Šta kuvamo danas 9

Ulovio muž u jednoj poznatoj mesari tzv"krajeve"
Ma kakvi krajevi , to je isečena šunkarica, čajna i pančeta na tanke listiće...ali nije složeno na blister pa se zato tako vodi. Vakumirano po pola kg.
Uzeo od svega po tri pakovanja. A mi od sledeće nedelje na Post.
Mislim da sve osim šunkarice može u zamrzivač.

pamuk kifle
Punila sa sirom
Predivne

IMG_2061.jpeg

Svake godine mi se desi ista stvar. Naserviram kolačiće za slavu, sve dekorišem i onda naiđem na još jednu vrstu.
Ovaj put bajaderu koju sam napravila pre nedelju dana i zaboravila na nju...bar nije posle slave kao obično.
Manje više sve je spremno, još da umesim slavski kolač za Crkvu, a to ću uveče. I ukrasi za njega su gotovi.

Sviđa mi se kombinacija, probala bih. Slika ko slika. Zbog lepe slike sam jednom pravila potaž od kelerabe i to je među top najgorim stvarima koje sam probala.
kelerabu volim tako da ne bi bio problem ali znam da ima tako specifičan miris da (kada je ne bih voljela) nema te fotke zbog koje bih je probala pa makar skuhala taj potaž, pomirisala i bacila :lol: a prethodni post bio je šala (naravno)

Mere nema..to sama odrediš

Potrebno ti je karfiol, jaja, kisela pavlaka, majonez, sitan sir ili sirni namaz,biber,peršunov list ..to je osnov ali ja dodam šargarepu i kisele krastavcice

Konkreto juce sam imala malu glavicu karfiola, 2 manje šargarepe ocistila sve to , šargarepu isekla na kolutove i prvo njiu barila u slanoj vodi,izvadila ih , pa dodala cvetove karfiola..bitno je da ne prekuvaš karfiol.ocedis i ohladiš.Sve se to obari brzo.Obariš jaja jedno ili dva.iseckaš ako voliš kiseli krastavcic ja sam iseckala 2 mala kornišona.
U posudu izmešaš malo 1-2 kašike majoneza,1-2 kašike kiselu pavlaku,sitan sir ( koristim onaj imlekov u zelenoj kantici ) opet 2 kašike..može da se doda malo rena po ukusu , pobiberi se , isecka peršunov list i pomeša sa karfiolom i šargarepom.Kolicine majoneza i kisele pavlake i sira sama odrediš po svom ukusu

Mere nema..to sama odrediš

Potrebno ti je karfiol, jaja, kisela pavlaka, majonez, sitan sir ili sirni namaz,biber,peršunov list ..to je osnov ali ja dodam šargarepu i kisele krastavcice

Konkreto juce sam imala malu glavicu karfiola, 2 manje šargarepe ocistila sve to , šargarepu isekla na kolutove i prvo njiu barila u slanoj vodi,izvadila ih , pa dodala cvetove karfiola..bitno je da ne prekuvaš karfiol.ocedis i ohladiš.Sve se to obari brzo.Obariš jaja jedno ili dva.iseckaš ako voliš kiseli krastavcic ja sam iseckala 2 mala kornišona.
U posudu izmešaš malo 1-2 kašike majoneza,1-2 kašike kiselu pavlaku,sitan sir ( koristim onaj imlekov u zelenoj kantici ) opet 2 kašike..može da se doda malo rena po ukusu , pobiberi se , isecka peršunov list i pomeša sa karfiolom i šargarepom.Kolicine majoneza i kisele pavlake i sira sama odrediš po svom ukusu
ja bih umjesto majoneze dodala dimljene slaninice (zbog ukusa dima) ili čvaraka (onako za hrskavu komponentu) šta misliš kako bi to izgledalo???

Back