limunada
Buduća legenda
- Poruka
- 39.085
Moja omiljena jela su,ako nekog bas zanima
,
supa sa knedlama (To ako ne mogu da jedem,onda sam bas bolesna),pohovani patlidzan,paprike sa jajima,pecena riza sa piletinom,teletina ispod saca
,krompir na sve nacine,osim kuvanog,krofne,kiflice i sve druge tjestenine,rezanci u mlijeku,i skoro svi slatkisi...osim gore navedenih.
Od salata paradajz,krastavci,sir ili cvekla,rotkvice,kiseli kupus,sarena salata,kukuruz...
Meso ne jedem puno,ali volim sve...cak i jagnjetinu.Takodje,volim sve mlijecne proizvode,cak i kozji sir.
Dakle,sve obicna,prosta jela bez nekih narocitih mudrovanja pri spremanju.
Naravno,ima tu jos mnogo toga...
Ali nisam zahtjevna sto se tice hrane,zaista,niti ganjam "mak na konac",kao sto ima ljudi u mojoj okolini...te ovo im nepeceno,ovo im prepeceno...
I kako zaboravih palacinke...to bih mogla jesti uvijek...

supa sa knedlama (To ako ne mogu da jedem,onda sam bas bolesna),pohovani patlidzan,paprike sa jajima,pecena riza sa piletinom,teletina ispod saca

Od salata paradajz,krastavci,sir ili cvekla,rotkvice,kiseli kupus,sarena salata,kukuruz...
Meso ne jedem puno,ali volim sve...cak i jagnjetinu.Takodje,volim sve mlijecne proizvode,cak i kozji sir.
Dakle,sve obicna,prosta jela bez nekih narocitih mudrovanja pri spremanju.
Naravno,ima tu jos mnogo toga...
Ali nisam zahtjevna sto se tice hrane,zaista,niti ganjam "mak na konac",kao sto ima ljudi u mojoj okolini...te ovo im nepeceno,ovo im prepeceno...
I kako zaboravih palacinke...to bih mogla jesti uvijek...