Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
a gde to kupis?

pa jel nije djuvec sa pirincem,a ne sa krompirom,sad si me zbunila.ovo je kunic,nista divlje i neobuzdano...

Овај са кромпиром је најукуснији, веруј ми.

Укус је такав зато што и кромпир поприми од шаргарепе, белог лука и парадајза, а и зека.

Просто се све топи.

Овај са кромпиром је најукуснији, веруј ми.

Укус је такав зато што и кромпир поприми од шаргарепе, белог лука и парадајза, а и зека.

Просто се све топи.

ma verujem,meni vec voda curi,nego pitam da li djuvec zoves i ono kad je krompir sa povrcem,ili samo pirinac sa povrcem
ja danas grasak sa junetinom,kupljena junetina kod marinka,koji vise ni ne drizi radnju,al i dalje svi tako zovu :lol:

ma verujem,meni vec voda curi,nego pitam da li djuvec zoves i ono kad je krompir sa povrcem,ili samo pirinac sa povrcem
ja danas grasak sa junetinom,kupljena junetina kod marinka,koji vise ni ne drizi radnju,al i dalje svi tako zovu :lol:

Ђувеч је све што се пече у овоме, бар код нас

djuvec-2078a0ee86436eb553df7f2f12fa535b_view_l.jpg

Зато увек кажемо спремам ђувеч од кромпира, или пиринча, или миксано, како год.

...krcka se gulas od pilecih bubaca (zeludca) dosta luka, crnog, belog, sargarepe, aleve paprike....sad cu da ubacim u tu jednu suvu ljutu papricicu...ima samo
da uhcem posle kad budem jela..al neka cu :) jos samo da se odlucim hocu li da barim neku testeninu uz to ili pirinac...nesto sam neodlucna...

...krcka se gulas od pilecih bubaca (zeludca) dosta luka, crnog, belog, sargarepe, aleve paprike....sad cu da ubacim u tu jednu suvu ljutu papricicu...ima samo
da uhcem posle kad budem jela..al neka cu :) jos samo da se odlucim hocu li da barim neku testeninu uz to ili pirinac...nesto sam neodlucna...

bolje pirinac...testo je testo...
ja deci pravim testo posto obozavaju :roll:,a sebi pirinac...jos bolje ako imas integralni...

u ideji sada prodaju vakumiranog zeku.jede mi se al pakovanje ima najmanje kilo,sta cu s tim kad samo ja to jedem

Ne kupuj vakumirano meso

- - - - - - - - - -

bolje pirinac...testo je testo...
ja deci pravim testo posto obozavaju :roll:,a sebi pirinac...jos bolje ako imas integralni...

A koja je razlika izmedju testa i pirinca? :lol:
To ti je takoreci isto srranje drugo pakovanje

Afrojka ja glasam za testeninu, barem ja tako volem

- - - - - - - - - -

Krmenadle nekako da skarabudzim, samo da smislim kako, da dobijem inspiraciju
Citam o afrojkinom gulasu pa mi se prijede to....mogla bih od njih to da spremim...
Taman imam i one cipkaste trakaste makarone pa da ubacim ko prilog
Ajde eto to cu :aha:

Azijati su specificni,ima morskih bica koje zive vole da jedu u Japanu npr.
To je jezivo,ubij pa pojedi ne ....

Pasteta,krastavac,senf,nesto ljute paprike a sada se kuvaju pileci bubci.
Ocisceni od masnoce,bice dodat krompir.
Posude u kojima su bili bubci - topla voda,malo cedjenog limuna i skine masnocu a onda moze da se opere.

- - - - - - - - - -

udjem ovde da nadjem neku ideju za rucak a vi samo torocete...aaaaaaaaaaaa:dash:

Sta imas,sta bi jela?

Azijati su specificni,ima morskih bica koje zive vole da jedu u Japanu npr.
To je jezivo,ubij pa pojedi ne ....

Pasteta,krastavac,senf,nesto ljute paprike a sada se kuvaju pileci bubci.
Ocisceni od masnoce,bice dodat krompir.
Posude u kojima su bili bubci - topla voda,malo cedjenog limuna i skine masnocu a onda moze da se opere.

- - - - - - - - - -

Sta imas,sta bi jela?

eh kad bih znala,ne bih setala po forumu.A sta imam nemam pojma,kao da nemam nista.Na poslu sam pa bih u povratku kupila nesto i spremila na brzaka.Samo da ne bude meso i krompir pire ili spageti sa sugo ragu...to je bilo juce.Znaci nesto brzo a ukusno :lol:

eh kad bih znala,ne bih setala po forumu.A sta imam nemam pojma,kao da nemam nista.Na poslu sam pa bih u povratku kupila nesto i spremila na brzaka.Samo da ne bude meso i krompir pire ili spageti sa sugo ragu...to je bilo juce.Znaci nesto brzo a ukusno :lol:

tepsija, u nju pobacas pirinac, papriku, grasak, sargarepu i sta sve vec imas od povrca, komadice nekog mesa, al nemoj krupne nego zaseci malo
lovor, biber i ostali zacini koje volis
prelijes bujonom al da pliva (da se ne cimas sa kuvanjem supe mozes i kocku da rastvoris u vrucoj vodi pa eto instant bujona)
mars sve u rernu na 220-250, nek ona obavi glavni posao, ti digni krake
ispari ta voda ostane ukusan satro djuvec ;)

- - - - - - - - - -

Pogledajte prilog 412469
...evo ga, i paprika u pavlaci..

lepo ti ovo izgleda, da nije od iznutrica pa da doletim :aha:
ovako si bezbedna

- - - - - - - - - -

pa tebe sve smara u zivotu
nema teme gde nisi ostavila post da te nesto smara, da ti je ruzno i da mrzis
tesko tebi sa tobom :)

ti bas otkidas na mene, ah uobrazicu se
bling.gif

integralni ti je bolja varijana ali smara kolko se dugo kuva
i integralne makarone isto daveeee sa kuvanjem
ja to retko uzmem, smara me stvarno

...pa zato se i vuce taj pirinac toliko dugo, vise ne znam ni kad sam ga kupila...a pritom sam potrosila kesu obicnog...
...nisam zadovoljna integralnim testeninama, sta god sam kupila meni je to bilo gorko, i brzo se raspadne...bas mi
pokvari rucak....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back