Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
meni na selu se zale kako je kg mesa otkupna ispod 200 din i jagnjetina cak,a ovde u pecenjarama su po 6-7 puta vece cene,i sta ce moraju da prodaju da kupe ono sto nema oko kuce,mislim da bi za par 100tina din sve odradili pa se opet za sveze meso vredi iscimati

...da znam, naslusala sam se toga ovih dana....ziva vaga debelih svinja ide cak na 120 dinara, sto je uzas jadni ljudi ni ulozeno ne mogu da vrate.....ali im se ne isplati da prodaju na komad...iz
nekolio razloga, pricali su nesto o tome, nisam sve bas pamtila.....ali ima logike u tome sto su rekli....

Ko ima para ode u Mackat ima kada se prodaje.Suvo meso vrhunsko,kobasice sve.
.........
Riblja glava je ostala velika,skinuto meso sa nje i stavljeno uz ono kupovno iz kesice [nema teorije da ubacim fotku,pokusavala ali nece i digla ruke] za riblju corbu,dodata voda,fida,skuvano.

Na uputstvu pise riba,testenina,mere,sve a ovo je proizvoljno skuvano.
Ne odgovara mi,preljuto je za mene.Nije bljuvanje vatre kao ono sa cilijem ali jeste bljuvanje vatre.
Ostali - nekome se svidja,nekome ne a ja se divim svakom kome nije preljuto.
To sam jako malo uzela da probam oko pre cetiri,pet sati i jos nisam dobro.
Sad cemo da jedemo nesto drugo,cekah da Djokovic zavrsi skoro [sportski dan danas vaterpol,fudbal,tenis -tolerancija da se ne seta,ne suska i tako].

cuti dovoljno da se zaobilazi kako smrdi meso u marketima

ja tamo vise ne kupujem ni psima

- - - - - - - - - -

..ja kupujem kod mene preko puta....svako drugo jutro im stize sveze meso...ne drze velike kolicine i brzo se proda...jos nisam nikad naisla na ta neka ustajala mesa....danas kupila
dzigu, otvorio predamnom...posle isla za neki sir vidim otvara bubce, to odavno nisam videla da imaju pa uzela...

...retko je u Maxiju ako je na prometnom mestu meso pokvareno, to u nekim naseljima gde je promet manji, ali tu kod tebe bas neverujem da se pravi od pokvarenog ili u kriticnom
periodu....

veliki maksi na vidikovcu, nisi pored frizidera mogao da prodjes od smrada
u tempu na delu gde se svee meso prodaje, miris cistog domestosa - pa ti sad vidi zasto koriste ono sto ja ni u wc solju ne sipam

...nemam pojma rekoh vec....eventualno kupim u Maxiju na Brdu, tamo je promet jako veliki i nisam do sad imala problem...mada nisam ni kupila kod njih sve u svemu 10x za ovoliko godina...ranije sam
donosila iz sela...sad kako ne mogu da vukljam teske torbe...kupim preko koliko mi je potrebno kad imam para i kad znam da je stiglo pre pola sata...spakujem u friz i ja mirna....

...nemam pojma rekoh vec....eventualno kupim u Maxiju na Brdu, tamo je promet jako veliki i nisam do sad imala problem...mada nisam ni kupila kod njih sve u svemu 10x za ovoliko godina...ranije sam
donosila iz sela...sad kako ne mogu da vukljam teske torbe...kupim preko koliko mi je potrebno kad imam para i kad znam da je stiglo pre pola sata...spakujem u friz i ja mirna....

e pazi foru, nije ni svaki maksi isti
danas dok sam bila u pet centru, prekoputa ima veliki maksi za ceo taj kraj, i reko aj kad sam vec tu da vidim sta ima
jao majko mila, skorelo se meso od stajanja, suhomesnato nekako nije sveze isto, ma nista bre....katastrofa

u mom maksiju ovde, isto je veliki za ceo dorcol, sve je sveze uvek, svezije nego na pijaci radnim danima bukvalno, da ne verujes, i meso i voce i sve...stvarno je super :worth:
ja na pijaci uzimam meso nekad, al vikendom samo, jer tad donesu sveze jedino
ovo u maksiju znam im raspored za svezu ribu za meso za sve to....sjajni su

a otrov je svuda isti, sve je to industrisko, i ono na pijaci i ovo u maksiju, iz istih klanica...

