Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jes ja vama služim za sprdnju, neka nema veze ne ljutim se ja, i sama sebi služim povremeno da se slatko nasmejem :lol:
Није спрдња, мени је то много слатко :lol:
Ћерка има једну такву другарицу, некада породично покушавамо да дешифрујемо њене поруке :rotf:

Šta je moravska salata?
Испечена паприка, исцепкана на конце, затим истуцана, ољуштен парадајз ситније исецкан, истуцани бели лук, уље...па се све то заједно добро изгњечи или истуца да парадајз пусти сок. Једе се добро охлађена.
Најбоља салата за лето.

Испечена паприка, исцепкана на конце, затим истуцана, ољуштен парадајз ситније исецкан, истуцани бели лук, уље...па се све то заједно добро изгњечи или истуца да парадајз пусти сок. Једе се добро охлађена.
Најбоља салата за лето.
Zanimljivo bas. Probaću jednom dok budem imala više snage.

Ја имам два велика, презрела парадајза. Мислила сам да направим сатараш, али сам купила лубеницу и ако буде ваљала то ћемо. Коме буде мало нека кува али не мојој кујни :lol:
Ја сам јуче спремала боранију, запечену са јајима и млеком. Али на доњем спрату.
Организација драма ...муж дежура, а ја 3 пута силазим да проверим, доспем, досолим, објасним ...а телефон каже прешли сте само ххх корака. Јесте, друже, све си у праву :rotf:

IMG-20230712-WA0001.jpg
@Zadovoljna domacica ti si cini mi se o ovom pisala. Nisam mogla da ga savladam,pola sam pojela ali da nisam kupila nešto bi mi bilo :mrgreen:

Pljeskavice od tikvica u rerni.
Moja modifikacija: nakon što se posole i puste vodu, procediti i izgnječiti ih kroz krpu (kao kada se pravi tzatziki), beli luk u prahu, kari, uvaljati u susam, eventualno premazati sa malčice maslinovog ulja. Ostalo standardno, jaja i brašno (nisam imala belo u kući, pa je poslužilo od spelte).

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back