Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mrzim majonez iz dna duse, probah ga par puta u zivotu. Posle sto godina natera me zena koja je profesionalna kuvarica da probam domaci majonez. I dan danas se pitam sta sam to probao pre njenog majoneza jer je razlika kao nebo i zemlja.
Домаћи мајонез и ја правим(некада користим хладно цеђено уље сунцокрета, некада такође хладно цеђено маслиново, јаја, али цела, мало соли, млевеног бибера, млевене слачице(уместо сенфа) и винског, или јабуковог сирћета и наравно блендер као основни алат), али нпр Томи је већ деценијама ОК.

Домаћи мајонез и ја правим(некада користим хладно цеђено уље сунцокрета, некада такође хладно цеђено маслиново, јаја, али цела, мало соли, млевеног бибера, млевене слачице(уместо сенфа) и винског, или јабуковог сирћета и наравно блендер као основни алат), али нпр Томи је већ деценијама ОК.

Томи је био некада ок, сад има укус на тартар сос.

Значи искварили га?!?
Нисам га скоро куповао пошто правим свој мајонез, али некада ми је био најбољи у понуди.

Кажем ти какав укус има. Ја памтим онај првобитни, из прошлог века - туба са јајетом на слици. Тај и садашњи - благе везе.

Ког посла? Бацим насецкано смрзнуто поврће да се кува (10 минута) а за то време насецкам прашку шунку и краставчиће.

Сјединим, додам мајонез, сок од лимуна, бибер, со и чашу милерама и то је све.

..a pa dobro tako moze, ali ja ne pravim od tog smrznutog iseckanog, to mi je sve nekako prekrupno...vec seckam sama, i vise volim sa piletnom nego sa sunkom
bilo kojom...a to kuvanje i seckanje traje duze...

Кажем ти какав укус има. Ја памтим онај првобитни, из прошлог века - туба са јајетом на слици. Тај и садашњи - благе везе.
Исто.
Домаћи правим тамо од 2003. кад смо за венчање добили блендер са књигом рецепата за јела где се исти употребљава и гле чуда био рецепт за мајонез, али не са жуманцима већ са целим јајима... и буде супер укусан!
Објаснио човек.:mrgreen:
http://forum.krstarica.com/showthre...mo-danas-4?p=27655664&viewfull=1#post27655664

Poslednja izmena:
Pazi, za majonez nisam pitao jer ga ne jedem, ali verujem da i tu postoji neka caka. Odavno znam da pakovani kulen, gov. kobasice i sudzuk za Premiju radi Zlatiborac.

uzas, uzas
a jel zna neko od vas ko stoji iza kosmajac proizvodjaca?
je l je to neki isto u rangu matijevica i zlatiborca ili je nesto stvarno domace?

- - - - - - - - - -

Значи искварили га?!?
Нисам га скоро куповао пошто правим свој мајонез, али некада ми је био најбољи у понуди.

ja jesam pre par meseci i imao je ukus na uzeglo

uzas, uzas
a jel zna neko od vas ko stoji iza kosmajac proizvodjaca?
je l je to neki isto u rangu matijevica i zlatiborca ili je nesto stvarno domace?

- - - - - - - - - -

ja jesam pre par meseci i imao je ukus na uzeglo

...boze Divka kakvo pitanje, cuj ko stoji iza doticnog....auuuu...:mrgreen:

..verovatno zato sto ga ne cuvaju adekvatno pa se greje, hladi, a skup je pa se i pokvari....

Evo dam ti ceo tanjir
Ja nisam ljubitelj kad se pavlaka ubacuje u vruca jela...pojedoh malo i ostavila
J voli ovako...ja sa paradjz sosom....nismo odavno ovako pravili i mislila sam jescu....medjutim ne mogu
Odoh ja da izbunarim sir i cajnu iz friza....ovo ostavljam jacobu

Evo dam ti ceo tanjir
Ja nisam ljubitelj kad se pavlaka ubacuje u vruca jela...pojedoh malo i ostavila
J voli ovako...ja sa paradjz sosom....nismo odavno ovako pravili i mislila sam jescu....medjutim ne mogu
Odoh ja da izbunarim sir i cajnu iz friza....ovo ostavljam jacobu

...ajd saljji cekam :)
...ja volim tu pavlaku u svim jelima, i mogla bi tako stalno sa njom svasta da pravim i jedem, ali nije bas pametno pa
u principu i izbegavam...ustvari primetila sam da sam pocela da izbegavam da pravim sve sto volim, jer se prejedem kao
da odlepim...ajde pa kad ne mogu da se iskontrolsem necu praviti i tacka, dok se ne unormalim :)

..inace mi je sa paradaiz sosom nepravazidjena arabiata pasta....nju bi isto mogla da jedem bar jednom nedeljno...e vidis
mogla bi da je pravim ovih dana...

..ja bi na tvom mestu radje napravila sebi neki omlet neto sto bi jela cajnu, to mi je krajnja nuzda ono kad moram da ne padnem
u nesvest od gladi...

..jel samo izmesas sir i alevu ili jos nesto dodas za urnebes?

..nego meni se danas jele palacinke, i u napadu zelje za slatkim pojedem red crne cokolade, ali uzaludni pokusaj nije ispao dobro,
onda sam opet mastala o tim palacinkama...do vecere..pa vecerala i opet nista...e onda se setim i ubacim 2 parceta tost hleba u
toster i izbadim domaci dzem od kajsija i pola solje mleka resise problem...nije da su kao palacinke ali je ukus skoro pa isti, a i
ne mogu da napravim tako malo...a da pravim vecu kolicinu necu....znaci ludak ludi...:mrgreen:

Cajnu ne jedem ni ja
To j voli zato je ima u frizu
Pa cu da mu capim malo da mi zamirise samo...inace ja to sebi ne uzimam, nikad nisam bila ljubitelj veliki, mogu malo da je glocnem al necu uzeti sebi stap recimo

Ma ja uvece smem samo nesto lagano...kakva jaja cajne urnebesi i sl teska hrana....umrem od toga....al tako ima dana kad teram inat sebi....nemoj ovo ono more mars....sto kaze jacobova baba "dusa jela dusa patila" kad isto smaze nesto sto ne sme :lol:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back