se i obradujemo kad vidimo da pises....pa bi mogla i cesce :heart:

...ima li nekakav slatkis tamo za koji mi ne znamo ili tako neko jelo zanimljivo....ili je nasa hrana ipak neprevazidjena, m?

Аномалија, није редовно стање.

:D nije, ali nije ni retkost ni anomalija...ja sam u Kalgariju, imamo neki cudesan vetar Chinook, dodje sa Pacifika preko Stenovitih planina i digne zimi temperaturu za 20 stepeni preko noci...a i nije tako dramaticno hladno, suva je, planinska klima.

Da ne spamujem...danas krompir paprikas i coleslaw iliti kupus salata

Metlice, pa pitala si me prosle godine za Kanadu i koledze, zaboravila si...

Sto se hrane tice...sama originalno kanadska kuhinja nije previse zanimljiva, oni su pod britanskom krunom, a Britanci nisu bas neki kuvari.
S druge strane, ovo je kanadski Texas, stocarsko-naftaski kraj, te je stejk, meso, ono sto najvise vole.
Ono sto ishranu ovde cini zanimljivom su razlicite nacije i kulture koje cine danasnju Kanadu, raznolikost u vrlo pozitivnom smislu, a ja volim da isprobavam nove specijalitete i indijske i kineske i filipinske i ruske i ukrajinske....razno....
Imaju lep obicaj barem jedno mesecno se na poslu pravi potluck - zajednicki obrok gde svako donese ponesto, obicno karakteristicno za tu kulturu - ja sam jednom donela hleb, kao zemicke napravljen i od tad traze samo to...retko se nadje dobar hleb.

Sto se hrane tice...sama originalno kanadska kuhinja nije previse zanimljiva, oni su pod britanskom krunom, a Britanci nisu bas neki kuvari.
S druge strane, ovo je kanadski Texas, stocarsko-naftaski kraj, te je stejk, meso, ono sto najvise vole.
Ono sto ishranu ovde cini zanimljivom su razlicite nacije i kulture koje cine danasnju Kanadu, raznolikost u vrlo pozitivnom smislu, a ja volim da isprobavam nove specijalitete i indijske i kineske i filipinske i ruske i ukrajinske....razno....
Imaju lep obicaj barem jedno mesecno se na poslu pravi potluck - zajednicki obrok gde svako donese ponesto, obicno karakteristicno za tu kulturu - ja sam jednom donela hleb, kao zemicke napravljen i od tad traze samo to...retko se nadje dobar hleb.

jaoo to si bila ti :eek:
jaoo izvini molim te, pricala sam sa vise ljudi na tu temu sa krste i nekako zaboravih da si i ti medju njima
mozda sam ti pomesala nick sa nekim drugim ovde...svasta sa mnom
izvini stvarno :prstic:

...nece on u ovo poverovati nikad, ali koga pa briga :)

...neki se i obradujemo kad vidimo da pises....pa bi mogla i cesce :heart:

...ima li nekakav slatkis tamo za koji mi ne znamo ili tako neko jelo zanimljivo....ili je nasa hrana ipak neprevazidjena, m?

ima!
a nasa hrana je realno sranje, em su losije namirnice od koje se pravi.
i sta sad da radimo kad smo saznali da je nas narod glup i jede losu hranu? :heart:

Neka nasa obicna jela su se ovde svima svidela - tipa corba, krompir paprikas, punjene paprike, sarma, proja, kolac sa visnjama, onaj obican, da ne spominjem cokoladnu tortu...itekako vole nasu kuhinju.

A slatkisi...cheese cake je ok, ostalo....pih...brownies i mafini na sto nacina...e da ima nesto sto mi se svidja: lemon marengo pie - testo je kao za tart ili americku pitu, prhko, krem od limuna i odozgo kao sne od belanaca, lagano, osvezavajuce...

ma odavno ja tvrdim da je nasa kuhinja najbolja
kakvi bre, americki kontinet je uzas od kuhinje, spasavaju jedino te nacionalne razlicitosti pa ajde da pojedes nesto normalno u tim momentima
inace kad bi jeo samo njihove gluposti crko bi, sto se njima i desava, 300kg u tridesetoj godini zivota..

S druge strane, ovo je kanadski Texas, stocarsko-naftaski kraj, te je stejk,meso,ono sto najvise vole.

Baci neke tipicne recepte kad budes pravila.Zivis u raju za klopu.

ima!
a nasa hrana je realno sranje, em su losije namirnice od koje se pravi.
i sta sad da radimo kad smo saznali da je nas narod glup i jede losu hranu? :heart:

...bas si me nasmejao fino :rotf: pravo si :heart: i sve si pogresno shvatio i naucio...nema do nase hrani nigde realno....ali ja volim da saznam i nesto drugo, bar da probam
ako nemam priliku da odem tamo....:ok:

- - - - - - - - - -

Neka nasa obicna jela su se ovde svima svidela - tipa corba, krompir paprikas, punjene paprike, sarma, proja, kolac sa visnjama, onaj obican, da ne spominjem cokoladnu tortu...itekako vole nasu kuhinju.

A slatkisi...cheese cake je ok, ostalo....pih...brownies i mafini na sto nacina...e da ima nesto sto mi se svidja: lemon marengo pie - testo je kao za tart ili americku pitu, prhko, krem od limuna i odozgo kao sne od belanaca, lagano, osvezavajuce...

...to bas zanimljivo zvuci....i verujem da i jeste osvezavajuce....

..danas videh u hleb&kifle zanimljjive tartOve, ali sam samo videla i prosla....neka ih tamo :)

Baci neke tipicne recepte kad budes pravila.Zivis u raju za klopu.

Tesko da je raj...ali nije ni pakao kao US...nedostaje mi ukus i miris naseg voca i paprike, na primer...mada sam letos pronasla neke Indijce koji su prodavali jeftino a kvalitetno voce i povrce i najela se, prvi put od kad sam ovde, pravih tresanja, kajsija, lubenica, paprika, sljiva...ostavila i pecene paprike u zamrzivac i pravila i dzem od sljiva...

ono sto je sjajno je meso - junetina je bozanstvena, skoro zaboravljen ukus... ali ovde se kravice na sve strane setaju po pasnjacima, a nadmorska visina 1000m, pa divota...

a evo recept za tu cuvenu salatu...

http://www.simplyrecipes.com/recipes/coleslaw/

Poslednja izmena:
Tesko da je raj...ali nije ni pakao kao US...nedostaje mi ukus i miris naseg voca i paprike, na primer...mada sam letos pronasla neke Indijce koji su prodavali jeftino a kvalitetno voce i povrce i najela se, prvi put od kad sam ovde, pravih tresanja, kajsija, lubenica, paprika, sljiva...ostavila i pecene paprike u zamrzivac i pravila i dzem od sljiva...

ono sto je sjajno je meso - junetina je bozanstvena, skoro zaboravljen ukus... ali ovde se kravice na sve strane setaju po pasnjacima, a nadmorska visina 1000m, pa divota...

da kod vas je malo lakse nego u usa, al opet nije mi sjajno
evropa je zakon

Planina?Nemam predstavu zapravo gde si ali ne znaju ni oni gde je Srbija te nije bitno.
Dobro meso,zato i pisem da si u raju.
Uvek je fino upoznati navike u ishrani ljudi iz druge zemlje,saznati nesto novo.Hvala ♡ .
..............
Jela virsle i izasla.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back