- - - - - - - - - -

de je elektrika

ima u mom maksiju onaj kolac delhezeov sto je gledala
ali je stvarno minijaturan a 268 din

el ako oces da ti uzmem pa ti dam javi, ako ne mozes da nadjes drugde

e pazi foru, nije ni svaki maksi isti
danas dok sam bila u pet centru, prekoputa ima veliki maksi za ceo taj kraj, i reko aj kad sam vec tu da vidim sta ima
jao majko mila, skorelo se meso od stajanja, suhomesnato nekako nije sveze isto, ma nista bre....katastrofa

u mom maksiju ovde, isto je veliki za ceo dorcol, sve je sveze uvek, svezije nego na pijaci radnim danima bukvalno, da ne verujes, i meso i voce i sve...stvarno je super :worth:
ja na pijaci uzimam meso nekad, al vikendom samo, jer tad donesu sveze jedino
ovo u maksiju znam im raspored za svezu ribu za meso za sve to....sjajni su

a otrov je svuda isti, sve je to industrisko, i ono na pijaci i ovo u maksiju, iz istih klanica...

- - - - - - - - - -

de je elektrika

ima u mom maksiju onaj kolac delhezeov sto je gledala
ali je stvarno minijaturan a 268 din

el ako oces da ti uzmem pa ti dam javi, ako ne mozes da nadjes drugde

...pa da nije, zavisi od ljudi koji tu rade i koji zive u blizini, kakva im je kupovna moc....to se lepo primeti po takvim proizvodima....
...kod mene, sve ispod proseka, pa zato i radi samo Aman,drugi bi se pozatvarali...mali je frizider sa svezim mesom, proda se brzo, pa im 2x nedeljno dolazi roba,
nekad i cesce...suhomsnato ista stvar....prodaje se po manje ali se rasproda brzo....
...jos nisam videla u radnji da je iko napunio ni punu korpu, o kolicima da ne pricam....jedno vreme su ih cuskali sad ih koriste samo zaposleni da donesu ono sto je teze...
...sve imaju, mogla bi na pijacu i da ne idem...

najvise smrdi u uscu idea pa ti vidi jel prometno

sve idee smrde
taj dio za meso
uzas

maksi je iz neke druge price
to najbolje da ti objasni neki vet koji se tim bavi

- - - - - - - - - -

...ja kupujem u Amanu, sva piletina je Cekin, valjda slovenacka....odlicna...

cekin je vindija varazdin
al je piletina s farmi u srbiji
curetina im je mahom hrvatska

- - - - - - - - - -

Ја у приватној месари. Све им је свеже, ок у сваком погледу.

to sto je svjeze ne znaci nista
male mesare znaju kupovati i bilesnu i ugunulu stoku
al domacu : )))

- - - - - - - - - -

meni na selu se zale kako je kg mesa otkupna ispod 200 din i jagnjetina cak,a ovde u pecenjarama su po 6-7 puta vece cene,i sta ce moraju da prodaju da kupe ono sto nema oko kuce,mislim da bi za par 100tina din sve odradili pa se opet za sveze meso vredi iscimati

pa kupis citavo pa u zamrzivac
tako mi radimo
evo sad nam nestalo kozletine
al ionako je vrijeme za svinju
pola na susenje pola u zamrzivac

- - - - - - - - - -

ma nema gde nisam kupovala, svuda smrdi, popickicu vise
imam ja i za to kontakt
al je kila 600 din jbga : )

sve idee smrde
taj dio za meso
uzas

maksi je iz neke druge price
to najbolje da ti objasni neki vet koji se tim bavi

- - - - - - - - - -

cekin je vindija varazdin
al je piletina s farmi u srbiji
curetina im je mahom hrvatska

- - - - - - - - - -

to sto je svjeze ne znaci nista
male mesare znaju kupovati i bilesnu i ugunulu stoku
al domacu : )))

- - - - - - - - - -

pa kupis citavo pa u zamrzivac
tako mi radimo
evo sad nam nestalo kozletine
al ionako je vrijeme za svinju
pola na susenje pola u zamrzivac

- - - - - - - - - -

imam ja i za to kontakt
al je kila 600 din jbga : )

...odakle je da je, fina je....ja joj manu ne nalazim....
...isplati se kupiti celo pa tako kao sto vi radite, ali rekoh ko moze to da trasnportuje do kuce i tamo na licu mesta sve odradi...kad je
porodica...sta cu ja sa celom svinjom...meni sad sve puno preko kilo, dva...sta da mi stoji sto godina...

e pa ne znam gde mi je taj recept sa sirom,mozda sam i ovde kacila,za 5 min su napravili 4 razlicita uskusa ,jedan je bio i sa tim sirom i valjda sumskim vocem
inace kad kazem da cu da pravim kolace svi pobegnu u svoje sobe,lupaju vratima i unapred se deru,ja necu da idem u prodavnicu.puna mi kuca svega,al u zivotu nisam pravila neki kolac a da sam sve sto treba imala:lol:

Па, добро, моји не би ни јели колач.

Пази, још их мрзи да оду до продавнице, а радо би засладили своје гузе.

