Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ma nesto bosansko :zper:

sad ide deo kad ja mudro izjavim da je naziv bezveze :lol: sta god da je
mos misliti :lol:

ne ozbiljno sta je to?

- - - - - - - - - -

:lol: :lol: :lol:

Of kors, drugaciji ne postoji. :zkez:

E juce videh da se u N. Sadu sarajevski burek krsti kao sarajevska pita, znaci ko ce pohvatati sve varijante imena. :lol:

aha i ovde poceli da prebacuju na pite
ma budale bre

al kad mi kazu da je burek samo sa mesom tacno bih ih obesila na sred trga u nisu da ih kamenuju nislije :lol:

sad ide deo kad ja mudro izjavim da je naziv bezveze :lol: sta god da je
mos misliti :lol:

ne ozbiljno sta je to?

sta is 2 kasike masti ili sta vec volis u tepsiju i ubacis na 250
za to vrijeme umutis 3 jaja sa 6 kasika brasna ( kukuruzno i sta oces ili sta oces)
2 dl mlijeka ili jogurta ili jilerama, sta imas vec
kasikicu sode b ili praska za pecivo
malo soli i kadiku neke masnoce, ulja recimo
sve izrucis u taj vruci plehic sa masnocom
i vratis da se podigne i porumene rubovi
dobihes brzinski tanki hljebic koji mozes jesti s cim zelis

Ораснице, китникез, лангошице, шомлои галушка... да се не продуцирам, има тога још.
И наравно на славама кромпир шећер који нажалост више не праве од кромпира...

Juče sam svratio do one pirotske radnje u Sinđinoj.. peglana kobaja 3.600....nisam pitao za slaninu, suvo meso im je 1.200, al to je suva pečenica, savršeno im je sve..sve miriše, boli glava....sir nije skup, a ima raznih, povoljna cena... ima pravog kačkavalja, onda nešto na Đ..pitao sam šta je - ono što ostane majstoru u ruci kao višak kad pravi kačkavalj..to je pljoska jedna od kačkavalja ( :
Ima ljutenice leskovačke - 500 din, ajvara, feferona i kornišona, kiseo kupus ...čajeva domaćih... paprike punjene sirom, one sitne..

Danas ne znam ša ima za ručak, videću ..i sve ću da pojedem :lol:

Ораснице, китникез, лангошице, шомлои галушка... да се не продуцирам, има тога још.
И наравно на славама кромпир шећер који нажалост више не праве од кромпира...

Boldovano obozavam :)
Kitnikez nikako, a ni ovo poslednje ako je to ono belo sa cokoladnim prelivom.

- - - - - - - - - -

Juče sam svratio do one pirotske radnje u Sinđinoj.. peglana kobaja 3.600....nisam pitao za slaninu, suvo meso im je 1.200, al to je suva pečenica, savršeno im je sve..sve miriše, boli glava....sir nije skup, a ima raznih, povoljna cena... ima pravog kačkavalja, onda nešto na Đ..pitao sam šta je - ono što ostane majstoru u ruci kao višak kad pravi kačkavalj..to je pljoska jedna od kačkavalja ( :
Ima ljutenice leskovačke - 500 din, ajvara, feferona i kornišona, kiseo kupus ...čajeva domaćih... paprike punjene sirom, one sitne..

Danas ne znam ša ima za ručak, videću ..i sve ću da pojedem :lol:

Cuti!:tiganj:

Koji sam kralj stavih u bundevaru orah:worth:
i ja stavljam seckani, pa prelijem šerbetom, bude kao baklava.
pa drugi narodi nema sta ne prave s bundevom
od pite do cizkejka :P
evo i ja se trudim da proširim repertoar jela s bundevom, pa ću danas da napravim njoke uz gulaš. Kuva se bundeva na pari uz malo krompira, dalje dodajem brašno i griz..... njoke su uvek pipave, ali su mi izazov.

Moram sa žaljenjem da priznam da nisam oduševljena njokama s bundevom. Slatkaste su iako nisam štedela so. Možda bi bolje bile sa nekom tikvom, koja nije ovako fina slatka kao ova moja bundeva.
Ispalo mi baš puno po ovom receptu
Njoke od bundeve
Sastojci:
900 g bundeve
250 g belog krompira (koji se raspada tokom kuvanja)
100 g griza
200 g brašna
So

Kako se priprema?
Preseći bundevu na pola, očistiti semenke i položiti je u odgovarajući pleh, sečenom stranom na gore. Naliti u pleh oko 1 cm vode i ubaciti bundevu u rernu na 220 stepeni, da se peče oko 40 minuta, odnosno dok ne postane potpuno mekana. Za to vreme dobro oprati krompire i kuvati ih u ljusci, u posoljenoj vodi, oko 30 minuta. Ocediti krompire, oljuštiti ih i izgnječiti u pire. Bundevu takođe odvojiti od kore i izgnječiti. Izmešati pire od krompira i bundeve, umešati griz i brašno. Posoliti po ukusu. Od dobijene mase kašičicom odvajati njoke i ređati ih na veliki tanjir posut brašnom, da se prosuše i odstoje oko 1 sat. Prokuvati veliku količinu posoljene vode i smanjiti temperaturu da voda samo blago struji. Spustiti njoke u vodu i kuvati ih dok ne isplivaju na površinu (oko 5 minuta). Služiti kao prilog uz meso ili propržene na maslacu i posute parmezanom. U sosu od pečuraka ove njoke će biti kompletan obrok za vegetarijance. Takođe su odlične kao „knedle“ u čorbi od povrća.
pa sam 2/3 zamrzla, onako na tacni, pa ću posle da ih spakujem u kesu.

Pre neki dan sam pravila čorbu i bila je super. Ali u čorbama dam oduška začinima, pa natrpam svega i svačega, a i fino sam je zaljutila. Nekako mi baš išao djumbir, ali nisam imala sveži pa sam stavila u prahu. Baš prija kad je hladno topla ljutkasta čorba.

njoke.jpg
njoke i gulas.jpg

Malopre skuvala iz kesice nudle,ostavila cili nisam bacila jer tako traze - ne jedem,bacila bi,ljuto ljuto ljuto ,ne mozes se resiti ljutine nivo bljuvanje vatre mrvicu kad stavis kao azdaja iz crtaca a nije do mene.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back