Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Samo za Kvinsi :P

Recept je za 4 lista, uvek sam tako i pravila, u nedelju pravim prvi put eksperimentalno od pola mere, obzirom da je samo za nas dvoje i to je previše al ajd... :)))
Za testo je potrebno:
1kg brašna
4 jajeta
1 kašika šećera (ili 2 male)
2 kašičice soli
1 kvasac
1 maslac
0,5 l mleka

U vrelo mleko dodati šećer, izmutiti jaja kao za kajganu (3 kašike ulupanih jaja odvojiti za premazivanje!) , pa u njih nasuti vrelo mleko. Ostaviti da se smlači pa dodati kvasac.
U brašno dodati so pa kad se kvasac digne dodati i njega. Dobro umesiti i izlupati testo (što jače lupaš, puštaš više vazduha, testo će biti više buavo?! (mamino objašnjenje vazdušastog testa :lol:), pa prekriti salvetom i ostaviti da odstoji.
Maslac penasto umutiti i razdeliti na 3 dela.
Oklagijom razvlačiti testo, dobro razvući da ne bude debelo, premazati maslacem i složiti u kocku. Tako tri puta sa odmorom od po 15 minuta.
Urolane štrudle premazati preostalim ulupanim jajima, peći na 200°C oko 45 minuta.

Za fil nemam recept, pravim ga sa oko 200-250g orasa/maka u malo mleka i šećera po ukusu.

Ovo je super slicno, ako ne i isto sam prsvila u vreme kad sam baš često mesila. Samo prvi put je komplikovano, posle je lako :ok:

pa napravi je, u cemu je problem

slow cooker - kod nas poznat i kao krcko
nije iznevjerio - sarma ispala super
iduci put je opusteno mogu krace krckat
sinoc je bilo 2 sata na jakoj pa zatim 8 sati na slaboj temperaturi
ispala super - kao kad se sprema u rerni otprilike
a ja opusteno spavala i kuca ne bazdi na kupus opce
sutra navecer stavljam pasulj pa da vidimo :)))

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back