Нису они увек ту.
..uvek ih ima u nekom delu Kneza i Kalisa, samo menjaju mesta....nego ne obratis paznju jer te to nije zanimalo..
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Нису они увек ту.
ok hvala, možda i probam sama
hehe nisam baš vešta, ne bi bilo prosto, verovatno ću tražiti da kupim
Sta su vam te kuvane sunke?
sutlijas s vanilom mmmm
За ускрс поред осталог кувана шунка се подразумева... иако у принципу то је само општи назив, неки је кувају, а ја је рецимо обложим тестом и у фуруну од просте пећи.Sta su vam te kuvane sunke?
Od cijele mjere izasle su dvije strudle, tako da je pola sasvim dovoljno za jednu. Sad cu kopirati recept za tijesto, a mak sam koristila iz limenke od 800 g vec gotovu smjesu.
"Pomiješajte 600 g glatkog brašna, 1 prašak za pecivo i malu kašičicu soli. U smjesu dodajete 100 ml ulja i 1 kiselo vrhnje od 200 g.
Posebno pomiješajte 200 ml toplog mlijeka, veliku kašiku šećera i jednu kesicu suvog kvasca. Kada kavasc nadođe pomiješati sa ostatkom smjese i zamijesiti tijesto."
Od te smjese sam odmah napravila dva rolata, nisam ostavljala tijesto da nadolazi. Kad su rolati bili zamotani ostavila sam ih pola sata u tepsiji da nadolaze dok se rerna grijala. Pekla sam na 180 stepeni oko pola sata.
Nisu Kinezi više što su nekad bili. Bar što se tiče cena. Sad sam malo guglala o tofuu, pa sam našla da je ukusniji kuvan, pečen, pržen, dinstan sa povrćem, začinima, sve podnosi, pa i zamrzavanje
Stela, štrudla divno izgleda
i Ninin obrok mi deluje privlačno. Jede mi se riba ovih dana, jela sam i u petak i u subotu.
Od cijele mjere izasle su dvije strudle, tako da je pola sasvim dovoljno za jednu. Sad cu kopirati recept za tijesto, a mak sam koristila iz limenke od 800 g vec gotovu smjesu.
"Pomiješajte 600 g glatkog brašna, 1 prašak za pecivo i malu kašičicu soli. U smjesu dodajete 100 ml ulja i 1 kiselo vrhnje od 200 g.
Posebno pomiješajte 200 ml toplog mlijeka, veliku kašiku šećera i jednu kesicu suvog kvasca. Kada kavasc nadođe pomiješati sa ostatkom smjese i zamijesiti tijesto."
Od te smjese sam odmah napravila dva rolata, nisam ostavljala tijesto da nadolazi. Kad su rolati bili zamotani ostavila sam ih pola sata u tepsiji da nadolaze dok se rerna grijala. Pekla sam na 180 stepeni oko pola sata.
Nisu Kinezi više što su nekad bili. Bar što se tiče cena. Sad sam malo guglala o tofuu, pa sam našla da je ukusniji kuvan, pečen, pržen, dinstan sa povrćem, začinima, sve podnosi, pa i zamrzavanje
Stela, štrudla divno izgleda
i Ninin obrok mi deluje privlačno. Jede mi se riba ovih dana, jela sam i u petak i u subotu.
Kod mene deca danas spremala ručak, bečke (sin) i krompir u rerni i tartar sos (ćerka), zelena salata (ćerka i njena drugarica). Baš sam srećna žena ponekad. U nedelju muž kuvao, danas deca... tako i treba da bude. Svi imaju više vremena od mene.
...bas lepo Bi
..jos ako ociste kujnu za sobom savrseno...
Sad me Afro podsetila (citirajući moj post o tofuu), pa da prijavim i šta sam sinoć od njega napravila. Sve je bilo na brzinu, ali meni se svidelo. Tofu (150 g) sam iseckala na kockice i stavila na kratko u marinadu od nekog industrijskog sosa od belog luka i soja sosa. Pa sam ga bacila na malo ulja (nije ni grilovanje, ni prženje), a onda sam u to dodala kesu provansalske mešavine (otvorila sam se 200 dinara za 400 grama, užas koliko to košta, ali nisu mi uz te išle neke običnije mešavine), dodala raznih začina: kurkume, karija, aleve paprike.... Posebno skuvala neke makarone od soje i pomešala. Pola pojela ćerka, pola ja ponela na posao i svidelo mi se. Nisu mi makarone ni trebale. (Ali moram da ih potrošim kad sam ih već kupila).
- - - - - - - - - -
E pa nećemo biti neskromni!I ovako deluje nestvarno. Ja sam se dobrovoljno prijavila da sklonim sudove i očistim kuhinju i to je trajalo duplo duže od spremanja gorenavedenog jela sinoć.