Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
20221119_154232.jpg

Ajde na pasulj.
Bolji pasulj niste jeli.
Uspelo mi je i kao da sam ga skuvao kao nekada na Vojnoj Akademiji.

Imam cebatu iz maksija od juce, udrvila se vec, reko aj je recikliram
Zapekla je kao przenice do pola pecene, pa nafilovala filom po principu sta imam u frizideru, ko za pitu sa sirom, pobacala slaninicu preko, nazad u rernu da se dopece
Nesto izmedju pite sa hlebom, toplih sendvica, przenica i bem li ga kako se ovo zove :lol:

IMG_20221120_121359_edit_407809607445211.jpg

E nisam to pravila nikad jer mi paprike i krompir slabo idu zajedno, takav mi trip
Znas ono kad narucis negde punjene paprike pa ti serviraju sa pireom, pa tacno mi ne bude dobro :lol: to mi je skrnavljenje svete paprike

Elem,
Taj fil sa krompirom, jel od prethodno skuvanog krompira, ili ziv?
Živ izrendan krompir, propržen luk, bijeli luk, jaje, malo mladog sira i pavlake i začini. Mora dobro da se zamasti inače nije ukusno. Može odozgo ko voli pavlaka i jaje umućeno. Ovako je još moja baka pravila i ja ništa tu ne bih mijenjala.

Ima li neko recept za "kolač" koji mogu jesti oboleli od kandide.
Bez bilo kakvog šećera, čak ni urme ne dolaze u obzir.
Ako sme stevia, onda mozes razne da prilagodis...samo oprez-mnogo je slatka, i to drugacije slatka nego secer.
Ako bas nista ne moze od kolaca, ima cokolada 100% kakao, bez secera, bilo kakvih dodataka...istina jeste gorkasta, ali lepo, meni licno je ukusna.

Odlicno je ispao, samo sto praziluk tako ceo nije najsjajnija ideja.
Mi zapravo eskperimentisemo za ovaj rucak sa raznim povrcem i, pored sigurica kao sto su krompir, sargarepa, patlidzan i tikvice, odlican je bio i sa korenom celera.
Jeste to super rucak, jedno od omiljenih mi jela.
Praziluk najbolje kao Azijati-naseckati na trakice/stapice, kad se termicki obradjuje, svez na salatu-sto tanji kolutici.
Celer je super kad glumi pomfrit, tako isecen i pecen...
Ako volis probaj i sa gljivama, sampinjonima-smedji su lepsi od belih, bukovace, vrganji, lisicarke...
A moze i batat, repa, kelj (na trakice), prokulice, karfiol, brokule, ljubicasti luk, keleraba, cvekla, bundeva ...masti na volju kombinacije, prilagodis sta volis.

Ja sam danas jela kovrdzavi kelj, puni je lepsi od "normalnog", samo ga jedva nadjem+bukovace, paprike sve to minut u wok-u, salata-mrkva, cvekla, jabuka, plus zelena miks i hrpa persuna...

Živ izrendan krompir, propržen luk, bijeli luk, jaje, malo mladog sira i pavlake i začini. Mora dobro da se zamasti inače nije ukusno. Može odozgo ko voli pavlaka i jaje umućeno. Ovako je još moja baka pravila i ja ništa tu ne bih mijenjala.
Aha tako znaci :think:
Pravim varijante sa sirom i jajima slaninicama i sl... Sa krompirom nisam
Aj probacu
Hvala

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back