Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Фрејо, па шта је проблем са тим посуђем? Не делујеш ми као неко ко би купио нешто чисто реда ради. Верујем да си добро размислила. Можда му је потребна нека припрема пре прве употребе. Као од земљаног посуђа...

Pa i nisam posebno proveravala. Volim tesko posudje od inoxa, ono za lenje ljude, sa teskim dnom. Lako mi se sprema hrana, relativno je neutralno. Staklo volim najvise i obilno ga koristim.
Teflon zbilja izbegavam, imala sam kameni tiganj sa drvenom ruckom ali sam ga ogrebala. Neki titanium isto muz izgrebao.

Ovaj inox lepi jaja. Drugo ne lepi, povrce se fino krcka jer dobro sprovodi toplotu...ali jaja, urnise ih.

Doduse, meni pita ne bude bas hrskava. Vise je mekana, slicna kroketima ali bih pleh mogla pojesti.

Trebalo bi da uzmem neki tiganj za palacinke i jaja. Da ne bude teflon a da ne lepi.

Причам са баком...
Она: Е, да ми је да направим питу са вишњама и гризом...
Направиће теби твоја унука. Син синоћ однео. Нисам печено сликала... А ми ћемо данас шта било. Имамо свежег поврћа, то је најважније.

Prilozi

• Screenshot_20230628_091511_Gallery.jpg
    Screenshot_20230628_091511_Gallery.jpg
    49,6 KB · Pregleda: 17
Bela pileća čorba, grilovane tikvice i karabataci na teflonu. I čudo od čokolade. Kolač za koji imam recept bar 15 godina. Pravila ga nekoliko puta i nije mi uspevao. Odustala. Pre neko veče kod komšinice koja nije baš vična u kuhinji, kolač savršen. Pitam za tajnu, kaže nema tajne. I stvarno nema. Valjda sam odrasla u kulinarskom smislu.
IMG_20230628_135803_copy_1228x1632_1.jpg

Ko voli čokoladu, obavezno neka pravi.

Ova Grkinja nam i danas donela ručak... Neku neku čorbu sa ribom i puno belog luka i dagnje u sosu. A kaže da nas sutra vodi u restoran za ručak. Nemam pojma šta joj je. Mislim da je hvata demencija, malo se čudno ponaša u poslednje vreme.
Mi smo tu još par dana i ostalo mi viška pakovanje ćuretine i belog mesa. Moraću da joj napravim neki ručak... Možda neki krompir paprikaš?
Imate li ideju šta drugo od toga a da je nešto što se u Grčkoj ne sprema?

Ми ћемо што и у недељу, гриловано поврће тек онако да буде хрскаво, претежно тиквице са преливом од меда, сенфа и соја соса. Преко тога печена голица. Парадјаз и рендана фата за салату.

@86bogomoljka моје дете почело да једе проју на силу, нашла рецепт за проју из тигања, одушевљена :rotf:
Нешто као америчке палачинке на српски начин.
А пошто су танке, танане, сетила сам се тебе...

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back