Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nina cisto belo pijes?
Kad kupujes avokado-kako znas da je dobar,kako ga cistis?
Sta su gvakamole?

Kada je mekan na blag pritisak prstiju onda je dobar
nozem ga presecen na pola tj do koske i radvojis i izvadis njegovu kosku iznutra
i kasicicmo izdubis avogado..koji je zuto-zelene boje
a gvakamole je pasta ili namaz od avokada...:lol:

ja to volim i cesto spremim..

dijeta-sa-avokadom-1.png

Kada je mekan na blag pritisak prstiju onda je dobar
nozem ga presecen na pola tj do koske i radvojis i izvadis njegovu kosku iznutra
i kasicicmo izdubis avogado..koji je zuto-zelene boje
a gvakamole je pasta ili namaz od avokada...:lol:

ja to volim i cesto spremim..

dijeta-sa-avokadom-1.png

Zanimljivo zvuci .
Nisam ga jela,bas interesantno,cudno,egzoticno deluje.
Car si :zag: .
................

Hocu da nesto radim sa krompirom.

Jbmt pranje sudova,ne podnosim to.
Svaki put ih ima.

Tako sam i ja kupila dve saksijice proletos. To bre raste ko ludo. Zasadila sam ga u dvorište a sad već imam dva žbuna od pola metra...korovska biljka.

Stvarno? Nisam znala, pa narucila 4 i odem pravo s posla da kupim saksije, jer nemam zemlje u dvoristu.I sve biram one fensi, i dvoumim se oko boje, a veze nemam koja mi velicina treba..Srecom naidje prijateljica i kaze mi da moraju da budu bas duboke i vece, jer kaze raste koren kao kod persuna...i kaze previse ti je dve...Nisam imala kud, vec je moralo da se presadi i ja stavihpo dve u svaku od tih vecih saksija.Lepo izgleda i diiiivno mirise!Pa videcemo...

protrljaj ga kroz ulje, pospi ruzmarin preko i u rernu na najace..uz malo sira, ili sa kupus salatom

Ruzmarin ne jedem,tatalno je gadan.
Kupus mi ne spominji,imam ljubitelje doticne biljke oko sebe a meni je muka kad osetim taj smrad.
Sto je najgore ako se sprema unutra mora da se luftira dugo.
Nekada davno sam ga jela ali sad mi ne odgovara.

i može da se uda :lol:

Daleko bilo pu pu pu :pop: :pop: :pop: .

........

Elem,skuvah tri krompir,isprzih a on sladak :( :( :( .Skoro nesto odvratnije nisam jela.Nema bacanja,hbg preselo mi.Srecom neko voli te pojede ali meni je odvratno.
Obicno je krompir odlican ali ovaj uzas :( ni so nije uspela da neutralise slatkocu.
Jedino supa bila ok. od vode u kojoj se kuvao.

Na kraju sam jela pastetu.

- - - - - - - - - -

*skuvah ti krompir

- - - - - - - - - -

*gore ide totalno

Ala je ovo sitna tastatura,ubih se kuckajuci brzinski.

Daleko bilo pu pu pu :pop: :pop: :pop: .

........

Elem,skuvah tri krompir,isprzih a on sladak :( :( :( .Skoro nesto odvratnije nisam jela.Nema bacanja,hbg preselo mi.Srecom neko voli te pojede ali meni je odvratno.
Obicno je krompir odlican ali ovaj uzas :( ni so nije uspela da neutralise slatkocu.
Jedino supa bila ok. od vode u kojoj se kuvao.

Na kraju sam jela pastetu.

- - - - - - - - - -

*skuvah ti krompir

- - - - - - - - - -

*gore ide totalno

Ala je ovo sitna tastatura,ubih se kuckajuci brzinski.
Мсм сестро слатка живиш на паштетама, енергетским пићима и супама из кесице, а успут речено бол болујеш од свих несмртоносних(да ли?!?) болести и кмечиш до неба!
Баш ме чуди!

sinoc sam spremila zelenu boraniju sa piletinom
kao sinoc za vecru i danas za rucak
dete dosla sa drugaricom sa kojom pise diplomski, deca jela, dzule mljacka oko njih..dam i dzukelici..kako voli boraniju, jede i mljacka kao da je najukusniji obrok na svetu
danas moram opet da kuvam :)
stigao je mladi grasak..sa mirodjijom i piletinom..na kasiku :)
jagode i tresnje..
stigle su i borovnice..njih cemo za dorucak

Meni višnje bile za doručak, velike sočne i kisele. Za ručak ću da probam da napravim neki brljić sa blitvom, mlevenim mesom, pirinčem i mirođijom. Nisam htela blitvu ali zelje nigde nisam našla pa se moram zadovoljiti i ovim.

Jel zna neko kako da spremim tikvice mlade kao prilog ? Dobio neke domace kranjske kobaje ,pa ne bi uz to i da przim tikovice , mislio neko varivo ili kako vec , al da ne bude otuzno i "bolnicki" ??:think:

Пропржи их на луку и сеченом парадајзу на кратко (исеци на колутове или коцкице, нормално), зачини и то је то.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back