Em.
Buduća legenda
- Poruka
- 27.545
U frižideru imam mini polipe.
Još ne znam šta ću da radim sa njima.
Još ne znam šta ću da radim sa njima.Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Još ne znam šta ću da radim sa njima.

a pa postoje i polipi; na grlicu maternice, u debelom crijevu...i tako...
https://en.wikipedia.org/wiki/Polyp_(medicine)

A... to je onda za pdf zdravlje.
P.S. Ovde ih tako nazivaju, a ja zaboravila da prevedem.![]()

imam pitanje,moji bi pojeli masnu krpu samo da je uvaljana u secer,pa sam smislila sad da im napravim za sutra,tj sad da pravim,jel rolat ,unutra da strpam puding od vanile,ukus slatka pavlaka i da ubacim u rolat sumsko voce
al me interesuje od koliko jaja,secera brasna da pravim taj patispanj,a da bude za ceo pleh od rerne
jeste, pogotovo ako ih drzis u frizideru![]()

5 max 6 jaja, ako je onaj klasičan;koliko jaja, toliko kašika šećera i brašna.
- - - - - - - - - -
Bolje mi reci šta se radi sa njima, u kuhinji.![]()
imam pitanje,moji bi pojeli masnu krpu samo da je uvaljana u secer,pa sam smislila sad da im napravim za sutra,tj sad da pravim,jel rolat ,unutra da strpam puding od vanile,ukus slatka pavlaka i da ubacim u rolat sumsko voce
al me interesuje od koliko jaja,secera brasna da pravim taj patispanj,a da bude za ceo pleh od rerne

zavisi
ako imaju dva reda jastucica na svakom kraku onda ih mozes u rernu recimo - posto su hobotnice
ako imaju jedan red samo onda su muzgavci i sta god da radis skuvaj ih prvo
sad vidim ovo 6-7 cm
pa to su bebe neke
da nisu sipice to ili lignjuni
aj slikaj
u nas ces rijetko kad vidjet ulovljene tako male hobotnice
to je besmisleno
Samo sam odustala kada su mi pokazali kako treba da ih čistim.Sad sam išla do frižidera da ih vidim. Izgledaju kao i one velike, imaju po 2 reda jastučića. Samo su jako male.Lovljene su, sveže.
- - - - - - - - - -
Htela sam lignje, u restoranima su bezobrazno skupe.Samo sam odustala kada su mi pokazali kako treba da ih čistim.
...lignja se lako cisti....
Neku crnu tačku treba da izvadim, pa se odvoji onaj deo sa pipcima i izvuku se iznutrice. Onda se iščupa neka koska i na kraju oguli ona siva opna. Jesam li dobro popamtila?
Neku crnu tačku treba da izvadim, pa se odvoji onaj deo sa pipcima i izvuku se iznutrice. Onda se iščupa neka koska i na kraju oguli ona siva opna. Jesam li dobro popamtila?
jesi, ako cistis sipe to je to : ))))
ta "crna tacka" je kesica s mastilom
nju pazljivo skines i ostavis za crni rizot![]()

Malo sam kupila da bih ih pekla, pogledaću tu salatu.onda mozes skuvat pa na salatu
skini bilo koji recept za salatu od hobotnice
ili ih gurnes u rernu s krompiricima, lukom, vinom, paprom i sta vec volite od zacina
mada, 7-8 cm je meni bas maleno
al bas
to nema ni 300 grama pa kad izadje voda...a hobotnica ti je uglavnom voda i protein...sta znam
samo izvadi kljun u sredini i sadrzaj glave
nema potrebe da ih gulis (ja to i ovako ne radim, al neki rade)
jesi, ako cistis sipe to je to : ))))
ta "crna tacka" je kesica s mastilom
nju pazljivo skines i ostavis za crni rizot![]()
Pa tamo je pisalo calamari, zar to nisu lignje? Ništa ne znam...
.evo dobila si odgovor, lignja je laska![]()
Malo sam kupila da bih ih pekla, pogledaću tu salatu.
- - - - - - - - - -
Pa tamo je pisalo calamari, zar to nisu lignje? Ništa ne znam...
![]()

lignja
https://hr.wikipedia.org/wiki/Europska_lignja
sipa
https://hr.wikipedia.org/wiki/Sipe
imaju i slike
dobra vijest je da su jestive jedne i druge
al su samo sipe upotrebljive za tzv crni rizot
sipa ti unutra stvarno ima tzv sipinu kost
dok lignja ima perce koje lici na komad najlona...transparentne plastike

Tako je izgledalo, 2cm,kruto, i sužava se na jednom kraju. Samo mi je pokazao i onu crnu tačku na glavi. Pritisne se i ona se ispupči.
Sviđa mi se ona salata, to ću da napravim. Vidim već, proslaviću se sutra.![]()
Najviše je ličilo na tu šiljastu lignju, i ona opna im je bila sivkaste boje. Vadio je nešto crno iz glave, pitaću opet kad odem tamo.
Inače imaju svega, velikih hobotnica, samo krake, očišćene velike lignje, bele, za punjenje. Videću kako ću proći sa ovim. Do sada sam koristila samo onu mešavinu morskih plodova za rizoto.