Tonci Provala
Buduća legenda
- Poruka
- 28.769
Salmonela je bakterija koja ne zivi na biljkama.
Tj.mozemo je uneti preko nasih prljavih ruku, sta god dirali, ali je nema u biljkama, ima je u hrani zivotinjskog porekla-jaja, sir, meso... (kako se lako zaboravi, sad sam guglala-crevna bakterija, zivi u crevima zivotinja i ljudi, zamisliti dalje kako se prenosi, posto smo na temi kuvanja)
Inace, jeste (ne)higijena bila kobna, i dan danas je...
Zao mi je za tu anoreksicnu epizodu u tvom zivotu, em si bila dete, em u razvoju, hormoni, aktivnosti, rast, nije ni cudo da je usledio "pad sistema".
Srecom da si se izvukla iz toga bez posledica.
Imala je i moja najbolja drugarica sa 15, 16, bilo je bas mucno, sreca isto izvukla se.
Meni su 4 banke, imam i visak 5-8kg, koji godinam skinem/vratim, a sad je glat otislo 2kg, najbolje sto je stomak lepo splasnuo...jetra slavi.
Sad se najvise profitira na zdravlju i izgledu...nazalost, ljudi se hvataju za slamke, a neko to i fino iskoristi. Uzas.
Maja malo preteruje sa celom tom pricom. A prosto je imala i srece, dok npr. Isidora B.nije. Nije ni svaki tip raka isti.
Ni svaciji organizam...bazalni metabolizam, kiselina, potrebe...
Samo voce/povrce nikom nece skoditi, da izbaci kafu, cigare, industrijske slatkise, hrpu emulgatora, konzervansa, vestackih aroma, pojacivaca ukusa i sl. Ne mora 100% sirovo, ljudi se i sa 50% preporode...
Lep je osecaj, a mozda je i autosugestija, ne iskljucujem, videcu vremenom...![]()
losa vijest je da je ima na biljkama
kao i e koli
i jos kojecega
zapravo, vecinu crijevnih patogena ces skupit upravo sa biljaka
tj iz tla, vode, djubriva i same biljke
kao i neke druge tipa toksoplazmozu
https://www.google.com/amp/s/www.do...n-how-salmonella-bacteria-infect-plants-62762
sto ne znaci da moras sve termicki obradjivati i zivjeti u nekom stanju paranoje
jedi kako ti prija