Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
nije moguce, nego jeste :aha: umesto sto citas o ruskim cajevima citaj o ugljenim hidratima pa ces skuziti
ako ne smes jesti jedno ne smes ni drugo
a stvar ukusa je nesto sasvim drugo, nego ti napisa gore izbegavas testeninu da te ne ugoji, pa sestro beli pirinac isto srranje drugo pakovanje, jaka stvar dal si pojela u obliku zrna (u ovom slucaju oguljeno) ili si to isto zrno samlela pa pojela ko testeninu...unela si ogromnu kolicinu uglj hidrata
ako je zbog ukusa onda ok, jedi sta oces....ali a ako je zbog dijete onda ne umes da je drzis, evo ti jedan spenk po guzi Pogledajte prilog 383170

- - - - - - - - - -

oko 150 din je pola kile integralnog pirinca
to mu dodje duplo skuplje od obicnog
da je jeftin nije to stoji, al ako ti je za zdravlje i govvna se plate i pojedu :lol:

...ma nisam ja na nekoj dijeti nego kao biram sta je manje zlo navodno....a znam da je isto, mada rekoh meni drazi pirinac...nije mi pametno da budem na dijeti
ali mi nije pametno ni da jedem svaka g* (oprosti mi Boze)...trebablo bi malo da vodim racuna, ali meni to bas dzep ne dozvoljava...pa se dovijam kako znam i umem
od toga sto mogu da priustim....i tako....

...da tako je uvek bilo duplo skuplji integralni....a i lepsi je duplo...pa jes u pravu si, svasta se nesto kupuje....

..ja recimo kupim 150g pecenice umesto 300g neke salamcine, i ne kupujem nikakve druge preradjevine, znam da ni ovo nije idealno, ali opet racumam bar je
cisto meso, pa ako je necim i nafilovano opet bar koliko toliko bolje nego parizeri i ta cuda...isto sir, ne kupujem one biljne, kupim malo po 200g ali lepseg nekog...i
ne cesto....

...cekam da odem u selo i donesem domacu slaninicu i mast pravu....i tako jos kojesta pa da znam malo i sta jedem....

Ima i kod nas tih palacinki sto pominjete u vakum pakovanju, vidjam u maxiju. Nisam probala jer ne volim palacinke, a tortilje kupujem bas cesto one mexicana i odlcne su. Ja ih roknem na ringlu direktno dok se ne napune vazduhom (pocne da se podize testo kao da se razlista),i dok malo ne "ograve". Tako su odlicne. Meni tj nama.

ok ako je do ukusa i sta ti vise prija
nego si me zbunila onim pazis jer goji, a vidim ne pazis :lol: pa reko cek bre sta zeza ova

..pa vidi kad kuvam testenine onda kuvam onu celu kesu, pa ne umem da stanem,pa jedem opet da se ne baci i tako....a kad kuvam pirinac kuvam soljicu i uglavnom bude mnogo manje
i kolicinski i vecinom ne ostaje, a i kad ostane to je manje puno...i to mi je jedna uteha, a druga je sto mi je pirinac za rucak drazi...jedino kad pravim gulas ili bolonjeze onda testenina...:)

- - - - - - - - - -

Da, i meni dok nisam pocela ovako da ih spremam.

...eto :)

..nikako da se unormalnim po tom pitanju, taman krenem da sticem naviku da kuvam za jedno, za dva dana maximum, odem ili dodju deca i opet sve padne u vodu..tako vrtim
vec neko vreme....

...nije Elektriko, ali ako se ne kreces veruj gojis se i od cega nikad nisi....

...pa dobro ne bude velika kesa to je ona manja 400g ili 350g....pa nekad i pola skuvam...

.

Знам, има и тих мањих кеса. Онда сипај пола те.

- - - - - - - - - -

Meni kesa makarona traje 2 meseca. Kuvam po tanjir-dva kad mi se prijede.

Ми доста трошимо тестенине. За вечеру, углавном.

ja razna brasna koristim
obicno bijelo ponajmanje
uglavnom cjelovita razna - psenicu, heljdu, kukuruz, raz, jecam i ovs
speltu tu i tamo
psenicni koristim i griz

...ja sam imala i razano i heljdino i ovseno..kukuruzno mi je bilo normalno, kupovala od jednog dede na pijaci domace belo i zuto....al mi se potrosilo
odavno i nisam ponovo kupila, ne moze sve da mi stigne nikako...pa uvek nesto ostane da fali....ali kupicu jedno po jedno opet da imam, ne treba njih
po mnogo kad se tako nesto pravi...

...ja sam imala i razano i heljdino i ovseno..kukuruzno mi je bilo normalno, kupovala od jednog dede na pijaci domace belo i zuto....al mi se potrosilo
odavno i nisam ponovo kupila, ne moze sve da mi stigne nikako...pa uvek nesto ostane da fali....ali kupicu jedno po jedno opet da imam, ne treba njih
po mnogo kad se tako nesto pravi...

heljdino mislim ima najkraci rok od svih
ja sad uzimam cekic od pola kilograma pakiranja i super je
i me vuce se po kuci nego se potrosi
doduse, ja s heljdom svasta pravim

heljdino mislim ima najkraci rok od svih
ja sad uzimam cekic od pola kilograma pakiranja i super je
i me vuce se po kuci nego se potrosi
doduse, ja s heljdom svasta pravim

.da videla sam da imaju ta manja pakovanja i bolje tako, da se ne kvare...

- - - - - - - - - -

...meni je najukusnije bilo integralo razano mislim da je tako pisalo, sad se ne secam ali jeste raz u pitanju....heljda mi je malo jaka i cudan ukus pa ne mogu
mnogo ali sam uvek stavljala po malo...i bude fino...

.da videla sam da imaju ta manja pakovanja i bolje tako, da se ne kvare...

- - - - - - - - - -

...meni je najukusnije bilo integralo razano mislim da je tako pisalo, sad se ne secam ali jeste raz u pitanju....heljda mi je malo jaka i cudan ukus pa ne mogu
mnogo ali sam uvek stavljala po malo...i bude fino...

ja volim ukus heljde
i volim sto tijesto ispadne bas nekako mekano
ne gnjecavo, vec podatno i mekano
raz mi je super za peciva i imam jedan sjajan recept za razene mafine s cokoladom
koji nisam sto godina pravila
dobro me podsjeti

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back