Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moja omiljena jela su,ako nekog bas zanima 😂,
supa sa knedlama (To ako ne mogu da jedem,onda sam bas bolesna),pohovani patlidzan,paprike sa jajima,pecena riza sa piletinom,teletina ispod saca 😁,krompir na sve nacine,osim kuvanog,krofne,kiflice i sve druge tjestenine,rezanci u mlijeku,i skoro svi slatkisi...osim gore navedenih.😂
Od salata paradajz,krastavci,sir ili cvekla,rotkvice,kiseli kupus,sarena salata,kukuruz...
Meso ne jedem puno,ali volim sve...cak i jagnjetinu.Takodje,volim sve mlijecne proizvode,cak i kozji sir.
Dakle,sve obicna,prosta jela bez nekih narocitih mudrovanja pri spremanju.
Naravno,ima tu jos mnogo toga...
Ali nisam zahtjevna sto se tice hrane,zaista,niti ganjam "mak na konac",kao sto ima ljudi u mojoj okolini...te ovo im nepeceno,ovo im prepeceno...
I kako zaboravih palacinke...to bih mogla jesti uvijek...😀

Haha...pa mnogo cega.😃
Krace bi bilo da nabrojim sta ne volim.
Ne volim luk,iako ga jedem u kuvanim jelima,ne volim spinat,zelje i te travuljine.
Ne volim morske plodove tipa rakovi,skoljke i slicno i ne jedem gljive osim sampinjona.
Pihtije,kavurme i slicno takodje ne volim.
A da...ne volim ni torte sa orasima.😀
Mislim da je to sve.😁
Ima još sigurno, mada ni pola od ovoga ne znam zašto ne voliš.

Ima još sigurno, mada ni pola od ovoga ne znam zašto ne voliš.
Pa eto...ne svidja mi se,jednostavno.
Mislim da ipak ima daleko vise jela koje volim,nego koje ne volim.🙂
Ali nekad se desi da nesto sto nisam podnosila i jela godinama,odjednom zavolim...kao npr.cveklu.Isto i boraniju nisam voljela,pa sad bas volim.
A gljive bi mi se mozda i svidjale,ali im ne vjerujem.I sampinjone u pakovanju sumnjivo zagledam.😀

Pa eto...ne svidja mi se,jednostavno.
Mislim da ipak ima daleko vise jela koje volim,nego koje ne volim.🙂
Ali nekad se desi da nesto sto nisam podnosila i jela godinama,odjednom zavolim...kao npr.cveklu.Isto i boraniju nisam voljela,pa sad bas volim.
A gljive bi mi se mozda i svidjale,ali im ne vjerujem.I sampinjone u pakovanju sumnjivo zagledam.😀
tebe ko da je baba odgojila
tako nepovjerljivu 😆

Imam veliki cureci batal i karabatak
Dajte ideju sta sa njim? Rerna pa nekako
cureci karabatak nam je vec mesecima omiljeno jelo, u rernu sa jamom, slatkim krompirom ili obicnim, ili neka kao varijanta podvarka na ringli, slatki kupus ili kiseli, ne previse sitno naseckan pa se dinsta sa karabatkom, posle se meso isitni i pomesa sa kupusom. Od zacina so i biber, uz kupus i lorber. Nekako smo sa godinama poceli da volimo sto jednostavniju kuhinju.

....cuftice od tikvica, sa jajima i krem sirom 👌
20230529_190959~2.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back