Тема: можда омиљену дететову чорбу од поврћа и неку питу, немам појма.

ja meso kupujem u mesari kod nas u kraju, mala ali prometna i tu je 100 godina ili u idei curetinu
ali mislim da def nema pravila, svuda mogu da ti zavuku i uvale jbg

mackama kupim povremeno u maksiju kada mi odokativno deluje ok, posebno kada sam ovog jednog hranila samo junetinom i teletinom, i ne odbijaju a macke su poznate po tom, bar ove moje, da nece sve da jedu

u ideji sada prodaju vakumiranog zeku.jede mi se al pakovanje ima najmanje kilo,sta cu s tim kad samo ja to jedem

Ђувеч од зеца, њами, сви обожавамо :heart:

Деда ме учио како се спрема, не знам ко томе може да одоли.

- - - - - - - - - -

jedes nekoliko dana
pojela bi zeca debela :sad2:

Јао, ово се сад и мени некако залепи :rumenko:

jedes nekoliko dana
pojela bi zeca debela :sad2:
pa bi,a tek paprikas...

- - - - - - - - - -

ma ja bih pristala i debelom da me zovu samo da jedem taj tvoj djuvec za zekom

- - - - - - - - - -

:lol:

meni je deda napravio paprikas od zeca sa kojim sma se igrala
ja sam mislila da on zeceve drzi jer voli zivotinje
trauma mi je ostala i danas

kakvo ti je to vocno punjenje?kad sam bila kod sestre u kanadi bila sam u prodavnici u kojoj se prodaje sve za kolace,pa je bilo u kantama kao neki vocni zelei sa komadicima voca,koji su recimo isli na ciz kejk.oni ti mere koliko zelis.nisam nista slicno videla kod nas

kakvo ti je to vocno punjenje?kad sam bila kod sestre u kanadi bila sam u prodavnici u kojoj se prodaje sve za kolace,pa je bilo u kantama kao neki vocni zelei sa komadicima voca,koji su recimo isli na ciz kejk.oni ti mere koliko zelis.nisam nista slicno videla kod nas

Pa ovo od malina je otprilike takvo. Doduše ne primećujem komadiće voća, samo one semenke. To valjda da poverujemo da je napravljeno od malina. :) Čekaj da vidim da li ima još koji mafin, pa ću slikati. Poenta ovoga je da je termostabilno, pa kada staviš u korpicu smesu za mafine, pa kašičicu toga, pa opet smesu za mafine, ono se ne razlije prilikom pečenja, i ne curi okolo. Isto tako i u kiflicama. Ebiga, ja koji god džem, pekmez, marmeladu, kupljeno, domaće, bilo šta stavim u kifle, bude ga više na pek papiru, nego u kiflicama. Do sada sam kiflice pravila sa tim od malina, sve ostane unutra. Sada ću da probam ovo od kajsija.

pa bi,a tek paprikas...

ma ja bih pristala i debelom da me zovu samo da jedem taj tvoj djuvec za zekom

Лако је.

Оставиш зеку целе ноћи да преспава у белом вину и биберу у зрну.(нарочито ако је дивљи).

Онда парчад запечеш, па у то додаш алеву паприку, кромпир, пуууно шаргарепе и парадајза, бели лук, першун, наспеш водом и оставиш да се крчка на лаганој ватри.

Иди, бре, сад ми се једе, морам у Идеу поподне :evil:

Pa ovo od malina je otprilike takvo. Doduše ne primećujem komadiće voća, samo one semenke. To valjda da poverujemo da je napravljeno od malina. :) Čekaj da vidim da li ima još koji mafin, pa ću slikati. Poenta ovoga je da je termostabilno, pa kada staviš u korpicu smesu za mafine, pa kašičicu toga, pa opet smesu za mafine, ono se ne razlije prilikom pečenja, i ne curi okolo. Isto tako i u kiflicama. Ebiga, ja koji god džem, pekmez, marmeladu, kupljeno, domaće, bilo šta stavim u kifle, bude ga više na pek papiru, nego u kiflicama. Do sada sam kiflice pravila sa tim od malina, sve ostane unutra. Sada ću da probam ovo od kajsija.
a gde to kupis?
Лако је.

Оставиш зеку целе ноћи да преспава у белом вину и биберу у зрну.(нарочито ако је дивљи).

Онда парчад запечеш, па у то додаш алеву паприку, кромпир, пуууно шаргарепе и парадајза, бели лук, першун, наспеш водом и оставиш да се крчка на лаганој ватри.

Иди, бре, сад ми се једе, морам у Идеу поподне :evil:

pa jel nije djuvec sa pirincem,a ne sa krompirom,sad si me zbunila.ovo je kunic,nista divlje i neobuzdano...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back