Mali čičak
Stara legenda
- Poruka
- 77.633
od koge dela svinje?
kolenica? butkica?
Ovo na slici sto je poznavalac okacio je Sunka!
- - - - - - - - - -
Cela.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
od koge dela svinje?
kolenica? butkica?
ja pojma nisam imala da se sunka kuva
i koja je razlika izmedju sunke i prsuta?
i jedna i druga koliko vidim se prave od buta?
I pršut se dimi.
Razlike ima u tehnologiji spremanja, ali tih razlika imaš i između različitih pršuta i različitih šunki.
Otkud na Zlatiboru bura?!
Glavna razlika je u poreklu imena, šunka je nemačkog a pršut italijanskog porekla.
I da ponovim, Vojvođani imaju šunke na bacanje pa je zato kuvamo![]()
Везе ти немаш сестро слатка.Tacno je da se i ona dimi, ali dosta manje, akcenat je na susenju na buri (5 meseci), a onda se ostavi da odstoji jos godinu dana. Razlicitog su ukusa meni poprilicno, ali ne odbijam ni sunku ni prsutu
Kuvanu sunku nisam jela
Овде се обичајно првог дана Ускрса једе поред осталог кувана шунка са салатом од рена.ja pojma nisam imala da se sunka kuva
i koja je razlika izmedju sunke i prsuta?
i jedna i druga koliko vidim se prave od buta?
Чек' то је нека тестенина?!?Kupila sam neke ravioli u konzervi. Pise 8 min na sporetu. Zivo me interesuje sta ce da ispadne
Kupila sam neke ravioli u konzervi. Pise 8 min na sporetu. Zivo me interesuje sta ce da ispadne
Чек' то је нека тестенина?!?
Дај прво мужу ионако је вегиша и посматрај реакцију.![]()
ja ne znam šta je to što pominjete kao šunku, al pršut sam jeo u 3 države, i pazario sam čak jedan ovakvac, vodili me davno da kupim na Njeguše...preko kotorskih serpentina, gde sam se malo vosro od stra i beze vožnje....nači, ovo je pršut
![]()
- - - - - - - - - -
Koliki je izašo...
meni je suva sunka neuporedivo bolja od kuvane. nekada smo na uksrs kuvali sunku u testu, vise ne dozvoljavam to svetogrdje
И мени исто.meni je suva sunka neuporedivo bolja od kuvane. nekada smo na uksrs kuvali sunku u testu, vise ne dozvoljavam to svetogrdje
I pršut se dimi.
Razlike ima u tehnologiji spremanja, ali tih razlika imaš i između različitih pršuta i različitih šunki.
Glavna razlika je u poreklu imena, šunka je nemačkog a pršut italijanskog porekla.
И мени исто.
Али обичајно увек скувамо неку мању шунку кад се окупимо ебга ћале, кева, жена, ја и децови, обе сестре са шогорима и децом, сатремо је до коске и кожуре које, обе, оставимо за котлић и пасуљ'ну!
Салата од рена мора бити сирова и љута... кад се узме кашичица одмах избије кратак спој на свим синусима!![]()
Лепше речено... а мало реалније ко губари!Kao svilene bube![]()
I pršut se dimi.
Лажу те на ан-гро.Sad sam ovo proverila sa starijima i pametnijima, i kazu da se prsuta ne dimi i da mora da se susi na buri (jakom morskom vetru) mesecima i da onda odstoji. Pravi se od svinjskog buta. To je tradicionalan nacin pripreme.
Neki ljudi dime i zovu to prsutom, ali to je vise sunka.
A za prsutu sa Zlatibora je crkao od smeha, to nije prsuta naravno![]()
Лажу те на ан-гро.
Свако сушено месо се дими јер је то део процедуре конзервирања.
Причала си с везерима.
Дим помаже конзервирање и даје шмек.Ne lazu me, pa pravili su
To je zato sto se susi na otvorenom na vetru, nema potrebe za dimljenjem.
I jedino sto mu se dodaje je morska so.
Evo nasla sam i na netu nesto, da ne ostane rekla-kazala:
Dalmatinski prsut ne bi trebalo dimiti
Дим помаже конзервирање и даје шмек.
Поштено да ти речем, сви доле испод Саве и ДунаЈа благе везе немају са сушеним месом осим можда у последњих век и по када су се ослободили и Турадије и покупили ,,занат" од нас одавЛе!
Иначе ја сам сиромашни сељак који је направи стотине шуЊки, пршута, бајсица, урки(шта ли је сада ово!), чварака, стотине литара масти... и могу да ти причам и дам савет о томе... па сатима, јел доста?
Bila bih zadovoljnija ponekom konkretnom sunkom, mada ni na cvarke nisam gadljiva
ПиринЏаре(те највише волИјем) или обичне?!?Od kad mi je ćaća umro, ne najedoh se poštene hurke(((