Šta kuvamo danas 9

Na čega da potrošim loš krompir ?
Nizašta nije dobar, onako je tvrd i blago providan. A imam ga 5 kg, baš sam se zeznula
Pire je očajan, pečeni je žilav a kuvan je kao poluživ bez obzira koliko se kuva.
kupi kupovne kore za štrudlu, i napravi krumpirušu (sitne kockice krumpira ispirjaj s malo luka, po želji dodaj slanine,, napuni kore zalij pavlakom i zapeci u rerni... i biti će jestivo :)

kupi kupovne kore za štrudlu, i napravi krumpirušu (sitne kockice krumpira ispirjaj s malo luka, po želji dodaj slanine,, napuni kore zalij pavlakom i zapeci u rerni... i biti će jestivo :)
Razvijam ja krompirušu...mislim da će i tako imati onaj živahan osećaj.
Jedino je kao pristojno kada se skuva i od tog krompira naprave kroketi, mada i tu se nađe po koja "žila".

Sto se beskvasnih hlebova tice ja sam experimente zavrsila
Danas sam pravila onaj evelin recept, uzas bozji
Kako ono gorko blato gnjecavo mozete da nazovete ukusnim ja ne znam
Supickumaterinu ja sa tim hlebovima ne mogu da izadjem na kraj
Mafini sa mekinjama, zemicke sa badem brasnom, to sve bude fino, ali ovi blatnjavi hlebovi sacuvaj boze. Samo bacam vreme i resurse
Kupujem duze vreme u hleb i kifli beskvasni hleb, meni je i on bljak, suv je ko drvo, gorci, ali se barem nisam jjebavala i bacila brasna u prazno....

A tema, punjene paprike i domaca supa, bili nam gosti pa sam pravila da se svi lepo nakrkamo ❤️

Poslednja izmena:
Supa
Bolonjeze spagete
I umesila slatku pogacu
Sad cekam da naraste i da se sve spoji i da pecem

IMG_2243.jpeg

Prilozi

• IMG_2242.jpeg
    IMG_2242.jpeg
    161,8 KB · Pregleda: 20
Zbuckala sam pecurke u pavlaci, za sutra
Ja cu umesto spageta uz to onu siritaki pastu
Narendala tikvice pa ostavila da se cede, sutra da ispecem "pljeske"
Malo da odmorim od mesista, od vikenda do danas ko sta radi samo meso i cvarke zderem 🐷

Juce sam pravila onu pilecu salatu sa kikirikijem, super je :ok:

Obično ne koristim sojine ljuspice ni komadiće, to meni ima ukus kartona , ali me zaintrigirao neki recept za tzv čvarke od soje.
Pa, juče sam spremala, i mogu vam reći da se pojelo do poslednjeg komadića.
Stvar je naravno u mešavini začina, količini korijandera i maslinovog ulja, rekla bi, ali bilo je baš dobro.
Danas krompiruša pita , i paradajz čorba.

Napravila sam experiment, uspeo je :super:
Posto volim jako one pljeske od tikvica, al tu ide belo brasno a i nemam kad da przim danas, ja sam zbuckala alternativu: tikvice, jaja, krem sir, rendani kackavalj, mekinje saka i kasika jecmenog integralnog, naravno razni zacini
Bacila na papir ko koru, bilo vodeno ja reko najebacu ima da bacim kad krene da pliva u vodi, medjutim dobro je vezalo je sve lepo, isparila voda ne pliva :ok:
Super je ukusno i taman je kao kora za rolat
Ja sad nisam pravila slani rolat, nemam kad, samo sam ovu "koru" urolala i seckam ko puzica kao prilog, glumi mi one "pljeske"
Ali kad budem imala vremena spremacu slani rolat a da mi ovo bude kora
Sad odoh u nove radne pobede

IMG_20241207_111045098_AE.jpg

Ps juce sveki pekla mesnatu slaninu sa krompirom, ne da je dobra slanina, i to matijeviceva :lol: ukusna bas. Ja reko uzela od seljaka lokalnih, posto ona to uglavnom od seljaka uzima, kad kaze ma jok u matijevicu da probamo, odlicna je, neocekivano za industrisku slaninu
To sam juce vecerala a i sad doruckovala uz ovaj moj "rolat" 🐷

Back