Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uglavnom u zepteru, zagrejem ga, zasečem svaki, ubacim na "suvo" i za desetak minuta su gotovi. Pokrijem krpom u činiji i kad se malo prohlade, jedemo.
A kablovi...pa to ti je u stvari ona kanta u koju se sipa voda, nešto kao kanta za farbu otprilike samo što je limeno.

Ljubim te,nije mi do emotikona.Hvala.Imas repku kao kuca za ovo.
.......

Keva totalna carica je spremila svinjska srca,isekla dva,dodala zelen,testenine msm,zacinila najobicnije a fantastican ukus ima.
I ni za sta ali bukvalno ni-za-sta nema tacne mere sve je stvar trenutka,iskustva.
Ne sto je moja al' kad ga skuva to ne moze da se kopira jer nema striktnog recepta.
Ostalo je veoma malo i to ce biti pojedeno.

Juce nije bilo tankih kobasica a danas su tu srca,kosmicka pravda.

Poslednja izmena:
Gde to ima toliko kestenja, a da nije prodavnica ? Jel to jestivo kestenje ili divlje ?
Питоми кестен, распростремо поњаве од ушивених најлон џакова од вештака и само га купимо, имамо га у воћњаку као и орахе и лешнике, а прошле јесени сам посадио саднице бадема... саће оне за неких 6-7 година.:mrgreen:

ma, suva ko barut...ali ok.. ko voli- ima neka fora da se suši kora od dunje..ne sećam se za šta se koristi-moralo bi izguglati :)

a neki dan sam posle ihaha popila jednu dunjevaču domaću...ebiga, ZNAM da ima šećera puno jer nema šanse tako suva da fermentiše..no- neka ide život..

tu koru od dinje suse i koriste za caj, dobar je, resava proliv ;)
obozavam kompot i obozavam slatko od dunja sa orasima
upravo nacela teglu :)
ne mogu presne da ih jedem, nesto mi se skupljaju usta hehehe

keksic...

keks.jpg

pasulj pojeden danas za rucak, neplanirano, jer je i keva to jela, kaze svidja joj se, :eek: reko od kad kad si pre frktaa na to...kaze nemam pojma sad mi se svidja :lol:

sacem da se uprasim cvarcima i edamerom
a onda cu da zalijem sve to blendovanim kupine/maline/jogurt/musle buckurisem

a sta sutra da kuvam :think: danas kupih batake, nesto sa njima da zbuckam
mozda dinastan kupus
ili pilav....eee to cu, nisam odavno pilav pravila...moze, odlicno, resena stvar :D

mrzelo me da pravim ćufte..nemam pojma šta ću sa tim mlevenim..možda francuski krompir?? imam i parmezana i pavlake za kuhanje :aha:

a jede mi se riba..moram da trknem do marketa za ribljim špecijama imaju divne rolne čistog mesa škarpine pa još sve to pohovano..
sa nekim tartarom celer listom i čeri paradajzom ..moglo bi

Kako ti praviš francuski krompir?
Moja baka tako zvala jelo od kuvanih jaja i krompira kuvanih u ljusci, pa se sve iseče na kolutove i redja, red krompira, red jaja, pa se zalije pavlakom i zapeče. Nije stavljala nikakvo meso, mada ja nekad obogatim jednim redom neke kobasice. Tvoj recept je verovatno nešto sasvim drugo.
Apropo one priče, kako se u različitim krajevima isto jelo drugačije zove, a jedan naziv se koristi za različita jela.

Danas bili ćevapi, pomfrit iz rerne i čorba od bundeve sa sokom od pomorandže i djumbirom, po receptu odnekud. Nije nam se svidela. Bolja je bila moja improvizacija od pre neki dan sa više vrsta zeleni, bundevom, ljutom papričicom....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back