Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
2 minuta da zamesim, oko 5 da razvijem i napunim, i desetak da se ispeče. 10 minuta hlađenja na terasi da ne boli stomak

- - - - - - - - - -

Al su savršene, preukusne

- - - - - - - - - -

I ne mogu da stoje danima, pojedu se dok su mlake. Jedino ako napraviš od litre vina

23199748519_423a48407c_o_d.jpg

sjajan suptilan ukus jabuke u plazmi i jos bolji dodatni ukus banane! neocekivano fino

2 minuta da zamesim, oko 5 da razvijem i napunim, i desetak da se ispeče. 10 minuta hlađenja na terasi da ne boli stomak

- - - - - - - - - -

Al su savršene, preukusne

- - - - - - - - - -

I ne mogu da stoje danima, pojedu se dok su mlake. Jedino ako napraviš od litre vina

Ma sakrij bar jednu, da vidis da su sutradan jos bolje. :lol:

ebite se bre margo i modesti :malav:

12343004_10206405039863802_1673015618_o.jpg

12355898_10206405118545769_1015248381_o.jpg

hvala darling
ja hasam strudlu sa makom koju mi je doneo komsija,al moram ovo da zapisem ako je brzo spremanje

- - - - - - - - - -

cekaj bre,to znaci da si stavila 4 dl ulja?

da 4dl i flasicu proseka od 2dl
prasak za pecivo, mrva soli i 1/2kg brasna
znaci zene zlo kako je dobro
jedva sam naterala sebe da ostavim detetu tri strudlice
ispalo mi je 18, pa sam odnela sestri i mami
stvarno se jako brzo spremaju
ja nisam razvijala, nego sam uzimala kuglice od testa i na tanjiru formirala pravougaonik, filovala pa na pek papir
a testo je divno pod rukom, kao ono kuvano za princes krofne

da 4dl i flasicu proseka od 2dl
prasak za pecivo, mrva soli i 1/2kg brasna
znaci zene zlo kako je dobro
jedva sam naterala sebe da ostavim detetu tri strudlice
ispalo mi je 18, pa sam odnela sestri i mami
stvarno se jako brzo spremaju
ja nisam razvijala, nego sam uzimala kuglice od testa i na tanjiru formirala pravougaonik, filovala pa na pek papir
a testo je divno pod rukom, kao ono kuvano za princes krofne

Ostavi jednu za sutra...cisto da utvrdis i taj ukus. :lol:
A moze i ono kao ruzice da se upakuju, meni ovako najbrze, pa tako praktikujem.

- - - - - - - - - -

ja cu pojesti bar 70% tih kolaca,a to mi je bas bas puno ulja:sad2:

Rasporedi do Nove godine. :lol:

...i ja bi to pravila ali kad ne smem da jedem :rida:
...kupila ovsene pahuljice pa cu sutra da napravim onaj kao kolac od banana....bem ti sudbinu....:sad2:

Mozes i ti. U testu nema secera, a mozes da pomesas pekmez sa seckanim bademima, orasima, lesnicima, suvim vocem....sta vec imas kod kuce, cisto da smanjis secer, a dobices na ukusu svakako.
A mozda bi bilo ok i da sve ove seckane stvari stavis u testo, pa onda ne moras da filujes unutra.

Mozes i ti. U testu nema secera, a mozes da pomesas pekmez sa seckanim bademima, orasima, lesnicima, suvim vocem....sta vec imas kod kuce, cisto da smanjis secer, a dobices na ukusu svakako.
A mozda bi bilo ok i da sve ove seckane stvari stavis u testo, pa onda ne moras da filujes unutra.

..e vidis to bi mozda moglo..ajd zapisacu pa da imam, stvarno je mali izbor, a da kupujem laznjake necu....radje necu jesti....hvala Mo super si se setila :heart:

pa da imas voce iz zamrzivaca, pa sitno iseckas i stavis bez secera u kiflicu i te orahe i bademe i dobijes skroz bez secera. a voce bi se pecenjem rastopilo. sljive npr.

...imam neke visnje ali to kad se odledi ima da pusti puno vode, a jos nisu ni ociscene pa moram da ih odledim, bojim se da bi bile previse kisele....a i puno bi soka pustile, mada ko zna
mozda i probabm nesto tako....meni je zamrzivac mali, 3 fioke fakticki 2 ipo, ko ima takav zna o cemu pricam...a nisam nista ni stigla da stavim jer sam bila okupirana operacijom i posle
oporavkom....jos i nisma skroz svoja po tom pitanju tako da ovo sad jos zapisujem sta bi mogla nekad da napravim sebi, jer sam se sa secerom pozdravila...necemo hraniti zlotvore ne, ne....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back