Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja volim ukus heljde
i volim sto tijesto ispadne bas nekako mekano
ne gnjecavo, vec podatno i mekano
raz mi je super za peciva i imam jedan sjajan recept za razene mafine s cokoladom
koji nisam sto godina pravila
dobro me podsjeti

..jeste i lepo i vazdusasto ali mi ima neki opor ukus ili sam ja to nesto utripovala ne znam...ali jedem, kad moram da kupim negde napolju nesto
uvek trazim ako ima heljdino brasno...belo ne jedem skoro pa nikad...

...ja sam jedno vreme sve pravila od razanog, tanan fino navikla da mesim sa njim i da ga pecem jer mu treba duze nego belom,i ne znam sta mi
bi pa prestadoh....

..jeste i lepo i vazdusasto ali mi ima neki opor ukus ili sam ja to nesto utripovala ne znam...ali jedem, kad moram da kupim negde napolju nesto
uvek trazim ako ima heljdino brasno...belo ne jedem skoro pa nikad...

...ja sam jedno vreme sve pravila od razanog, tanan fino navikla da mesim sa njim i da ga pecem jer mu treba duze nego belom,i ne znam sta mi
bi pa prestadoh....

mozda je bio prosao rok tom brasnu
onda ima tako neki cudan ukus

Ma ovde svo povrce kosta isto cele godine. Nesto nisam primetila razliku u ceni. Za paprika tacno znam da joj je ista cena cele godine. Sto su nabili cenu onoj narandzastoj, 3,5 e kg, pa da li su ludi, izadje 4 evra 3 paprike.

Spanać :heart:, a nikako da mu spuste cenu. Košta kao one latisine narandžaste paprike.:lol: Bude ga na jednoj tezgi, pa mogu da rade šta hoće, nema konkurencije. Ovde ne vole da ga kuvaju, ima puno posla oko njega. Kupe smrznuti preko cele godine.:roll:

Ma ovde svo povrce kosta isto cele godine. Nesto nisam primetila razliku u ceni. Za paprika tacno znam da joj je ista cena cele godine. Sto su nabili cenu onoj narandzastoj, 3,5 e kg, pa da li su ludi, izadje 4 evra 3 paprike.
Опасно вас трују сестро слатка!
Него, пре неколико година бејах код сестре од тетке с очеве стране у Паризу... на тржници неке глинџаве брескве усред јула 7 евара, а величином ко шљиве, плус што горче ко да сунца нису виделе!

- - - - - - - - - -

Napravih i onu ananas tortu. Mmm sutra mi je rodjus pa zato. Htela sam neku drugu al svi zapeli za ovu pa ajde da im udovoljim. A i brzo se pravi...
Срећан рођендан сестро слатка из Сентомаша нам славног и да поживиш дуго.

Hvala na cestitkama.
Pravila opet ovu sa ananasom jer su je trazili. Pa ajde da udovoljim. Meni ionako nije toliko bitno koja je.
Ovaj put je napravih od sest jaja. Msm koru. Prosli put sam od pet jer su bila bas krupna
I prosli put sam pravila fil sa slatkom pavlakom a sada sa pavlakom za slag. Pakovanje od pola litre. Super je i sa jednim i drugim.
Secer smanjila za trecinu i dodala jedan vanilin secer
Recept svekrvin iz njene sveske. Rekoh prosli put.... Kupim veliku konzervu ananasa. Ima u ideji. Njihova marka. Poredjam kolutove stavim malo fila i pola kore pa.ostatak ananasa iseckam i pomesam sa filom i savim preko kore i poklopim drugom polovinom kore... Divna je. Odoh sadvda smazem jos jedno.parce na miru

b7ysu8.jpg

b3lpx5.jpg

2eg8ktw.jpg

- - - - - - - - - -

Kora mi ovaj put nije ispala dobro. Msm tonse ne primeti kad jedes. Nego ja curka, a to nikad inace ne radim, otvorila rernu na cas i ona se spuvala ...

Odoh da ulovim paprike negde
Kakve god da su neka su....pa da napravim punjene paprike :heart:
Moram da se ozderem domacih jela ovih dana....nemam kupus, ima da placem za sarmom :sad2:
Kako smo mi glupa nacija nemam reci.....smrdljiva testa proslavise italijane i francuze....najgoru kuhinju imaju....
A mi najbolju i toliko da smo netalentovani da to ne plasiramo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back